Dnes odkládá Blizzard. Opozdí se Diablo IV i Overwatch 2. Společnost opět mění vedení

Ve znamení odkladů se nese celý letošní rok a nevypadá to, že by se to v následujících měsících mělo změnit. Tentokrát došlo na další dvojici očekávaných titulů.

Není žádným tajemstvím, že se Blizzard v poslední době potýká s řešením interních problémů ohledně sexuálního obtěžování a celkově špatného prostředí na pracovišti. Z toho důvodu studio opustily desítky zaměstnanců, což samozřejmě ovlivnilo i vývoj jejich nadcházejících her. S posledním reportem pro investory jsme se dozvěděli, že se opozdí Diablo IV a Overwatch 2 i přes to, že ještě neměly stanovaná data vydání. Dorazí nejdříve až v roce 2023.

image.png

Blizzard toto rozhodnutí zdůvodňuje hlavně personálními změnami ve vedení projektů. Poskytnutím většího množství času pro vývojáře chtějí dosáhnout toho, aby obě hry dosáhly svého plného potenciálu. Prý to také pomůže i v budoucnu. Jak pro Diablo IV, tak pro Overwatch 2 se plánuje vydávání nového obsahu pro následující roky. 

S odkladem Overwatche 2 se také nabízí otázka ohledně Overwatch League. Její příští sezóna se měla hrát už na nové verzi. Plány se podle všeho nemění. Profesionální hráči budou mít k dispozici ranný build hry, na kterém se odehraje celá sezóna.

Aby toho nebylo málo, tak Blizzard opět mění vedení. Poté, co se rozběhlo drama ohledně sexuálního obtěžování, se vedoucí role po J. Allenovi Brackovi chopila dvojice Mike Ybarra a Jen Oneal. Oneal ale tuto funkci opustila. Podle informací z emailu rozeslaného zaměstnancům Blizzardu prý odchází z toho důvodu, že se chce věnovat "jiným obdivuhodným činnostem". Konkrétně padlo jméno organizace Women in Games. Ve vedoucí pozici je tedy momentálně Ybarra sám.

Zdroj: Twitter

Diskuze (1) Další článek: Nový deníček ze závodů Gran Turismo 7 přibližuje vzhled vozů a jejich grafiku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,