Doupě 31 - závodní nebe, sexy ženy a Tropico v české verzi!

Vývojáři odhalují své perly jako SimCity Societies, Fallout 3, nový engine od tvůrce Dooma, zatímco herní hrdinky odkládají svůj oděv ve speciálu čísla. Recenze jsou zasvěceny závodní mánii v nových dílech sérií Colin McRae a Flatout, nicméně dostane se i na temné thrillery formátu The Darkness. A kromě her? Zkuste si například vybrat ten nejlepší PC zdroj!
Kapitoly článku

Vítr ve vlasech, blátem zacákaný obličej a kůže seškvařená jaderným výbuchem. Taková je charakteristika  stěžejních bodů náplně nového Doupěte, které se díky dlouho očekávaným peckám jako Colin McRae: DIRT nebo Flatout 2 zaměří na adrenalinové virtuální závodění a zároveň zabrousí do klidnějšího, byť zamořeného klimatu postnukleární idylky – Fallout 3 nabral na obrysech a my byli u toho! Novinkám dále dominuje odhalení novátorského SimCity Societies, první dojmy z hratelných verze Empire Earth III, World in Conflict nebo vlajkových křižníků PS3 Lair a Heavenly Sword.

 

Doupě se prodává ve dvou verzích za bezkonkurenční cenu 49,90 Kč a 99,90 Kč (s DVD a plnou hrou)

Recenze byly v červnu plné překvapení, a tak čtenářům kromě Colin McRae: DIRT přinášíme vynikající vesmírné RPG Space Force: Rouge Universe, které přišlo jako blesk z čistého nebe. Nepolepšitelné tunery domácích PC mazlíčků má za úkol potěšit rozsáhlý článek věnovaný zdrojům počítačových sestav a test nejnovějších LCD panelů.

Již před časem jsme oznámili přerod tištěného Doupěte v perspektivní webovou verzi poplatnou dnešním trendům – aktuálnosti, rychlém informování čtenáře a hutnému obsahu neomezeném rozsahem papírových stránek a průtahům spojených s produkcí (viz dřívější aktualita zahrnující i informace o řešení stávajícího předplatného). Jako dárek na rozloučenou s papírovým Doupětem jsme pro naše věrné příznivce připravili plnou verzi legendární budovatelské strategie Tropico v české verzi. Doufáme, že si poslední číslo časopisu ve své staré formě užijí všichni minimálně dvakrát tolik než všechna předchozí vydání!

Prázdninové číslo mohou čtenáři vyhlížet na stáncích ve středu 11. července nebo ve svých schránkách o den dřív, pokud si jej předplatili.

Novinky – SimCity Societies, id Tech 5 engine a další

Měsíc červen v herním světe probudil k životu kromě fauny a flóry i řadu digitálních legend. Jmenujme například SimCity Societies, jež chtějí vdechnout známému fenoménu konečně špetku inovací, vysoce ambiciózní nový engine od Johna Carmacka nebo zbrusu nové informace o RPG Fallout 3. To vše na stránkách nadprůměrně obsáhlé rubriky Loading.

 

Kane & Lynch: Dead Men – mrtvoly o sobě dávají vědět!

Zatímco mediálně upadl titul od tvůrců série Hitman mírně do ústraní, jeho tvůrci jej stále pilují k dokonalosti a již brzy s ním chtějí prorazit na trh. Jak bude fungovat systém kooperace dvou hlavních hrdinů, jejich parťáků, a proč hra vábí svou necenzurovanou brutalitou?

 


Ostrý test Empire Earth III

„Pche, další pokračování!“ odplivne si zkušený hráč. Nicméně po bližším pohledu sezná, že Empire Earth III představuje zlom ve své vlastní sérii, zaměřuje se na zábavnost a strká do šuplíku historickou přesnost. Zdali hra bavila i nás se čtenáři dozví ve žhavých prvních dojmech.

 


Něžné pohlaví ve hrách – proč v nich není tak něžné?

Herním hrdinkám se, alespoň co se popularity týče, daří úspěšně vytlačovat jejich svalnaté mužské protějšky. Proč tomu tak je a jaké zásady platí při návrhu statných žen v tvůrčích studiích, prozradí unikátní studie jako výsledek výzkumu doc. Oplzlého.

 


S větrem o závod!

Novému Doupěti dominují závody. Nejen Colin McRae: Dirt obsadil téměř celou redakci, ke slovu se přihlásily i demoliční závody Flatout Ultimate Carnage, ale to není vše. Připravili jsme pro čtenáře detailní rozbor těch nejpopulárnějších závodních her, mezi kterými si vyberou jak příznivci realistické simulace, tak arkádového odpočinku.

 


Ovládněte vesmír v nečekaném hitu!

Někdy hráč měsíce očekává titul, který se ve výsledku promění v bezútěšné zklamání. Jindy přijde jako blesk z čistého nebe hratelnostní bomba, jež o to víc potěší takřka nulovým marketingem. Space Force: Rogue Universe není dokonalou hrou, ale úspěšně připomíná atmosféru titulů jako Freelancer nebo X3: Reunion. Pro milovníky kosmu povinnost!

 


Rozšířený zážitek – Stalker: Shadow of Chernobyl

Prozkoumal hráč tajemnou Zónu křížem krážem a stále jej neopustilo nadšení z radioaktivního dobrodružství? Pak může sáhnout po jedné z množství modifikací, jež shrnuje jednak detailní článek o fenoménu Stalker stejně jako obsah aktuálního Doupě DVD, kde lze naleznout většinu módů.

 


Absolutní temnota v The Darkness!

Očekávaná hra od autorů atmosférické akce Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay je konečně zde a s ní i její dlouhovlasý hrdina Jackie Estacado. Dokáže ovládnout temnotu, která jej posedla, nebo se jí nechá pohltit a v intenzivní akci zmasakruje půl města svými nadpřirozenými schopnostmi?

 


Test zdrojů – načepujte svému počítači tu správnou šťávu!

Moderní grafická karta za deset tisíc korun a výprodejový zdroj – dvojice, která ani v nejmenším nejde k sobě a přesto se stále vyskytuje u většiny prodávaných sestav. Náš průvodce světem zdrojů nejen zasvětí do problematiky terminologie, kdy se čtenář dozví, co je to výkon, příkon, účiník apod., ale také zprostředkuje tipy na nákup konkrétních napájecích jednotek pro naše miláčky.

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,