Dobrodružná série Uncharted kdysi bojovala o své jméno

Sérii Uncharted nyní zná každý hráč, který to s hraním myslí aspoň trochu vážně. Ve svých skromných začátcích to ale s názvem nebylo tak růžové, jak by se mohlo zdát.

V rozhovoru pro IGN se o patáliích s názvem hry podělil prezident studia Evan Wells. Během výroby E3 traileru ke hře Uncharted: Drake’s Fortune totiž studio stále nemělo jméno hry. V jednu chvíli se přemýšlelo o názvu Uncharted, tým ale dlouho kroužil okolo.

Pro E3 jsme potřebovali jméno hry, které bude na konci traileru. Bylo to Uncharted. Byli jsme si jisti a řekli jsme si, že to bude skvělé,“ vypráví Wells.

Název ale narazil na překážku v podobě tehdejšího viceprezidenta Sony, Phila Harrisona. Ten řekl, že se hra v žádném případě nemůže jmenovat Uncharted. Pokud totiž v Británii bude nějaká hra „uncharted“, znamená to, že se moc nepovedla, nedokázala se dostat na vrchol žebříčku a vůbec nějak zapůsobit.

V prvotním traileru jsme tedy mohli na konci vidět pouze logo studia Naughty Dog a herní obec titul vtipně pojmenovala „Dude Raider“ kvůli své podobnosti s kultovním Tomb Raiderem. Po třech měsících naštěstí dostal název Uncharted zelenou a hře to podle všeho nijak neuškodilo. Jak byste hru pojmenovali vy?

Váš názor Další článek: Akce Devil’s Third se letos konečně dočkáme, tvrdí Itagaki

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,