Dive! – v ponorce do hlubin oceánu

V dnešní plné hře se vypravíme v ponorce prozkoumat dno oceánu. A co tam najdeme? Nic pěkného – pár ponorek, jež se na vás rozhodly zaútočit, sem tam i nějaká ta hlubinná puma a spoustu dalších nekalostí. Všechny tyto problémy musíte jednou provždy vyřešit VY. Tak na co ještě čekáte? Pospěšte, ponorka již sestupuje ke dnu a její plavba začíná…
Dive! spadá do kategorie arkádních her, ve kterých je hlavní ideou jednoduchý nápad a stejně tak snadné ovládání. Rozhodně to není nějaký megalomanský projekt a nečekejte od něj zázraky – je to taková bezva pohodová gameska, u níž si určitě dokonale odpočinete a uvolníte se.

Jak jsem již nastínil, v této hře se tedy chopíte kormidla jedné malilinkaté ponorky a vydáte se s ní v ústrety hlubinám moře. S touto ponorkou musíte vytahovat z vody jakési bedny, jejíchž obsah mi není doposud znám. Ale určitě se jedná o něco velmi cenného. V každém levelu máte několik beden a spolu se zvyšujícím se číslem levelu, roste i počet těchto beden – zpočátku máte vytáhnout jen dvě, poté se jejich počet zvýší na tři atd.

Dive!Dive!

Na samotném vytahování beden by asi nebylo nic neobvyklého, proto tu máme nástrahy, kterými si můžeme naši podmořskou loď zničit. Vašimi primárními nepřáteli budou hlavně nepřátelské ponorky. Jakmile se s nimi srazíte, je s vám konec a vaše ostatky poslouží jako potrava pro ryby. Ovšemže nejen samotný kontakt s nimi vás může zničit – ony totiž vysílají i torpéda; ty sice netvoří žádný velký problém, ale už tím je hra o něco těžší. Dále také se v moři nacházejí pozůstatky z války, a těmi nejsou nic jiného než námořní miny. Určitě časem také narazte na hlubinné pumy, u kterých jsem se mylně domníval, že je to nějaký radioaktivní odpad. A ještě aby toho nebylo málo, jste omezeni časovým limitem, po který můžete býti pod vodou – to je signalizováno ukazatelem vzduchu v levé spodní části obrazovky. Na to, že jste ponorka, můžete pod vodou zůstat jen malou chvíli, ale budiž…

Vaším hlavním cílem by mělo být získání co největšího počtu bodů. Ty získáváte za úspěšné vytažení oněch beden a taky za objevující se penízky, které můžete sbírat. Jakmile dosáhnete skóre 3000, získáváte život.

Dive!Dive!

Grafika je jednoduchá, ale zase na druhou stranu působí takovým roztomilým dojmem. Zvuků je ve hře poměrně mnoho – od obyčejného ponořování se až po střelbu torpédy. Já si například zamiloval zvuk oznamující další level :-).

Ani se to nezdá, ale Dive! je poměrně kvalitní titul na poli freewarových her. Možná vás trochu zarazí velikost hry – 5.2 MB. Vězte, že to určitě stojí ale za to. Stahovat můžete zde nebo si ji nechte vypálit zde na VypalCD.

Váš názor Další článek: Webová kamera Logitech QuickCamTraveler – video i fotografie

Témata článku: , , , , ,