Doupě 17 - Dreamfall, úchylnosti a Gooka 2

April Ryan se vrací! Jedna z nejlepších adventur posledních let se dočkala pokračování. Jaké je? * Jaké hodnocení dostalo Spellforce 2, City Life, Desperados 2, Ghost Recon: Advanced Warfighter či 2006 FIFA World Cup? * Exkluzivní průzkum: Úroveň prodeje v Česku! * A kromě toho také pohled na nejzvrácenější hry všech dob
Kapitoly článku

Květnové Doupě je poněkud bizarní. Máme květen, léto se blíží a přitom se na sněhobílé (!) obálce Doupěte producíruje jedna z hrdinek Dreamfallu v zimním kabátě (tričko s výstřihem berte jako ústupek masám). Navíc se vůbec nedívá na čtenáře! Místo toho si hlídá záda a dobře dělá - v závěsu za ní číhá Zoë Castillo, která od ní v pokračování adventury The Longest Journey převzala hlavní roli. Jaký Dreamfall je? I to se dozvíte v sedmnáctém Doupátku.

  

Ale zpátky k bizarnostem. Abychom podpořili revoltu vůči obyčejnosti, přidali jsme k dobru obří tématický článek, který střelenou formou ve zvrácené grafice představuje nejúchylnější hry všech dob. Že Carmaggedon není vůbec divná hra? A co titul, v němž fotíte kalhotky bojujících dívek? Anebo máte raději úlety typu Giants? Nemačkejte se, na všechny se dostane!

Doupě se jako jediný magazín na trhu prodává ve třech verzích - bez přílohy (39 Kč), s CD (99 Kč), s DVD (99Kč)

Ovšem, proč vybočovat za každou cenu. Páté letošní číslo nabízí také v českých poměrech netradiční průzkum trhu. Zajímá vás, jaká je úroveň českých herních obchodů? Pracují v nich odborníci, nebo lidé, kteří znají hry jen z Televizních novin? I na to vám odpovíme. Nechybí recenze nejnovějších her, plná hra Gooka 2 či oblíbený čtenářský rozhovor NAOSTRO. A mnoho dalšího…


Střípky z Doupěte 17 (05/2006)

Speciál: Prodej her v Česku

Vejdete do herního obchodu a nikdo se vám nevěnuje, prodavač s ledově klidným výrazem kouká do počítače a na vaše otázky má jen otrávené odpovědi. Je to v českých herních obchodech výjimka, nebo pravidlo? V unikátním testu jsme prošli obchody v Brně a Praze a zjistili, co od prodavačů můžete čekat. Jaké jsou služby kamenných obchodů v porovnání s internetovými? I to vám prozradíme!

 

Command and Conquer 3 Tiberium Wars

Legenda se vrací a Doupě u toho nemůže chybět. Co slibuje třetí díl realtime strategie, která si jako jedna z mála opravdu zaslouží označení klasika? Všechny informace na jednom místě najdete v novinkové sekci květnového Doupěte.

 

Preview: Neverwinter Nights 2, Paraworld…

Blíží se vydání mnoha očekávaných pecek, a tak jsme se mnohým podívali pořádně na zoubek. Co čekat od druhého dílu tak trochu jiného RPG Neverwinter Nights 2? Má cenu se těšit na dinosaury z Paraworldu. Jaká je betaverze Glory of The Roman Empire, největšího konkurenta Caesara 4? A proč všichni obdivují Kingdom Hearts 2? Preview toho nabídnou ale mnohem víc.

 

Předplaťte si Doupě - získáte zdarma originální hru!


Téma: Za hranice soudné mysli

Otázka, kdo nebo co je normální, rozhodně nepatří mezi nejjednodušší. Přesto jsme se jí rozhodli čelit a přinést vám odpověď. A spolu s ní ty nejúchylnější, nejzvrácenější, nejnemocnější a nejporouchanější projekty historie. Ať už si myslíte o svých sourozencích cokoliv, takovou sbírku rozhodně doma nemáte!

 


Recenze: Dremfall - příběh jedné mladé dámy

Adventura, která se ovládá jako Tomb Raider? Adventura, ve které se bojuje? Dreamfall není opravdu poctou pro fanoušky starého dobrého point and click ovládání. Přesto nabízí to, co adventuru primárně odlišuje od zbytku produkce - propracovaný a uvěřitelný příběh. Více v recenzi.

 


Recenze Desperados 2, Spellforce 2, City Life, 2006 FIFA World Cup

Zajímavé hodnocení si z květnového Doupěte ale odneslo víc titulů, mnohé poněkud překvapivě. Zaujali nás Desperados 2, kteří jsou lepší, než se čekalo, potěšil nás Spellforce 2, postrašil Condemned: Criminal Origins a zcela překvapil City Life, který překonává i SimCity 4. A jaká je 2006 FIFA World Cup? Raději si přečtěte celou recenzi.

   


Konzolové pecky z Xboxu 360!

Džungle, nebo válka? Far Cry Instincts Predator, nebo Ghost Recon Advanced Warfighter? Nezjišťovali jsme, která hra má delší název, ale která je zábavnější. Výsledek? Obě jsou skvělé. Ale nejlepší může být jen jedna. A i když nás Far Cry zastihl v době plánování letních dovolených, nakonec vyhrál Ghost Recon. Důvod najdete v recenzích.

 

  


MEGATEST grafik střední třídy

Chcete hrát Oblivion tak, abyste si jej nepletli s pět let starým Gothicem? Potřebujete upgrade! Prostřednictvím podrobného testu od samotného šéfredaktora Computeru vám poradíme, po které grafické kartě sáhnout a jaký výkon od ní očekávat. Nechybí desítky grafů a výsledků z testování jednotlivých her!

 

 


CD/DVD: Gooka 2, Oblivion speciál, Tomb Raider: Legend

Až se proberete všemi 116 stranami časopisu, můžete se zaměřit na přílohu. Na té se tentokrát skrývá kromě obvyklé dávky demoverzí (nechybí např. Tomb Raider: Legend), videí, patchů a utilitek plná hra - klasická česká adventura Gooka 2: Záhada Jantrisu, pochopitelně kompletně v češtině. Na CD i DVD také najdete množství pluginů a updatů pro RPG Oblivion, abyste si jej mohli upravit k obrazu svému.


Nezapomeňte - červnové Doupě s obřím E3 Speciálem a plnou hrou No Man´s Land vyjde už 7. června!

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , ,