DOOM 3 nepojede pod W98 a ME!

Při všem tom marketingovém hype si tu "nejlepší" zprávu nechala vydavatelská společnost Activision až na konec. S nutností upgradu počítače o novou grafickou kartu, procesor a paměť se možná DOOMu chtiví hráči už smířili, nyní je tu ale další problém, který mnohé donutí rozbít prasátko. Podle vyjádření Activisionu totiž hra nepojede na Windows 98 ani Windows ME. Jedinými podporovanými platformami jsou Windows 2000 a XP.

S nutností upgradu souvisí i dopis jednoho z tvůrců DOOMa 3, Roberta Duffyho, který na Blue´s News vysvětluje postup při tvorbě různých grafických nastavení. Zkráceně lze říct, že na "Ultra kvalitu" potřebujete 512 MB grafickou kartu, střední nastavení vyžaduje 128 MB a hra na nejnižší detaily pojede i na 64 MB akcelerátoru.

Robert také potvrdil technologickou převahu nejnovějších karet od nVidie nad svými konkurenty z ATi, které se značně projevily v tomto testu. Náskok, se kterým se nVidia chlubí ve své nejnovější tiskové zprávě, je dán využitím jedné z optimalizačních funkcí. ATi mezitím slíbila nové ovladače, které by měly jejich kartám v testech pomoci.

  

Zdroj: Planet Doom, Blue´s News, GameSpot, Gamer´s Hell


 

Diskuze (11) Další článek: CD Projekt vstupuje do hypermarketů TESCO na Slovensku

Témata článku: , , , , ,