Doživotí kvůli ukradenému Playstationu

Jednadvacetiletý student, Jonquel Brooks, byl v pátek, 26. června, odsouzen na doživotí za střelbu na čtyři muže, z nichž jeden svým zraněním podlehnul. Rozsudku předcházel květnový incident, během nějž byl Brooks obviněn z ukradení druhého Playstationu jednomu ze čtyř zainteresovaných. A přestože se v jeho bytě konzole nenašla, skutečnost, že začal na muže střílet dala jeho životu nečekané obrátky.

Po střelbě Brooks z místa činu utekl, aby se o pár dní později dobrovolně vzdal. V průběhu procesu se obžalovaný hájil, že střílel pouze v sebeobraně, avšak protistrana argumentoval tím, že i kdyby to byla pravda, Brooks se uchýlil k příliš extrémním opatřením. Na rozsudku se pak neblaze podepsala i pověst obžalovaného, coby drogového dealera.

Pokud by vás to zajímalo, Brooks dostal 25 let za vraždu prvního stupně, dalších 25 let za držení a užití zbraně a nakonec 59 let za pokus o vraždu zbylých tří mužů. Matka zabitého Branta Danielse prý Brooksovi již odpustila s tím, že je to "hodný kluk, který učinil špatné rozhodnutí." Ještě u soudu pak Brooks vyjádřil lítost nad svými činy a uvedl, že se modlí za odpuštění od Danielsovy rodiny i přátel.

Zdroj: Joystiq

Diskuze (2) Další článek: Video: Darksiders představují příběh

Témata článku: , , , ,