Doupěcí anketa: Kam s Falloutem

Na otázku "Na které platformě hodláte hrát Fallout 3?" jsme se zeptali i členů redakce. A jak odpovídali? Dozvíte se v našem článku.

V poslední anketě jsme se vás ptali na platformu, kterou byste zvolili pro hraní RPG Fallout 3. Podle vašeho hlasování jednoznačně zvítězilo PC, následováno hráči, které tento klenot nezaujal. O poslední příčky se pobily obě konzole, kde nakonec neznatelou převahu získala ta od Microsoftu. Od dneška již můžete hlasovat v nové anketě, kde se vás ptáme, zda si hodláte založit blog na Doupěti s možností získat nějakou odměnu.

Na které platformě hodláte hrát Fallout 3?
54 %

13 %

13 %

20 %

Hlasovalo 449 lidí

 

Karel Kališ

šéfredaktor Doupě.cz

alu.JPGPořídil jsem si Fallout 3 na Xbox 360. Sběratelskou edici, ale to je zase trochu jiné téma. PC vypadlo z kola ven poměrně rychle díky mé nechuti k instalacím, vpisování sériových čísel, štelování všemožných nastavení a podobným šaškárnám, pokud to není nezbytně nutné pro lepší herní zážitek a to u Falloutu 3 rozhodně není. Je to prostě otázka komfortu a toho si užiju v křesle před 42palcovou plazmou víc než před 22 palci plochy monitoru u PC. A proč X360 před PS3? Kvůli achievementům, nic jiného v tom nebylo. 

Petr Kolář

zástupce šéfredaktora Doupě.cz

pettka.JPGPráce, práce. Zase práce. Je tady nějaká práce? Takhle nějak by mohla vypadat moje odpověď na libovolnou otázku týkající se Fallout 3. Z technických důvodů (obrázky a video, co se všude po Doupěti válí) mám hru samozřejmě rozjetou na svém počítadle, ale dojmy mám k dispozici i z ostatních platforem. A mohu s klidným srdcem prohlásit, že konzolové verze v mých očích vedou. Důvodem není čeština, jak tvrdí zlé jazyky, protože ta se překladatelům povedla v rámci možností skvěle.

Jednoduchou příčinou je ovládání, přizpůsobené gamepadům jednotlivých konzolí. Ne, že by na PC bylo špatné, ale člověk už je prostě za ta léta zvyklý, že si prostě vyvolá inventář, myší přetáhne vše potřebné a nemusí přitom přepínat mezi záložkami a starat se o podobné věci. Přitom s gamepadem v ruce jde všechno tak nějak snadno, intuitivně.

Kristýna Nováková

spike.jpgVzhledem ke své obstarožní sestavě myslím, že si Fallout jen tak brzo nezahraji. V plánu mám sice upgrade celého počítače, případně koupi jedné z konzolí (Wii, X360, PS3), jenže než ta doba nastane, uplyne v řece ještě hodně vody. Tak si mezitím alespoň zahraji předchozí díly (ne, kajícně se přiznávám, že se ke mně ještě tyhle skvosty nějakým okultním způsobem nedostaly, na druhou stranu jsem však hrála několik freeware kopií). Kdybyste po mě ale požadovali jednoznačnou odpověď, tak bych volila buď bílou krabičku od Microsoftu, anebo kouzelnou černou skříňku z Japonska.

Michal Bayerl

vodny.jpgV mém případě by se spíš hodila otázka, zda-li vůbec Fallout 3 budu hrát. Vzhledem k tomu, že jsem předchozí RPG neokusil z důvodu nezájmu o tento žánr, mohl bych třetí díl také ignorovat. Ovšem to by nesměla Bethesda u trojky šáhnout po 3D kabátku a rovnou z pohledu první osoby. Můj to oblíbený žánr. Na druhou stranu, post-apokalyptická RPG mě nijak vzlášť nelákají. STALKER mě prozatím minul (ačkoliv se na mě ten mutant z poličky mračí) a nejblíže se těmto dvěma titulům blíží Vampire The Masquerade: Bloodlines, který v tyto dny opět rozehrávám. Takže jak odpovědět, abych nikoho (především sebe) neklamal? Fallout 3 si zahraji, když na něj budu mít čas a chuť. A na čem? Pokud to bude v nejbližší době, tak na PC. A pokud to bude v nejdelší době? Kdo ví? Třeba na Xboxu 720.

Jakub Kovář

ertefol.jpgOsobně se chystám Fallout 3 zahrát na PC, ale jelikož jsem tak nějak prošvihl objednávku sběratelské edice z Anglie, asi mi nic nezbude, než si koupit tu českou, anebo obyčejnou anglickou. Uvidím, internetových aukcí je spousta a možná se najde i Survival Edice z Amazonu. No řekněte, kdo by nechtěl mít na ruce Pip-Boy 3000? Já tedy určitě ano, jenom mě mrzí, že to nejde propojit se hrou, jako doplněk by to bylo hodně efektní. Snad to nějak přežiji.

