Don Mattrick odstupuje z pozice šéfa společnosti Zynga

Po téměř dvou letech ve funkci odchází z pozice CEO společnosti Zynga Don Mattrick a do čela firmy se vrací její zakladatel a někdejší generální ředitel, Marc Pincus.

Zynga patří mezi hlavní poskytovatele "social game services", tedy funguje jako vydavatel casual her zvláště pro mobily a sociální sítě. Právě na tyto aspekty se Mattrick po dobu svého působení ve funkci zaměřoval. 

"Don se k nám připojil ve velmi důležitém období našeho rozvoje. Srdečně mu děkuji za jeho vedení a vůli poskytovat hráčům služby světové úrovně," vyjádřil se staronový CEO Marc Pincus."Tvrdá práce se projevila zvláště na zdvojnásobení počtu vracejících se hráčů. Z původních sedmadvaceti procent, když tu Don začínal, na procent šedesát koncem minulého roku." 

"Nyní, když jsme mobilní společností číslo jedna, je čas se zaměřit na způsob, jak propojit svět skrze hry a naši vizi, vytvořit ze sociálních her velkotržní faktor. Vracím se do čela společnosti už proto, že miluji inovace. Nemůžu se dočkat spolupráce s dalšími leadery, abychom zintenzivnili práci a nasbírali další zkušenosti ve prospěch milionů zákazníků, kteří hrají naše hry," nešetřil entuziasmem Pincus.

Podle něj měla společnost silný první kvartál. O detaily se ale dělit nechtěl. Dodal jen, že si je jist, že překonají obrat minulého roku. A kolik peněz už jste za všechny ty FarmVilly utratili vy?

Váš názor Další článek: Hvězdné dobrodružství Rogue Star včera vyšlo pro iOS

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,