Doupě expanduje! Magazín všech hráčů za 29 Kč

Papírové herní časopisy nemusí být drahé. Nemusí být ani výběrové. Mohou být... pro každého. Právě takové je papírové Doupě, magazín všech hráčů, který rozšiřuje trh s herními periodiky o časopis s bezkonkurenční cenou a komplexním obsahem. První číslo vychází již 9. prosince. A ani čtenáři webového bratříčka nepřijdou zkrátka.
Kapitoly článku

reklamní sdělení

Říkal vám někdo, že herní magazíny musí být ze zásady drahé? Že náklady na provoz jsou vysoké, že papír něco stojí a navíc to lisování velkých dvouvrstvých DVD příloh není z nejlevnějších? Nevěřte tomu! Za herní časopis nemusíte dát stovky korun, klidně stačí jen 29 Kč. A když k němu budete chtít 9 GB přílohu (s plnou hrou kompletně v češtině – Hooligans CZ), připravte si navíc pouze padesátikorunu. Vítejte ve světě papírového Doupěte!

Doupě, nejlevnější herní časopis na trhu:
100 stran jen za 29 Kč
100 stran a 9 GB DVD za 79 Kč

Časopis Doupě, se kterým se od 9. prosince budete setkávat pravidelně na stáncích, je nový projekt vydavatelství Computer Press, a.s., které mimo jiné už pět let provozuje webový server Doupě.cz. Papírové Doupě však svého webového kolegu v žádném případě nenahrazuje, každé Doupě má svou vlastní redakci, vlastní seriály, vlastní články. Obě média již od počátku pracují a fungují samostatně, byť díky nezbytné míře spolupráce těží z výhod a předností toho druhého. Velkými změnami v současnosti prochází také autorský tým, který herní magazíny znatelně odliší.

Ruku v ruce s příchodem papírového bratříčka prošlo Doupě malou restrukturalizací také uvnitř, ve svém tvůrčím jádru. Otěže vedení serveru Doupě.cz tak od počátku prosince definitivně přebírá Martin Boček, dosavadní redaktor, který práci na Doupěti zasvětil poslední léta svého života. Redakce papírového Doupěte je pak složena ze dvou stálic, která na webu vídáte již po dlouhá léta - Kamila Grice, dosavadního šéfredaktora Doupě.cz, a Honzy Morkese, jednoho z nejzkušenějších autorů.

Výhodná nabídka předplatného za 499 Kč

Struktura Doupě & Doupě.cz:
Šéfredaktor časopisu Doupě: Kamil Gric, kamil.gric@cpress.cz
Zástupce šéfredaktora časopisu Doupě: Jan Morkes, jan.morkes@cpress.cz

Šéfredaktor serveru Doupě.cz: Martin Boček, martin.bocek@cpress.cz

Vedoucí konzolové sekce: Martin Zavřel, martin.zavrel@doupe.cz

Papírové Doupě nabízí nejvíce informací

A stávající předplatitelé Doupě DVD?

Se zrozením papírového Doupěte logicky končí také samostatná existence našeho dosavadního projektu Doupě DVD. Pro stávající předplatitele to však znamená pouze výhody! Automaticky se tak stávají předplatiteli magazínu Doupě s DVD přílohou a až do konce předplatného tak budou dostávat časopis i DVD, které navíc nově nabízí dvojnásobnou kapacitu 9 GB. Aby toho nebylo málo, prodloužíme stávající předplatné o 2 čísla časopisu jako bonus za změnu "pravidel hry".

Vraťme se však zpátky k papírovému novorozenci. Doupě není zvláštní jen nízkou cenou, ale také (a to především) obsahem. Jako jediné na trhu vám na svých 100 stranách nabídne informace jak ze světa počítačových, tak konzolových her. Vždyť kterého PCkáře by nezajímalo, v čem tkví úspěch druhého dílu Halo nebo jak se povedlo GTA: San Andreas? Kolik hráčů nemá v České republice mobil? V Doupěti se dozvíte také o nejzajímavějších a nejpopulárnějších javových hrách. A pokud jste na tom finančně špatně, určitě vás potěší informace o freewarovkách.

Nejde jen o šíři, ale také o hloubku informací. V Doupěti nenajdete jen recenze, preview a novinky, ale (podobně jako na webu) spoustu tématických a netradičních rubrik. Těšit se můžete na úvahové tématické články, investigativní speciály (odhalující skandály či rozpitvávající kauzy herní branže) i rozhovory se zajímavými osobnostmi.

