Dnes večer uvidíme novinky od českých a slovenských vývojářů. Odstartuje také tematická slevová akce na Steamu

Už třetí rok nás čeká oslava české a slovenské herní tvorby. Během týdne uvidíme novinky, autorské hraní a čekají nás také slevy.

Stejně jako v minulém roce se v rámci herních prezentací na závěr roku netěšíme jen na The Game Awards. I tentokrát nás čeká představení novinek od tuzemských vývojářů v rámci akce Czech & Slovak Games Week, která se každým rokem rozrůstá. Minulý rok to bylo poprvé, co kromě slevových akcí proběhla také prezentace, kde vývojáři představili své novinky. Ta nás nemine ani letos a bude o co stát. Dnes v 19:00 našeho času uvidíme oznámení novinek, odhalení nových informací a několik světových premiér. V průběhu zhruba 60minutové Czech & Slovak Direct Showcase se ukáže přes 30 her.

Vedle toho bude probíhat i velká slevová akce, kde si budete moci starší české a slovenské hry pořídit až s 80% slevou. Kromě toho budou v živých přenosech na Steamu ukazovat vývojáři své novinky přímo v akci. Kompletní rozpis najdete zde. Nechybí tituly jako Bulánci 2 nebo Juro Jánošík. Do akce se celkem zapojí 106 vývojářských studií s více než 230 hrami. 

Czech & Slovak Games Week pořádá Asociace českých herních vývojářů. Pavel Barák, který je jejím předsedou, si pochvaluje zapojení velkého množství studií. „Během druhého ročníku popularita akce obrovsky narostla a zapojil se skoro celý český a slovenský herní průmysl. Ve vysoké míře zapojení českých a slovenských her pokračujeme i letos. Oproti loňsku však chceme dát větší prostor i chystaným a ještě nevydaným projektům. Ukázat potenciál lokálního odvětví do budoucna a pomoci nastartovat nadějné projekty.“

Projekt nicméně zaštiťuje i Slovenská herní asociace, společnost Arkance Systems, herní archiv Visiongame.cz a v neposlední řadě také produkce pořadu Indian. Filip Kraucher, který stojí právě za tímto pořadem, se do akce zapojí i s Matcho, což je novinka jeho týmu FiolaSoft, která spojuje střílečku z pohledu první osoby s žánrem spoj 3. Určitě to ale není jediná novinka, kterou večer uvidíme, protože sám na svém Twitteru láká na několik velkých překvapení. 

Zdroj: TZ, Twitter

Váš názor Další článek: Marvel's Midnight Suns: Dali jsme dohromady vše, co potřebujete vědět o taktickém RPG se superhrdiny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,