Doupěcí anketa: Na jakou předvánoční hru se nejvíce těšíte?

Na jakou předvánoční hru se nejvíc těšíte? Na NFS: Most Wanted? HL2: Aftermath? CoD: Big Red One? PoP: The Two Thrones? Nebo na nějakou jinou? Na to jsme se vás zeptali v anketě. Nyní vám přinášíme její výsledky - společně s názory našich redaktorů.

Aktuální anketa:

V anketě jsme se vás ptali, na jakou předvánoční hru se nejvíce těšíte. Zda na závodní Need for Speed: Most Wanted, na simulátor Hollywoodu The Movies, na herní předělávku filmové předělávky roku King Konga, na pokračování superúspěšného Half-Life 2 s podtitulem Aftermath, na třetího perského prince Prince of Persia: The Two Thrones, na japonské mega-RPG Xenosaga 2 či na konzolovou střílečku Call of Duty: Big Red One.

Od ankety jsme očekávali vítězství Need for Speed: Most Wanted, protože chtíc nechtíc je to jeden z největších trháků aktuální sezóny. Nicméně zdaleka ne jediný - očekávali jsme, že své řeknou i Half-Life 2: Aftermath, Prince of Persia: The Two Thrones a v neposlední řadě také filmový a velmi nadějně vyhlížející (a nahypovaný) King Kong.

A výsledek? Need for Speed: Most Wantede zvítězil se suverénní převahou 48% všech vašich hlasů. Druhý byl Half-Life 2: Aftermath (16%) a překvapivě třetí - o rozdíl jediného hlasu - skončila konzolová Call of Duty: Big Red One. Čtvrtý skončil Prince of Persia: The Two Thrones, pátí The Movies; a King Kong překvapivě až na šestém místě. Poslední byla, vcelku očekávaně Xenosaga 2. Přeci jen, monumentální japonské RPG série pro konzole nemají mezi čtenáři Doupěte zas tak moc příznivců.

Komentáře redakce:

Martin Boček, šéfredaktor

Pro mě osobně byla tato anketa těžkou volbou. Mám hlasovat pro Xenoságu, kterou bych si rád zahrál, ale na kterou zaručeně nebudu mít čas? Pro Prince of Persia, který vypadá lákavě, který ale mě osobně neláká? Pro The Movies, které mě sice zaujaly, ale nic víc? A co King Kong, který vypadá velmi dobře, ale není to můj šálek kávy? Nebo Need for Speed, které si zahraji jedno či dvě odpoledne, ale k nimž se již nikdy nevrátím? Letošní Vánoce jsou nabité skvělými tituly - vždyť kromě v anketě vyjmenovaných vyšly i Civilizace 4, AoE3, FIFA, PES, CoD2, BaW2, Quake 4 a další a další... Ale na mě padla nostalgie. Hraju stařičké hry a vzpomínám... A snad právě proto jsem v anketě nehlasoval pro žádný trhák současnoti. Pro mě je nyní nejočekávanější hrou Magic Carpet, který si zahraji, jen co domů dotáhnu jedno archivní Pentium 133.

Martin Zavřel, vedoucí konzolové sekce

Hlasoval jsem pro Half-Life 2: Aftermath. Xenosagu 2 už jsem dohrál a datadisk k nejlepší FPS loňského roku mi tudíž připadal nejlákavější. Co od něj čekám? Především že napraví pošramocenou pověst tvůrce scénáře, jelikož báječná hra si bezesporu zaslouží poctivý závěr – a ten v původním HL2 zcela chyběl (hra je nesmyslně useknuta aniž by se cokoliv ze záhad v jejím průběhu objasnilo). Kromě toho si rád znovu užiji i tu báječnou fyziku a působivou atmosféru, které mne fascinovaly na původní hře. Pokud tvůrci navíc vylepší AI, nepůjdu spát, dokud datadisk neprojdu od začátku do konce.

Petr Kolář, vedoucí zpravodajské sekce a zástupce šéfredaktora

I když by se odpověď z mé strany mohla zdát jasná, není tomu tak. Přeci jenom, těším se nejvíc, až si zahraji Need for Speed: Most Wanted a The Movies, ale už neočekávám hry samotné. Ty se napevno usadily na mém počítači a rozhodly se, že mi seberou zase nějaký ten čas. Na kterou přicházející hru se tedy těším? Když se podíváte, tak RPG pozitivní jedinec by jednoznačně sáhl po skvělé Xenosáze, vložíte do konzole a nemusíte dále nic řešit. Každopádně jsem docela překvapen, jak málo lidí očekává datadisk k veleslavnému Half-Life 2. Že by po dohrání ztratili iluze a hra je nechala chladnými?

Karel Kališ, zástupce vedoucího konzolové sekce

Nejvíc se těším na novou Zeldu: Twilight Princess. Aha, ta vlastně nevyjde před Vánoci, takže jde z kola ven. Dále se těším na Dragon Quest VIII, ten už vyšel. Hmm, zatím jenom v Americe a to se prý nepočítá, tak nic. V tom případě se nejvíc těším na Xenosagu 2. Na to, až se konečně dokopu zajít do obchodu a utratit za toto epické dílo nemalý peníz. Už se nemůžu dočkat jak si ji pěkně postavím do police vedle ostatních her a… A pak na ni minimálně měsíc nesáhnu, protože už takhle mám rozehraných her dost a nechce se mi štěpit tak jedinečný počin, kterým Xenosaga bezesporu je. Ale ujít si rozhodně nenechám ani Prince of Persia: Two Thrones. Uzavření monumentální trilogie novodobého Prince bude stát určitě za to.

David Sláma, zpravodajská sekce

Tak copak tu máme? Z Need for Speed Most Wanted stejně jako z The Movies se už těším a raduji, takže není důvod je toužebně očekávat. King Kong bezesporu vypadá lákavě - jako hráče mě však výrazně neláká. Half-Life 2: Aftermath je FPS, což pro mě znamená jediné - jiné hry si užiju víc. Podobné je to i s Call of Duty: Big Red One. Princátko z Persie se mi nejvíc líbilo v prvním z nových vydání; zaměření na boje a akci mě oproti původnímu důrazu na pasti tolik nebere. Zbývá Xenosaga 2, na kterou se ale budu těšit až v okamžiku, kdy si zahraju první díl. Co z toho plyne? Před nedávnem jsem se nejvíc těšil na The Movies - nevěděl jsem, co od nich můžu čekat - teď se zase těším na Oblivion, i když ten před Vánocemi rozhodně nebude...

Lenka Vlková, konzolová sekce

Vzhledem k daným možnostem jsem nemohla zaváhat ani chvilku. Mou jasnou volbou je Xenosaga 2. Velmi mě mrzelo, že Xenosaga 1 se sem do Evropy, stejně jako Xenogears, nedostala, a byla jsem opravdu překvapená, že dvojka ano. Teď jsem již několik týdnů jejím šťastným majitelem a své volby nelituji. Japonských RPGček v Evropě vychází pořád žalostně málo, i když upřímně doufám, že se situace bude postupně zlepšovat a po vzoru Xenosagy se dočkáme dalších slavných japonských sérií. Například Dragon Quest VIII, který právě vyšel v USA, by jistě ocenilo i mnoho evropských hráčů.

Příští anketa: Co říkáte na Need for Speed: Most Wanted?

Diskuze (7) Další článek: Nové obrázky z Final Fantasy IV Advance

Témata článku: , , , , , ,