Doupěcí anketa: Jak moc budete hrát o prázdninách?

Jak moc budete hrát o prázdninách? Od rána do večera? Hodně? Normálně? Méně než obvykle? Vůbec? Na to jsme se vás ptali v naší anketě a nyní vám přinášíme její výsledky, společně s názory naší redakce.
Aktuální anketa:

V anketě jsme se vás ptali, jak moc budete hrát o prázdninách. Od rána do vdčera? Hodně? Normálně? Méně než obvykle? Nebo se k počítači ani nedostanete?

Od ankety jsme očekávali vítězství "hardcore" pařanů. Tipovali jsme, že výsledky budou postupně klesat směrem od první odpovědi (od rána do večera) k poslední (vůbec). Ovšem naši čtenáři nás překvapili - většina z vás, jak se zdá, bere prázdninové hraní s klidem a přehledem. A to je dobře - přeci jen ani superrealistická voda v nejmodernějším 3D enginu se nevyrovná rybníku někde v lese, že?:o)

A výsledek? Zvítězila možnost "tak normálně" s 31,5 %. Druhá pak skončila varianta "hodně" (26,9 %) a třetí "od rána do večera" (21,8 %). Předposlední pak byla odpověď "méně než obvykle" s 11,1 % a poslední "k počítači si nesednu" s 8,7 %.

Komentáře redakce:

Martin Boček, šéfredaktor

Jak budu hrát o prázdninách? Inu... Tak normálně. Což v mém případě současně znamená i "hodně" a občas i "od rána do večera". A co budu hrát? Teď aktuálně se chystám na Titan Quest a daší novinky, ale současně mám v plánu i oprášit některé staré klasiky z dob temných, okultních a dávno minulých. No a v nepsolední řadě se chystám využít léta k pořádnému užití si nějaké té MMORPG. A kromě toho se ještě chystám k rybníku, do přírody, pod stan, k moři; už si vytvářím záložní zásoby knížek k přečtení... No prostě klasika. Ale bez trochy relaxace, trochy šílených veder a spousty zábavy by to přece nebylo to pravé léto, ne?

Karel Kališ, vedoucí konzolové sekce

Rozhodně strávím u joypadu/klávesnice víc času než během školního roku, ale na pařby od nevidím do nevidím to rozhodně nevypadá. Za prvé by byl snad smrtelný hřích prosedět slunečné dny před obrazovkou a navíc nedisponuji dostatečně kvalitními žaluziemi, schopnými odstínit někdy až příliš dotěrné sluneční paprsky. :) Na druhou stranu, docela rád bych si našel čas na všechny ty hry, které se mi podařilo během roku shromáždit, ovšem nedostalo se na ně. Takže kdo ví, třeba si nakonec na pár dní vytvořím herní doupě v chladivém sklepě nebo v podobných vhodných podmínkách. :)

Petr Kolář, vedoucí zpravodajské sekce a zástupce šéfredaktora

Už v době, kdy čtete tento článek, jsem daleko od civilizace na táboře s dětmi, jako jeden z vedoucích. Celoroční snaha o soužití s přírodou se tak příjemně završí a já si rád odpočinu od počítače. A jaké z toho plyne poučení? Všeho moc škodí a moje odpověď v anketě zní méně než obvykle. Nebudu se pouštět do žádných hlubokých filosofických rozvah, jen připomenu, že existuje i jakýsi jiný život, mimo obrazovku monitoru, který může být i zábavnější, než neustálé hraní s imaginárními hrdiny.

David Sláma, zpravodajská sekce

Jak moc budu hrát o... čem? Jestli myslíte červenec a srpen, pak budu hrát vlastně stejně, jako kdykoli jindy v roce. Takže občas k počítači nesednu, občas budu hrát od rána do večera (popřípadě od večera do rána nebo od rána do rána, ale to jsou jen detaily). Doba tradičního herního sucha svádí k oprášení všech těch dobrých her, na které přes rok nebyl čas, a samozřejmě k delšímu vysedávání u MMORPG. World of Warcraft je roztomilý žrout času, možná zase přijde čas rozpomenout si na Ragnarok Online. Venku by mohlo být pořádné vedro, a tak by poslouchání tichého předení počítačových větráčků mohlo být příjemnou relaxací. A třeba zbude čas i na dohrání Final Fantasy X.

Martin Demiger, zpravodajská sekce

Sice si plánuji, že o prázdninách dohraju všechny kousky, které mi během školního roku utekly, už ale vidím, jak to dopadne. Venku svitne sluníčko, doma bude teplo… jen blázen by zůstával sedět u počítače. Takže budu při mých plánech skromnější: ano, občas si i zahraji. Snad potom budu příjemně překvapený… a dá-li Bůh, bude pršet!

 

Alan Jarrar, PC sekce

Hrát nebudu o prázninách takřka vůbec. Na tento čtvrtek plánuji výlet na rockový festival do Belgie, následuje týdenní pobyt v Nízkých Tatrách a dovolená v Itálii. A bude-li koncem července hezké počasí, chystám se trávit čas na Vranovské přehradě. Počítačové hry? Nejdřív v polovině srpna.

 

Lenka Vlková, konzolová sekce

Když jsem uviděla tuto poslední anketní otázku, musela jsem se pousmát. Na prázdniny jsem se těšila celý druhý semestr hlavně kvůli nedohraným hrám, co se mi vršily u zaprášené PS 2ky. Teď již mám prázdniny skoro měsíc a nemůžu si je vynachválit. Hromada se již povážlivě zmenšila, ale to rozhodně neznamená, že by mi snad docházely hry na dohrání. Letos je úroda japonských RPGček bohatá a pokud se poštěstí, možná jich o prázdninách ještě stihne pár vyjít – ocenila bych například Kingdom Hearts II, ale moc nevěřím tomu, že to stihnou… Škoda, že konverze do PALu se tak protahují. Každopádně léto je na hraní her pro mě ideální sezóna, protože nemusím pořád myslet, že nestíhám všelijaké školní projekty a už teď se těším na návrat z rodinné dovolené, abych mohla začít Tales of Legendia, které je zrovna na řadě :-)

Příští anketa: Proč hrajete hry?

Diskuze (3) Další článek: Prey míří do obchodů

Témata článku: , , , , , , , , , ,