Ale myslím si, že je konec konců úplně jedno, na jaké platformě si hru zahraji. Vždyť jde o úplně to samé, ať mám pod stolem PC, X360 či PS3, hlavní je samotný Fallout 3. Kdybych měl konzoli, asi už mám hru na ni. Vyprodaná je totiž pouze sběratelská edice na PC...

Josef Netrh

logan.jpgNa čem budu hrát další díl mé oblíbené postapokalyptické série? Jelikož mi mé Vaio odešlo do věčných lovišť, tak mi nezbývá nic jiného než si našetřit nějaké ty penízky a za mrzkou sumu koupit X360. Hra se na X360 podle mě ovládá lépe než na PC a celkově se mi zdá dotaženější. PS3 verze podle některých ohlasů není moc dobře zoptimalizovaná. Pro mě jasná volba – X360. Více k tomu nemám co dodat. Jen podotýkám, že se jedná o silně neobjektivní názor, který nemusí všichni sdílet.

Josef Murcek

josephd.jpgVzhledem k mým reakcím na minulou anketu asi mnozí z vás již odpověď tuší. Ano, přesně tak. Jakožto hrdý PCčkář si Fallout 3 zahraji jen a pouze na svém plechovém miláčkovi. Bohužel vůbec netuším, kdy se ke hře samotné dostanu, což je na jednu stránku určitě škoda, ale na druhou stranu si myslím, že se chvíli počkat rozhodně vyplatí. Jak známo, Bethesda sice vydává opravdu kvalitní tituly, nicméně její betatesting nepatří zrovna k jejím silným stránkám, a tak každou chloubu doplňuje úctyhodný počet veselých bugů a lehkých nedodělků.

Čili až se k milému F3 dostanu, na světě už bude mega-balík oficiálních záplat, které samotný titul vyšperkují, a já si tak nakonec užiji vynikající pocit z hraní. Teď se však chystám dohnat jiné resty. Já totiž velmi rád nakupuji větší počet her do zásoby, většinou si je pak ale nestíhám všechny zahrát. Věřte nebo ne, ale doteď mi jen tak na poličce leží Bioshock a Zaklínač (Rozšířená edice). Dlouho to ale už trvat nebude, za pár dní si na ně totiž konečně vyčlením čas.

David Sláma

dave.jpgV pátek jsem se stal štastným majitelem sběratelské edice Falloutu 3 pro Xbox 360. Vzhledem k tomu, že PS3 nevlastním, výběr zůstaval jen mezi PC a X360, přičemž volba rozhodně nebyla jednoduchá. Fallout 3 je tvořený s velkým ohledem na konzolové verze, což je patrné především v ovládání interface, které je na konzoli pohodlné. Naopak soubojový systém by mi jistě více vyhovoval na PC, na FPS s gamepadem v ruce jsem si ještě pořádně nezvyknul. Pro PC verzi také hovoří přívětivé hardwarové nároky, což je podle mého vedle stále velké obliby hraní na PC hlavním důvodem vítezství PC v naší anketě. Pro mě se stal nakonec rozhodující zážitek z fantastického herního prostředí, který si lépe užiji na velikánské televizi. Ale upřímně: je platforma u takhle dobré hry vlastně důležitá? Já myslím, že ani ne - tak už pojdme hrát.

Jan Vávra

vavra.jpgBudu-li nadále hodný chlapec jako doposud a Ježíšek skutečně donese Playstation 3, pak si zajímavé radioaktivní dobrodružství od Bethesdy vychutnám na konzoli od Sony. I když upřímně řečeno, herní platforma je věc vcelku irelevantní a zajímající snad jen citově nevyřáděné fanboye. Jediné, na čem skutečně záleží jsou hry samotné. To, že se při hraní Fallout 3 na konzoli budu moci labužnicky rozvalit na posteli, bych označil jen za takové malé, čistě soukromé plus ve prospěch herních skříněk. 

Rosťa Viktorin

richie.jpgVskutku nebezpečná otázka. Pokud se totiž rozhodnu odpovědět po pravdě, spousta hráčů mne dost možná odsoudí k životu na radioaktivních pláních plných zmutovaných zvířátek, neboť budu muset zvolit možnost číslo čtyři. Tedy na žádné. Nový Fallout mne skutečně nezajímá, avšak ne ani tak proto, že by vývojáři přidali třetí rozměr, jako spíš proto, že mne zmíněná hra nikdy nijak zvlášť nenadchnula. Ano, určitě původní (a samozřejmě i noví) tvůrci odvedli pořádný kus poctivé práce, ale ... no a?

Váš názor Další článek: Nový datadisk k Europa Universalis: Rome

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,