Doupěcí anketa: Pojedete letos na Invex?

Chystáte se na letošní Invex? Pojďte se podívat, jak vidí jeho návštěvu naše redakce a klidně připojte i svůj důvod, proč jste se v anketě rozhodli hlasovat pro jednu z možností.

výsledky anketyAktuální anketa:

V anketě jsme se vás ptali, zda pojedete letos na Invex. Jestli se tam vydáte za stánkem Doupěte, určitě pojedete, ještě si nejste jistí, nebo naopak nepojedete. Nesmíme zapomenout ani na možnost, že jste Invexem zhnuseni a považujete jej pouze za ztrátu vašeho drahocenného času.

Od ankety jsme očekávali rozpory mezi těmi, kdo se na Invex tradičně chystají, a ostatními, kteří buď již nechtějí herní veletrh ani vidět, nebo se jim Invex zdá prostě moc malý, provinční.

A výsledek? Naprosto jednoznačně vyhráli pesimisté, kteří tvrdí, že jim Invex již nemá co dát a jet na něj je pouhou ztrátou času. Těchto bylo nakonec přes třetinu všech hlasujících. Hned za nimi se umístil tábor druhý, chystající se na Invex za každou cenu. A když bude nejhůř, tak si v Brně aspoň užijí. Třetí pozici pak zaujali nerozhodní, váhající nad tím, zda má návštěva herního veletrhu vůbec smysl. Příznivci stánku Doupěte si pak odhlasovali čtvrté místo, těsně před těmi, kteří na Invex nejedou proto, že jim letos nějak nevyšel čas.

Komentáře redakce:

Martin Boček, šéfredaktor

Určitě se na Invexu objevím - a to hned ze dvou důvodů. Bude tam stánek Doupěte a bude tam sraz lidí z fóra Doupěte. Pokud jde ale o hry jako takové, na Invex za nimi půjdu letos poprvé po mnoha, mnoha letech. Bude tam totiž jistá Wii... Tu jsem sice již měl možnost odzkoušet si na E3, ale zde mi nejde ani tak o odzkoušení jako o podívání se jak si tvůrci her poradili se zapracováním možností ovládání do her. A kromě toho mne zajímá, jestli i tentokrát budu mít z Wii stejný pocit jako před půl rokem - tedy že je to spíše skvělá hračka nežli herní konzole. Upřímně doufám, že ne.

Petr Kolář, vedoucí zpravodajské sekce a zástupce šéfredaktora

Na Invex bych samozřejmě rád šel, ale bohužel mne rodinné povinnosti volají jinam. Bude mi chybět stánek Doupěte, ale v ostatních ohledech si stále říkám, že až tak o moc nepřijdu. Mohl bych si sice odzkoušet mnohé nové technologie na vlastní kůži, nedá se ale počítat s nějakým extrémním přínosem, který by lidem okolo konzolí a počítačů Invex přinesl. Docela tak chápu tu část čtenářstva, která se o tento veletrh nezajímá, ač má možnost setkat se se svými (nejspíš) oblíbenými redaktory. Nejvíce mne však mrzí, že zase nestihnu sraz lidí s fóra Doupěte, který je chystán na středu, čili den po mém odletu. Snad příště.

David Sláma, vedoucí PC sekce

Výsledek ankety mne nepřekvapil, Invex pro hráče není takový, jako býval za zlatých dob megalomasnkých akcí nejmenovaných herních časopisů. Nicméně věřím, že kdo viděl stánek Doupěte loni, rád ho navštíví i letos - a kdo to minulý rok nestihl, si to tentokrát nesmí nechat ujít. V pondělí mi to sice nevyjde, ale od úterního odpoledne budu na Invexu každý den, nejčastěji právě někde kolem Doupěcího stánku. Nesmím zapomenout ani na plánovaný sraz lidí z fóra - možná díky němu dojde na přísloví "Vidět Invex a zemřít" :o). Tak jako tak je Invex svým způsobem svátkem všech hráčů a je jistě škoda si jej nechat ujít.

Alan Jarrar, PC sekce

Mám hlavu ve tvaru legrační kostky ledu? Samozřejmě, že půjdu :-). Chystám se čtyři dny pobíhat kolem stánku Doupěte, věnovat se v mimoherních pavilonech např. mobilům a dělat časté kouřové přestávky. Zkrátka už se na letošní Invex těším a jsem zvědavý na návštěvníky fóra.

Martin Demiger, zpravodajská sekce

Samozřejmě, na Invex jedu. Chybět nesmím hlavně proto, že bude stejně jako loni přítomen stánek Doupěte. Dalším důvodem, proč na Invex přijít, je pro mne Wii. Možnost vidět na vlastní oči bývalý Revolution je hodně lákavá. No a zapomenout nesmím ani na lidi. Ty z redakce, z konkurence i ty "ostatní". Invex je jednou z mála akcí, kde se mohu během několika dní potkat se známými z celé republiky. 

Lenka Vlková, konzolová sekce

Jestli letos zajdu na Invex, to popravdě ještě netuším. Ale v posledních několika letech mě Invex příliš nezaujal a jeho přitažlivost pro mě postupně zmizela. Jedním z hlavních důvodů nejspíš bude, že jsem měla možnost navštívit Game Convention v Lipsku, s nímž se Invex z herního hlediska, které mě zajímá nejvíc, měřit opravdu nemůže. Chápu, že Invex není jenom o hrách, ale ani stále rostoucí plocha mobilních operátorů mě příliš neláká.

Diskuze (5) Další článek: Anno 1701 protíná cílovou pásku

Témata článku: , , , , , ,