   

Hry nejsou jen o zabavení, ale také o zážitcích. Každý měsíc v Doupěti naleznete rubriku WOW, která barvitě líčí vybranou dech beroucí situaci některé z aktuálních her. Realističtěji založeným čtenářům nabídne Doupě rubriku Byznys shrnující nejdůležitější události z ekonomického zákulisí a pohyby akcií herních společností na burzách.

Rady, tipy, zábava

Nelze se zajímat jen o přítomné a aktuálně vyšlé tituly. Proto se budeme v časopise ohlížet do historie a vybírat z ní kousky, které se nějakým způsobem zapsaly do myslí hráčů. Poradíme vám s nákupem her. Originální rubrika Hráčův rádce vždy nabídne k zvážení několik zajímavých titulů s určitou tématikou. Aktuální slevy vám zase odkryje stránka Za pakatel.

Každý měsíc 100 stran ze světa PC i konzolí

Doupě.cz - co dál?

V poslední době si přípravy papírového časopisu vybraly svou daň i na webovém Doupěti. Nicméně nyní se vše vrací do starých kolejí a Doupě.cz bude stejné jako dřív - jen nové a lepší. První známky nových časů jste mohli zaregistrovat již minulý týden a ve stejném duchu se ponesou i následující týdny a měsíce.

Na co vše se tedy můžete těšit?

  • konzolová sekce nabírá druhý dech
  • tematické články se vracejí a rozjíždějí nové série (např. Hrajte online)
  • úvahy budou vycházet pravidelněji (první vlaštovkou je článek Počítačové hry a násilí)
  • již delší dobu probíhají programátorské a designové změny, kterých se brzy dočkáte!

Život však nejsou jenom hry. Vážně nevážně pojatá rubrika duel srovná možnosti virtuálních světů s děním ve skutečnosti. Jelikož skutečnost je taková, že herní průmysl se čím dál více přibližuje „velkému showbusinessu“, bude součástí Doupěte i příloha Pavlač s jedinými zaručeně bulvárními informacemi na českém herním trhu.

A to není zdaleka vše, co budete v Doupěti pravidelně měsíc co měsíc nacházet. Nebudeme vás tu dále zdržovat výčtem dalších novinek, přesvědčete se sami! Nezapomeňte, že první číslo magazínu všech hráčů vychází už 9. prosince za bezkonkurenční cenu 29 bez DVD a 79 Kč s DVD přílohou!

Co v prvním čísle najdete?

Hvězdou prvního čísla je bezesporu Brooke Burke a spolu s ní obsáhlá recenze Need for Speed Underground 2 doplněná neméně podrobným návodem, jak uspět ve světě nelegálních pouličních závodů. Za zmínku stojí určitě i recenze Half-Life 2, hry, která hned v prvním čísle důkladně provětrala redakční hodnotící systém. Dočkáte se také vynesení ortelu nad hrou postavenou na stejném (Source) enginu – Vampire The Masquerade: Bloodlines a mnoha dalšími hrami (Medal of Honor: Pacific Assault, Men of Valor, Tony Hawk´s Pro Skater: Underground 2 atd.). Z konzolových her jsme ohodnotili mimo jiné nejnovější díl GTA či Halo 2.

První číslo s vánočním dárkem – českou verzí hry HOOLIGANS!

Tématem čísla je (ne)seriózní vědecká práce Já, hráč, usilující o rozsáhlejší kategorizaci hráčů. Zajímá vás, do které pařanské skupiny patříte? Nebo se raději pobavíte nad shrnutím nesmyslných žalob, které stále zaměstnávají právníky Rockstar Games, výrobce slavné série GTA? Herní průmysl není jen o úspěších, ale také o zklamáních. V prvním Doupěti najdete žebříček shrnující těch deset největších herních.

   

Zklamáním zatím rozhodně není pro vydavatelského giganta EA působení na českém trhu. V rozhovoru, který tvoří svými otázkami sami čtenáři (NAOSTRO), to prozradila manažerka české pobočky Electronic Arts. Odhalila nám také počet prodaných kusů hry Sims 2 v České republice, poměr prodejnosti PC a konzolových her a další zajímavá čísla.

Kolegové z Pavlače „zdrbli“ nejnovější reklamu na Sims 2 a její hlavní hrdinku, Andreu Verešovou. Stranou jejich zájmu nezůstala ani Lara Croft a Monica Belluci. Naši HW specialisté zase provedli rozsáhlý test grafických karet nižší a střední třídy. Kompletní výsledky spolu se zasvěcenými komentáři najdete samozřejmě spolu se spoustou dalších článků, tipů a zajímavostí uvnitř čísla.

Zajímá vás, co vše papírové Doupě obsahuje? Kompletní obsah prvního čísla včetně obsahu DVD přílohy najdete v druhé kapitole článku.

Témata článku: , , , , , ,