Donald Trump

Donald Trump v projevu vyzval k omezení násilných videoher. Míní, že mohou být příčinou masových střeleb v USA

Stejně jako se v USA po každé tragédii spojené s masovou střelbou otvírá téma omezení zbraní, pravidelně se vrací i údajný viník: počítačové hry.

Zmínil je dnes i prezident Donald Trump ve svém projevu věnovaném víkendovým tragédiím v El Pasu (Texas) a Daytonu (Ohio), při kterých zemřelo třicet lidí:

„Musíme zastavit oslavu násilí v naší společnosti. To zahrnuje hrůzné a strašlivé videohry, které jsou dnes běžně dostupné. Neklidná mládež se může příliš snadno obklopit kulturou, která oslavuje násilí. Musíme to zastavit, nebo podstatně omezit.“

„Musíme si uvědomit, že internet poskytl nebezpečnou cestu k radikalizaci narušených myslí," řekl také Donald Trump, pravděpodobně s odkazem na to, že střelec z El Pasa sdílel své myšlenky v internetovém fóru 8chan.

Tento web dnes přišel o podporu společnosti Cloudflare, takže od rána nebyl funkční. 8chan se poté obrátil na podobnou službu Bitmitigate, která před lety vzala pod svá křídla také web Daily Stormer, se kterým Cloudflare ukončil spolupráci z podobných důvodů. Jenže Bitmitigatu obratem vypověděl spolupráci jeho webhoster Voxility, nyní je nedostupný a 8chan s ním. (Doplněno: Podle jiných zdrojů Bitmitigate odřízl doménový registrátor Tucows.)

Diskuze (83) Další článek: Facebook „přejmenuje“ Instagram a WhatsApp. Dá více najevo, že patří pod něj

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,