Doupě 30 - GTA 4, Polda 4 a Ubidays 07!

Grand Theft Auto 4 se rozhodlo zpracovat New York do nejmenšího detailu a udat tím sérii nový směr. U toho Doupě nemohlo chybět, stejně jako u ohlášení Starcraftu 2, střípků o Splinter Cell: Conviction nebo Rayman Raving Rabbids 2! Jak dopadla PC verze Halo 2? Pokořil RPG opus Two Worlds své rivaly a poprala se redakce u Mario Strikers: Smashed Football? Dočtete se v novém čísle!
Kapitoly článku

Strohé obálce dominuje motiv GTA 4 s jeho hlavním herdnou Nikem Bellicem, jenž si již brzy prostřílí cestu virtuálním New Yorkem. Není divu, že hra vytlačila stranou všechny ostatní tituly. Skotské studio Rockstar se rozhodlo pošťouchnou dérii jiným směrem, soustředit se na detailnost herního světa a dát sbohem matoucí rozlehlosti. Proč je čtvrtý díl prakticky první pořádnou next-gen hrou se čtenáři dozví na ploše čtyř stran shrnující všechna dostupná fakta i něco navíc.

 

Doupě se prodává za bezkonkurenční cenu 49,90/99,90 Kč (včetně DVD s plnou hrou)


Na přelomu května a června vývojáři otevřeli stavidla a vypustili do světa proud žhavých informací o tichých hitech typu  Brothers in Arms: Hell’s Highway, Splinter Cell: Conviction nebo Rayman Raving Rabbids 2. Vypravili jsme se proto do francouzského Louvru, kde na akci Ubidays 07 probíhala prezentace uvedených her přímo za chodu. Hráč však nežije pouze pohledem do budoucna. Hlédnutí za výbornými adventurami minulosti zprostředkuje český Polda 4, jehož plnou verzi s dabingem Luďka Soboty a dalších českých herců čtenáři naleznou spolu s akcí CellFactor: Revolution na červnovém DVD.


 Bezkonkurenční nabídka: Předplaťte si Doupě za 349 Kč na rok!

Střípky z Doupěte 30 (6/2007)

Herní omyly – kde udělali inženýři z IT oddělení chybu?

Geniální technologie, převrat na herním poli, virtuální realita na handheldu! Takovými prohlášeními se pyšnila již řada kousků hardwaru i her, na něž si dnes vzpomenou pouze stařešinové se zálohovanou pamětí. Proč neuspěla konzole Jaguar 64, první 64bitová konzole vůbec? Co stálo za neúspěchem handheldového telefonu Nokia N-Gage nebo her Psychonauts a Beyond Good & Evil?

 


Nová hra od Blizzardu!

Je to RPG? Je to přelomové onlinovka? Kdepak, legenda herního průmyslu přichází s retrospektivní strategií, která chce znovu stavět na brilantně vyvážených základech titulu StarCraft a obléct hře moderní kabátek.

 

Ubidays 07 – víno, sýr a hry!

V podnadpisu zmíněné artikly dnes charakterizují vývozní zboží Francie. O tom, že západoevropský vydavatel Ubisoft má ve svém portfoliu nejžhavější akce budoucnosti, se jel na vlastní kůži přesvědčit šéfredaktor Oficiálního Xbox magazínu Kamil Gric, přičemž o své dojmy z akce se podělil i s Doupětem.

 

Two Worlds – letí Oblivion z disku?

Obrovská RPG nesvazující hráče lineární výpravou jsou v kurzu, přičemž na vlně matadorů herní scény, sérií Gothic a The Elder Scrolls, se nyní snaží svézt nová vlaštovka snažící se zkopírovat své vzory a přinést i něco navíc. Surfuje na peřejích zábavy nebo si rozmázla grafiku o tsunami svých konkurentů?

 

Halo 2 – starý pes neštěká, ale kouše

Master Chief je zpět ve svém přeleštěném skafandru MJOLNIR a ukazuje PC hráčům, proč se stal nejpopulárnějším a nejprodávanějším hrdinou na konzoli Xbox. Halo 2 na PC může být vyčpělé graficky, ale hratelnost je věčná.

 


Oficiální Xbox 360 magazín – ochutnejte!

Na českém trhu se rozežíná nová hvězdička v podobě sesterského magazínu věnovaného čistě konzoli od Microsoftu. Na co se lze v prvním čísle těšit a jak vypadají vnitřnosti exkluzivního časopisu pro konzolové fajnšmekry? OXM poskytl Doupěti dvě stránky k nahlédnutí.

 

Forza Motorsport 2 – absolutní závody

Spolupráce s OXM pokračuje i v rubrice konzolových recenzí, jež přinášejí recenzi jedné z nejlepších závodních her současnosti, která konečně nedělá rozdíly mezi profesionálními herními závodníky a výkendovými řidiči.

 

Technologie Radeonu 2900 & Windows Vista – DirectX 10 přichází

Před pár měsíci mohli hráči dychtící po moderních efektech DirectX 10 sáhnout pouze po předražených grafických kartách z produkce nVidie. Dnes je zoufalá situace zlomena a na trh proudí plejáda dostupného železa v několika cenových kategoriích. S čím přišlo ATI, jaké verze Windows Vista existují a vyplatí se do podpory DirextX 10 investovat?

 

 

Další, červencové číslo Doupěte nabité informacemi vychází 11. července.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,