Dosud nejvyšší trest pro britského piráta

Dosud nejvyšší trest odnětí svobody britským herním pirátům padl včera u Cardiffského trestního soudu. Odsouzený stráví tři a půl roku ve vězení za padělání.

Obžalovaný John Lamb se musel před soudem hájit proti třiceti žalobám z porušování obchodních značek a práv z videozáznamů; to v sobě zahrnovalo počítačové hry, filmy a obchodní software. K soudu se případ dostal po osmnáctiměsíčním vyšetřování, které ve věci vedla ELSPA a Torfaen Trading Standards.

Lamb byl zatčen se "zbožím" v hodnotě téměř čtvrt miliónu liber, které nabízel prostřednictvím internetu spamovými emaily, které rozesílal do celého světa. Výše trestu se částečně odvozuje i z toho, že poté, co byl poprvé zadržen a obviněn se ještě před samotným procesem znovu vrátil ke své "práci" a znovu nabízel pirátský software na internetu.

"Toto je nejvyšší trest odnětí svobody pro herního piráta, jaký ELSPA kdy zaregistrovala", prohlásil ředitel ELSPy Roger Bennett, "a je potěšující vidět, že soudy nyní berou pirátství vážně a udělují za něj přiměřeně přísné tresty".

Rozsudek zazněl sotva pár dní poté, co londýnský Nejvyšší soud vydal další klíčový rozsudek ohledně herního pirátství, ve kterém rozhodl, že podle nového práva EU je chipování PS2, stejně jakákoli výroba, distribuce nebo propagace mod-chipů ilegální.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Call of Duty 2 a True Crime 2potvrzeny

Témata článku: ,