Dračí jezdci – osedlejte draka!

Draci, to jsou velice zvláštní bytosti. Jedněmi zatracovaní, druhými opěvovaní, pokaždé však záhadní a tajemní. Například ve světě Pern jsou takřka posvátní. Tento svět je od starověké Země vzdálen milióny a milióny kilometrů. Je to místo velice bohaté, ale i velice zrádné. Místo právě pro vás.
Nejdůležitějšími lidmi na Pernu jsou dračí jezdci, kteří chrání tamní lid před Vláknem, které pochází z Rudé hvězdy. Výměnou jim lidé Pernu poskytují vše potřebné k životu. Domovy jezdců jsou nazývány Weyry a slouží jako vojenské základny, které ovšem zahrnují i obydlí rodin jezdců. V každém Weyru se nachází jeden zlatý drak, královna rodu, která se jako jediná může reprodukovat. Je to nejcennější drak a její jezdec se stává nejdůležitější osobou ve Weyru.

Dragon RidersDragon Riders

Když zlatý drak pokládá vejce, koná se obřad zvaný Vtisknutí, při kterém si nově narození draci vyberou své jezdce. Když se vylíhnou, psychicky se spojí s vybraným jezdcem. Je to spojení na celý život, překonávající všechny vztahy. Nejenže oba sdílejí své myšlenky, ale dokonce i pocity.

Královna může snést několik různých druhů draků. Zelené, modré, hnědé, bronzové, nebo, velmi zřídka, také další zlaté. Jezdci využívají barev jako systému hodností, kdy zelený drak je základní a bronzový vůdčí. Pouze hnědí a bronzoví draci se mohou pářit s královnou, což dělá z jejich jezdců vůdce letky. Všichni tito jezdci mohou cestovat na obrovské vzdálenosti v krátkých skocích. Toho dosahují využíváním schopnosti draků přecházet do podivné dimenze zvané prostě "mezi". Jezdec si představí, kam chce s drakem letět, vstoupí do mezi, a za několik sekund se vynoří na místě, které si představoval. Jezdci využívají mrazivou temnotu tohoto místa při bojích s Vláknem, aby minimalizovali poškození.

Dragon RidersDragon Riders

Vlákno je největší hrozbou Pernu která přichází přibližně každých 200 let. Má schopnost zakopat se hluboko do půdy a rychle zničit celou vegetaci planety. Proto jsou stromy a rostliny na Pernu velmi vzácné - jako opatření proti tomu, aby se Vlákno vůbec mohlo usadit. Ruda a minerály však planeta doslova překypuje, a draci využívají jeden z nich - zvaný Ohnivý kámen, pro boj proti Vláknu. Jeho polykáním se mísí chemikálie s plyny v dračím žaludku, což jim umožňuje vyfukovat oheň. S jeho pomocí vypalují Vlákno z oblohy ještě dříve, než se stačí dotknout země.

Dračí jezdi však samozřejmě nejsou jedinými obyvateli Pernu. Žije zde mnoho a mnoho různých lidí, kováři, léčitelé, bojovníci, a další a další. Promítají se zde všechny aspekty středověkého života. Jednou z nejdůležitějších skupin jsou Harpeři. Mají funkci jak učitelskou tak výzvědnou. Píší balady na zvíření kůže. Tyto balady jsou pak využívány jako učební látka pro mladé lidi na Pernu, aby se naučili něco o místním způsobu života. Harpeři jsou také pozorovatelé a mají rozsáhlou "zpravodajskou" síť. Není toho mnoho, co by mohlo uniknout jejich pozornosti.

Dragon RidersDragon Riders

Tak takhle vypadá svět hry Dragonriders: Chronicles of Pern, nového to počinu od UbiSoftu. Je postaven na sérii knih s názvem Pern od slavné sci-fi/fantasy spisovatelky Anne McCaffrey. Hráč se vžije do role D'kora, nového dračího jezdce. Jeho osud je předem připraven jako sled mnoha dobrodružství, ve kterých není Rudá hvězda jedinou hrozbou Pernu. Na svých cestách se setká s více než 200 postavami a vyřeší množství hádanek.

Hra má vyjít na konci března tohoto roku.

Diskuze (2) Další článek: Kodak DC3800 – elegantně maličký a mimořádně výkonný

Témata článku: ,