Dojmy: Star Wars: The Old Republic – Síla na dosah

Černý kůň mezi chystanými olinovkami se hráčům konečně dostal pod ruky v podobě hratelné ukázky. Jak chutnala?
Kapitoly článku

The Old Republic patří k nejočekávanějším MMORPG z mnoha důvodů. Svět Hvězdných válek bohatý na desítky mimozemských ras, planety s vlastním stylem i historií a duchovní hloubka fenoménu budovaného přes třicet let stojí na jedné straně.

starwarstheoldrepublic08.jpg

Hned vedle se přidávají revoluční novinky, které se na poli onlinovek pokusí o menší převrat. Autoři přinášejí kompletní namluvení všech dialogů, nelineární strukturu herních úkolů a například také minihry s pilotováním notorických hvězdných lodí typu Millenium Falcon. Na herní výstavě Gamescom se mohli hráči poprvé přesvědčit, jak se The Old Republic hraje naživo.

Chladné uvítání

Bioware si však zaslouží ocenění za nejhůře strukturovanou prezentaci z přítomných. Než se návštěvník rozlehlého stánku dostal k 36 luxusním herním stanicím se hrou, kterým dominovaly značky jako Alienware nebo Razer, musel přetrpět tři čtvrtě hodiny v trojici promítacích sálů.

Doupě se chopilo imperiálního agenta

Již dávno viděný trailer, zbytečné vysvětlování příběhového pozadí hvězdných válek a herních principů, jež se daly vyzkoušet o kousek dál naživo – není divu, že redaktorovi Doupěte v průběhu promítání usnul na rameni jakýsi zpocený zahraniční novinář, jako v té nejzapadlejší putice v Mos Eisley. Brrr!

starwarstheoldrepublic09.jpg starwarstheoldrepublic10.jpg

Hráči si měli možnost na patnáct minut vyzkoušet jednu z šesti předdefinovaných herních postav/profesí z plné hry. Nejlákavější povolání, rytíř jedi a zlý sith, chyběly, nicméně přesto bylo možné udělat si představu, kterým směrem se The Old Republic ubírá. Každá profese začíná po spuštění hry na jiném místě s odlišnými úkoly. Doupě se chopilo imperiálního agenta, jenž se s hráčovou pomocí musí probít několika prvními úkoly na pouštní planetě Korriban.

Pomalejší, atmosféričtější

„Chceš se přidat k imperiální armádě, srágoro? Tak maž támhle do jeskyní, mají tam nějaké problémy,“ stírá hráče první plně namluvené NPC v krátké animaci. Uvnitř jeskyní se začnou úkoly rychle větvit. Je potřeba vyčistit prastaré tunely od hmyzích nestvůr, načež hráč v jiné části narazí na bandity, kteří podzemní prostory využívají jako skrýš.

VIDEO: 3303 'Star Wars The Old Republic - GamesCom trailer'

Již z prvních rozhovorů je patrné, že The Old Republic klade na dialogy a pozadí úkolů velký důraz. Autoři se orientují na hráče, jež si dokážou příběh užít a věnují pozornost každému detailu.

Uvnitř jeskyní se začnou úkoly rychle větvit

Díky namluvení uplývá konverzace s NPC pomaleji, ovšem působí dramaticky a často je potřeba zvolit některou z nabízených odpovědí. Zajímavé pro trpělivé hráče, ale nic pro ty, kteří chtějí za co nejkratší čas splnit co nejvíc úkolů a rychle postoupit na novou úroveň.

Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: BioWare | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 22. prosince 2011

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,