Do internetové kavárny za zločinem

Společnost SWS, která se zabývá monitoringem softwarových pirátů, vydala tiskovou zprávu v níž upozorňuje na protiprávní jednání většiny internetových kaváren a počítačových heren, již se v České republice nacházejí. Podle zmiňované firmy totiž až 90% všech podobných podniků užívá nelegální software, či nepřímo napomáhá páchání trestných činů. Nedostatečně zabezpečené internetové kavárny se tak stávají častým cílem nejen softwarových pirátů, kteří využívají rychlé připojení k stahování filmu atd., ale rovněž pedofilů, jež využívají poskytnuté anonymity k stahování dětské pornografie.

O moc lépe na tom nejsou ani počítačové herny, které se staly vítaným zpestřením pro mnoho mladých i starších hráčů. Majitelé heren totiž často využívají nelegálních kopií rozličných her, aby se vyhnuli nejen jednorázové, ale taktéž dlouhodobé finanční zátěži. Avšak i po zakoupení legálních kopií se provozovatelé stávají nechtěnými „zločinci“, neboť pronajímaní zakoupeného softwaru je buďto zakázané, a nebo nepřiměřeně drahé.

Agentura SWS však přišla krom statistik i s možným řešením alespoň jednoho ze dvou zmiňovaných problémů. A prostřednictvím tiskové zprávy apelovala na softwarové společnosti, aby upravily svou licenční politiku a pomohli tak v boji proti počítačovému pirátství. „Mnozí z provozovatelů takovýchto podniků si uvědomují, že i s legálně zakoupeným softwarem jsou stále piráty, takže nakonec nad situací rezignují a dávají nelegálnímu užívaní programů plný průchod.“ dodal na konec Jiří Jakubka, ředitel agentury SWS Security.

Zdroj: TZ

Diskuze (16) Další článek: Šestí Settleři oficiálně potvrzeni

Témata článku: , , , ,