Doupě 14 - UT 2007, Godfather a Caesar 3 ZDARMA

Slibovaný Caesar 3 coby plná hra, obří preview Unreal Tournamentu 2007, Godfather nebo první česká recenze Rainbow Six: Lockdown. K tomu Sims 2: Open for Business, Ankh či slovenské překvapení Neverend. Únorové Doupě toho ale skrývá mnohem víc.
Kapitoly článku

Klid před bouří? I když povánoční období nebylo na vydání očekávaných titulů nejbohatší, zmiňované přísloví se pro únorové Doupě rozhodně nehodí. Čtrnácté číslo se 116 stranami, lepenou vazbou a novou grafikou (stejně jako to minulé) nedostatkem zajímavostí netrpí. Dva velké tématické články, obří preview Unreal Tournament 2007, Godfatheru či první dojmy z 24: The Game nahrazují nízkou potenci vydavatelů po vánoční sezóně. Přesto i recenze mají co nabídnout - první zhodnocení Rainbow Six: Lockdown, adventury Ankh nebo Sims 2: Open for Business.

Nové Doupě: Předplaťte si jej a získejte hru zdarma!

Málo? Novinková sekce přináší všechny dostupné informace o nedávno ohlášeném následovníkovi Far Cry - Crisis, Medal of Honor: Airborne nebo Medieval 2 ze strategické ságy Total War. Čekají na vás pravidelné rubriky - rozhovor Naostro (tentokrát s Honozu Hlouškem, tvůrcem Žhavého léta 3 a půl), bulvární Pavlač, zprávy z Byznysu či Hráčův rádce. Zlatý klenot se skví na CD/DVD příloze - dosud nepřekonaná budovatelská strategie Caesar 3. Doufáme, že si ji vychutnáte, jak se sluší a patří, protože hned příští měsíc pro vás připravujeme další legendu - RPG Arcanum v češtině!

Únorové Doupě, to je:

  • Caesar 3 na CD/DVD!!! 
  • Trackmania Nations coby druhá plná hra
  • Recenze Rainbow Six: Lockdown, Ankh, Sims 2: Open for Business 
  • Obří preview Unreal Tournament 2007 
  • Skvělá cena 39/99 Kč


Střípky z Doupěte 14
Speciál - Nedoceněné hry

Hry mohou být jedinečné, revoluční a strhující. To jim ale úspěch v obchodech nezaručí. Bohužel existuje velká řádka titulů, které předběhly svou dobu nebo byly příliš vzdálené hlavnímu proudu a následně i komerčnímu úspěchu. Které hry nadchly, ale obchodně nezazářily? Povíme vám, proč neuspěly, a dáme možnost je vyzkoušet!

 

 

Preview - Unreal Tournament 2007

Už bezmála dva roky naši představivost dráždí možnosti Unreal enginu 3.0. Jaký bude? Co všechno zvládne? První hrou, která by to měla na PC názorně demonstrovat, je další díl multiplayerové akce Unreal Tournament. Pár měsíců před vydáním o něm víme prakticky vše. A rádi se o tyto informace podělíme s vámi.

 

Zúčtování - Co říkáte na nové Doupě?

Zúčastněte se naší velké ankety a vyhrajte jednu z cen!


TÉMA: Vládci říše her!

Každý módní časopis vám řekne, kdo tvoří současné trendy, kdo určuje, co je in. Aniž bychom fušovali do řemesla svým kolegům, popřemýšleli jsme, komu se daří nejlépe prosazovat své nápady při vytváření herních světů. Výsledkem je nejrozsáhlejší tématický článek všech dob s žebříčkem dvaceti nejvýznačnějších osobností herního průmyslu.

 


PC Recenze - Rainbow Six: Lockdown

Uvážlivá taktická akce se dočkala po několika měsících pokračování i na PC. Nenabízí sice úplně stejnou hardcore atmosféru jako jeho předchůdci, mnohými zjednodušeními ustupuje masám. Přesto však nabízí stále unikátní zážitek v rámci akčního žánru. Více v naší recenzi.

 


PC Recenze - Ankh


Milé překvapení tentokrát přišlo z říše adventur. Navzdory pochmurnému ději (smrtelné klatbě uvrhnuté na mladého hrdinu) jde o svěží, vtipnou záležitost, jež pobaví a zaujme… Třeba právě vás!

 

PC Recenze - Sims 2: Open for Business

Další z datadisků fenomenálních Sims 2 dorazil do redakce. Jaký je? Co všechno nabízí? Drží laťku kvality nastavenou svými předchůdci? I to se dozvíte v únorovém Doupěti.


Konzolové recenze - Geist

Akce, která vám zprostředkuje život ducha. Ducha, prahnoucího po pomstě. Dokážete pomocí převtělování do živých i neživých předmětů dosáhnout svého cíle?

   


3DMark06 - grafika letošní sezóny?

Výsledky z testovacího programu 3DMark už delší dobu nejsou brány jako nezpochybnitelné dogma přímo úměrné možnostem hardwaru. Přesto finští tvůrci každý rok přicházejí s dalším dílem, který představuje návrh, jakým směrem by se grafika mohla v budoucnu ubírat. Povedlo se jim trefit se letos?

  

DVD - Caesar 3 je tu!

Přes respekt k představovaným novinkám, recenzovaným hrám i diskutovaným tvůrcům - největší pecka únorového Doupěte se skrývá na CD či DVD - jednou ze dvou plných her totiž je dosud nepřekonaná budovatelská strategie Caesar 3. Propracovaný simulátor stavby starověkého města sice není nejžhavější novinkou, přesto si dodnes zachoval své kouzlo, jež nezastínil žádný z jeho následovníků.

   

Druhá plná hra je z úplně jiného soudku - Trackmania Nations představuje pár týdnů starý závodní titul, vytvořený speciálně pro účely světového šampionátu ESWC, které se koná v červnu v Paříži. Kompletní obsah DVD (CD) i časopisu najdete v druhé kapitole článku.

 

Březnové Doupě s RPG Arcanum vyjde 14. března!

Témata článku: , , , , , , , , ,