Dojmy: SKATE 3 – dvakrát do stejné řeky nevstoupíš?

Vztáhneme-li v nadpisu položenou otázku na SKATE 3, nezbude mi, než ji zodpovědět další otázkou – proboha proč ne?

Říkám to pokaždé, když o SKATE mluvím, a klidně to řeknu znovu. Tony Hawk, jakkoliv jsem jeho herní sérii miloval, dostal přes držku takovým způsobem, že to ani RIDE nespravil, a v nejbližší budoucnosti se zpátky na špičku nejspíš nevyšvihne. Určitě ne, když EA Black Box usilovně pracuje na třetím pokračování své nejúspěšnější značky, jehož demo se aktuálně válí na síti.

Tony Hawk dostal přes držku takovým způsobem, že to ani RIDE nespravil

My jsme si ho stáhli, zahráli, dohráli i vyhráli a s absolutní jistotou můžeme říct jediné. Na plnou verzi vás jen stěží naláká.

 

 

Za prkno a kolečka svůj život položím

Abyste nás ale nepochopili špatně, to nemá nic společného s kvalitou. Pokud se na hratelnou ukázku podíváme očima objektivního hráče, jenž se nenechal strhnout hypem kolem hry, zjistíme, že až na pár drobností v podstatě nenabízí nic, co bychom neměli možnost otestovat v některém z předchozích dílů a o koupi, či nekoupi SKATE 3 proto budou ve finále rozhodovat zcela jiné faktory.

VIDEO: 2864 'Skate 3 - Trailer'

Třeba početná komunita fanoušků, která by si titul koupila, i kdyby se místo na skateboardu jezdilo na koloběžkách a do uší se vám zařezával soundtrack z posledního dobrodružství Hello Kitty. A ono je to vlastně dobře. Hned s premiérovým dílem totiž vývojáři vytvořili natolik kvalitní a zábavný herní systém, že ani napotřetí nebylo třeba do něj nijak výrazněji zasahovat. Místo toho se zámořští programátoři podívali na zoubek audiovizuálnímu zpracování, jež by si už ale zasloužilo výraznější posun kupředu (zvlášť když dojde na pády z prkna, které jsou pořád stejně otřesné, ale to je dost možná záměr tvůrců), a samozřejmě obsahu.

Hlavně si neublížit… nebo ublížit?

To, na co v EA budou sázet nejvíc, týmová online hra, však v demoverzi paradoxně, leč z pochopitelných důvodů chybělo. Místo toho se zájemci dočkali časově limitované, přiznejme si to, nudy, v níž se objevil tutoriál (kouč Frank je úžasná postava) a klasická nálož kariérních questů, jež jsou všem známy z minula.

 

skate 3 01.jpg skate 3 02.jpg 

Poskytnutých 30 minut (poté se hra restartuje a začínáte zase od začátku) tak většina z hráčů pravděpodobně stráví ubližováním své herní inkarnaci ve speciálním módu, v němž máte jediný úkol – co nejšíleněji se zrušit (NE VZRUŠIT!) a z vlastního utrpení vytřískat něco málo bodů a reputace.

 

skate 3 04.jpg

Mám-li být ale upřímný, to je i na demo trochu málo, a pokud si jeho prostřednictvím vedení EA opravdu slibovalo zvednutí zájmu o třetí SKATE, při jeho výrobě asi někde došlo k chybce. To ovšem nic nemění na skutečnosti, že v nejnovějším pokračování tohoto sportovního skoro-simulátoru dřímá ohromný potenciál, jenž mu zajistí slávu, ženy, drogy a palčivé svědění v zátylku coby pozdrav od Tonyho Hawka.

V nejnovějším pokračování tohoto sportovního skoro-simulátoru dřímá ohromný potenciál


Sám za sebe již nyní můžu říct, že si titul rozhodně nenechám ujít. Vás, kteří stále váháte, pak jen poprosím, abyste se nerozhodovali pouze na základě ne tak úplně povedeného dema. Tahle série totiž má něco do sebe a jestli to SKATE 3 v recenzi nedotáhne alespoň na osm bodů z deseti dobrovolně sním spoďáry všech členů redakce.

Dostupné pro: X360, PS3
Žánr: Simulátory, Sportovní
Výrobce: EA Black Box | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 14. května 2010
  • Online část
  • Soundtrack
  • Hall of Meat
  • Offline část
  • Offline část
  • A do třetice offline část
Váš názor Další článek: Recenze: Fast & Furious: Adrenaline - jde to i bez Diesela

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,