PC | X360 | PS3 | Akce | DLC

DLC k Dishonored ponese název The Knife of Dunwall

Přídavek vyjde v dubnu a ujmeme se v něm role zabijáka Dauda.

Dishonored. Říká vám to jméno něco? No jo, letí to, o hitu loňského podzimu jsme psali naposledy před čtvrt rokem a to právě v souvislosti s nadcházejícími DLC, z nichž dvě vyjdou ještě letos. Minimálně první z nich se zaměří výhradně na skupinu zabijáků The Whalers vedenou Daudem, za kterého si i zahrajeme. Právě tato skupina stojí za smrtí císařovny a na svědomí mají i únos její malé dcerky Emily.

Jak můžete vidět na jednom z přiložených obrázků, Daud a jeho parťáci se právě vydávají provést akupunkturu žaludku naší drahé císařovny, což je událost, která nastartovala dění v Dishonored. To znamená hlavně to, že v The Knife of Dunwall budeme mít možnost prožít některé známé události z jiného úhlu pohledu, což, doufejme, obohatí příběh o nové informace. The Knife of Dunwall přinese pochopitelně i nějaké ty novinky.

diss1l.jpgdiss2l.jpgdiss3l.jpg

Cizinec nás například obdaruje novými schopnostmi, které nám umožní povolat na pomoc v boji parťáky ze spolku The Whalers. K dispozici budou rovněž nové zbraně, které půjdou dále vylepšovat. Chcete se v tichosti proplížit oblastí hojně posetou nepřáteli? Žádný problém, stačí je omráčit uspávacími šipkami nebo vhodně nastraženou minou z velrybího oleje.

Nepřijdeme ani o vylepšování schopností, takže budeme opět prolézat temná i jiná zákoutí Dunwallu a hledat skryté runy a kostěné talismany, tentokrát za pomoci funkce Void Gaze. Pobíhat při tom budeme nejen po známých, nýbrž i zbrusu nových lokacích. Navštívíme tak například právnickou čtvrť, jatka (odtud ten obrázek s naporcovanou velrybou), ale i zaplavenou čtvrť z původní hry, kde se Corvo s Daudem setkali.

qRHXrC8.jpg

Důležitou roli mají hrát rozhodnutí, která v průběhu hraní učiníme. Takže se v Daudově kůži buďto rozhodneme učinit pokání za své hříchy, nebo se nadobro uvrhneme do temnoty, z níž není návratu. Odpověď na otázku, jak to s Daudem nakonec dopadne (a také kdo nebo co se skrývá za jménem Delilah), nám ovšem The Knife of Dunwall nedá. Na to si budeme muset počkat až do dalšího příběhového DLC, The Brigmore Witches. Pokud jste ovšem Dishonored hráli, pak asi tušíte, jaké jsou Daudovy možnosti.

Dishonored: Knife of Dunwall vyjde na PC, PS3 a X360 16. dubna a z našich reálných a virtuálních peněženek si vezme 10 euro (nějakých 250 Kč) respektive 800 MS bodů.

Zdroj: CVG

Diskuze (1) Další článek: A teď něco úplně jiného – proč byl zrušen filmový Bioshock

Témata článku: , , , , , , , , , ,