Doupěcí anketa: Která z next-gen konzolí vás nejvíce zaujala?

Která next-gen konzole vás zaujala? Nebo raději zůstanete věrní starému dobrému PC? Na toto jsme se vás ptali v naší anketě. Nyní vám přinášíme výsledky společně s názory našich redaktorů.

Aktuální anketa:

V anketě jsme se vás ptali, která z next-gen konzolí vás nejvíce zaujala. Na výběr byla klasická trojka v podobě PS3 od Sony, Xbox 360 od Microsoftu a Revolution od Nintenda, doplněná možností zůstat věrný PC.

Výsledky ankety nás zajímaly zejména proto, že se ve světe dochází k čím dál většímu odlivu PC hráčů směrem ke konzolím - například v USA ovládá PC přibližně 20% herního trhu; nicméně Česká republika se zdá prozatím tímto odlivem nepoznamenána. Byli jsme tedy zvědaví, jestli se čeští hráči v nejbližší době (tedy po příchodu next-gen) plánují začít tomuto trendu přizpůsobovat, nebo jestli si i nadále podrží svou výjimečnost.

A výsledek? Vidíte sami. PC si minimálně u našich čtenářů stále drží jasnou převahu; konzole jsou uspořádány v klasickém pořadí, které obvykle platí nejen pro naši zemi, ale i pro celý svět: Playstation následuje s velkým odstupem Xbox a na třetím místě je konzole od Nintenda. A celkově? Prostě klasika...

Komentáře redakce:

Martin Boček, šéfredaktor

Z next-gen konzolí mě zaujaly... Všechny. A která nejvíc? Asi PS3, ale kdo si má být jistý? S tou spoustou skvělých titulů oznámených pro Xbox 360? S revolučním ovládáním Revolutionu? Nicméně samotná anketa je pro mě také zajímavá. Vcelku přesně totiž odráží aktuální rozložení české hráčské populace; dokonce to podle ní vypadá, že se, alespoň prozatím, s příchodem next-genů v Čechách téměř nic nezmění. Možná jen Revolution bude mít o něco silnější postavení než současný GC.

Martin Zavřel, vedoucí konzolové sekce

Konzole jsou pro mne zdrojem nejlepší zábavy i milovanou prací zároveň. Vždycky byly, měl jsem doma všechny konzolové systémy od roku 1990. Proto vyhlížím next-gen přístroje s pocity věřícího, jehož bůh právě ohlásil datum svého příchodu. Xbox 360 bude první a již hry v první vlně (Quake 4, Call of Duty 2, Gears of War, Oblivion atd.) jsou zárukou silného zážitku. PS3 je jasným favoritem blížící se technické revoluce. Metal Gear Solid 4 jistě zesměšní všechny ostatní hry. O Nintendu Revolution mám zatím největší pochyby díky doposud (ne)oznámeným hrám, na které bych se mohl těšit. Ale ten ovladač je opravdu revoluce.

Petr Kolář, vedoucí zpravodajské sekce a zástupce šéfredaktora

Konzole mne zaujaly všechny. Nintendo svojí originalitou a nintendovostí, PS3 výkonem a grafikou, Xbox 360 univerzálností a vzhledem - ale i tak zůstávám nadále věrný PC. S novými konzolemi je to totiž těžké, buď bych je musel mít všechny (a nemít žádný čas), nebo žádnou a nadále vesele fungovat. Navíc s mojí láskou ke starým hrám by mi chyběly klasické PC tituly, na kterých jsem vyrůstal. A nesmím zapomenout ani na mou averzi k televizní obrazovce, ale to by se snad dalo nějak překonat.

Karel Kališ, zástupce vedoucího konzolové sekce

Nedávné oznámení ovladače k Nintendo Revolution vyšroubovalo mé očekávání na maximum. Jen si představte ty možnosti - drsný samuraj na obrazovce máchá katanou stejně, jako vy s ovladačem. To je prostě bomba. Nintendo dokázalo, že se nebojí originálních nápadů a řešení, už s jejich handheldem DS a Revolution tomu dodá korunu. Ale i PS3 bude stát za to, grafika, která vám vystřelí oči a obrovská zásoba geniálních titulů: Final Fantasy, MGS, Devil May Cry... A co teprve Xbox 360 a Perfect Dark Zero, Blue Dragon, či Lost Odyssey? Výběr je tak těžký, já chci všechnoooo :-)

David Sláma, zpravodajská sekce

Milý Ježíšku, protože jsem byl celý rok moc hodný, přál bych si k Vánocům hned několik věcí. Věřím ale, že oceníš moji celoroční snahu a doneseš mi všechno. Chtěl bych Xbox 360 od Microsoftu strýčka Billa. Moc se mi líbí, co všechno jde na té konzoli dělat kromě hraní her. Bude bezva si povídat s kamarády, poslouchat písničky, koukat na filmy a vůbec. Chtěl bych Nintendo Revolution. Oni vymysleli super ovládání, které prostě musím mít, víš? Chtěl bych Playstation 3 od Sony. Bude tam spousta těch bezva her, co jsem vždycky konzolistům záviděl. A co na tom, že kluci pořád hrají na PC, za pár let beztak všechno, co umí PC, konzole a domácí kino, zvládne jedna krabička. Díky moc, Ježíšku.

Příští anketa: Uvažujete o koupi PSP?

Diskuze (14) Další článek: GALERIE: TES4: Oblivion

Témata článku: , , , , , , ,