Dream Machines DM1 Pro: pogumovaný minimalismus (recenze)

Přinášíme vám další recenzi skvělé herní myši, tentokrát od polských sousedů z Dream Machines.

Herních myší je na trhu spousta a pro obyčejného hráče je občas výběr té kvalitní opravdovým oříškem. My vám postupně přinášíme recenze těch nejnovějších a po pár zajetých matadorech trhu, jako jsou Steelseries nebo Trust, jsme se rozhodli odskočit ke kolegům do Polska. Tam totiž kutí herní příslušenství Dream Machines a my jsme se podívali na zoubek nejnovější herní myši DM1 Pro. 

Malá, ale šikovná

Po všestranném a maximálně přizpůsobitelném modelu Rival 600 je občas velmi příjemné vyzkoušet veskrze jednoduché a praktické myši, které si na nic nehrají a soustředí se na to jediné - kvalitní práci bez větších keců. Stejné motto sleduje také recenzovaná myš DM1 Pro, která se svým podáním a stylem velmi podobá dříve recenzované myši Kusan Pro od společnosti Trust. Je tam však několik velmi podstatných rozdílů. 

Slajd6-mysz.pngsteelseries_dm1_pro_gaming_mouse.jpgsteelseries_dm1_pro_gaming_mouse_2.jpgsteelseries_dm1_pro_gaming_mouse_5.jpg

Tak především, myš je neuvěřitelně lehká. S váhou pouhých 89 gramů ji v ruce prakticky necítíte a ovládání je tak hbité a okamžité. Samozřejmě existují hráči, kteří preferují těžší pocit a solidnější váhu myši, v tomto případě nebude DM1 pro vás vhodná. Pokud ale stejně jako já rádi máváte rukou bez větší přítěže, budete zde jako doma. 

 

Stylově na temně černém, matném povrchu vypadá logo společnosti, které svítí šesti různými barvami, stejně jako svítící proužek v kolečku

 

Design myši je velmi střídmý a minimalistický, kromě dvou klasických tlačítek nabízí jen robustní kolečko, tlačítko pro změnu DPI a dvě postranní tlačítka. Na vše tedy dosáhnete bez problémů pár prsty a držení myši velmi zpříjemňuje pogumovaný povrch. Díky němu ruka neklouže a myš dokonale sedí v ruce i při agresivnějších herních seancích.

Hardwarové parametry

Rozhraní: USB Type-A

Délka kabelu: 180 cm, pozlacený konektor

Snímač pohybu: optický

Hmotnost: 89 g

Snímač: PMW3310DH

Rozlišení: 400 - 5000 DPI

Počet programovatelných tlačítek: 6

Cena: 799 Kč

Stylově na temně černém, matném povrchu vypadá logo společnosti, které svítí pěti různými barvami, stejně jako svítící proužek v kolečku a DPI tlačítku. Jednotlivé barvy odpovídají DPI profilům, kterých je taktéž pět. Stiskem tlačítka můžete přeskakovat po bodech rozlišení 400, 800, 1600, 3200 a 5000. Bohužel tímto se dostáváme k jednomu z menších nedostatků této myši - naprosté absenci přizpůsobitelnosti. 

Slajd4-mysz.png

Zatímco u dřívějších recenzí myší jsme vždy měli k mání software, ve kterém šly kompletně nastavit všechny parametry myši dle libosti, u DM1 Pro to zcela chybí. Firma si nejspíše řekla, že chce nabídnout zákazníkům maximální jednoduchost a místo toho, aby optimalizovala a vypiplala software jej raději zcela vynechala. To znamená, že můžete zapomenout na podrobnější nastavení DPI, jednotlivých barev a jejich využití. Vše je předem nastaveno a nehnete s tím, pokud nesáhnete po něčem neoficiálním. 

Citlivost především

Nedostatek možností přizpůsobení bohatě vynahrazuje snímač PMW3310DH, který je považován za jeden z nejkvalitnějších na trhu a je to znát. Citlivost myši je výborná a jednotlivé profily dokonale sednou vaším potřebám. Od vysoké citlivosti, potřebné pro střílečky se během mžiku dostanete k doslova šnečímu pohybu pixel po pixelu, který je k nezaplacení při práci s Photoshopem. Snímání pohybu myši v prostoru je pak dostatečně přesné, i když nic, z čeho byste se posadili na zadek. 

obrazek.jpg35143386_10214445264559162_7545247203850190848_n.jpg35239488_10214445265039174_6273449341021585408_n.jpg35265252_10214445263079125_4302576281536430080_n.jpg

Trochu zvykat si budete muset na kolečko, které je velmi jemné a jednotlivé body téměř necítíte, takže pohyb působí téměř jako rovnoměrná jízda, což není příjemné ve chvíli, kdy potřebujete precizně vyměřit několik jednotlivých bodů. 

 

Trochu zvykat si budete muset na kolečko, které je velmi jemné a jednotlivé body téměř necítíte

 

Další nepříjemností je opletený kabel, který je velmi tuhý a neohebný, což v některých případech může být nepříjemné. Výrobce tvrdí, že tomu bylo učiněno především z hlediska odolnosti kabelu, to ale neomlouvá fakt, že je pohyb kabelu velmi kostrbatý a ne zrovna ohebný. 

Co baví

  • Precizní senzor
  • Příznivá cena
  • Pogumovaný povrch

Co vadí

  • Kostrbatý kabel
  • Moc jemné kolečko
  • Absence softwaru
6/10
Hodnocení

Co říci závěrem? Dream Machines není tak široce známá společnost, jako například Steelseries z Dánska, s produktem DM1 Pro ale vyrobila myš s velkým potenciálem. Je jednoduchá, skvěle drží v ruce a preciznost by ji mohl závidět kdejaký podstatně dražší konkurent. Pokud oželíte málo ohebný kabel, citlivější kolečko a absenci jakéhokoliv softwaru pro přizpůsobení, budete spokojeni. Pro nás jde spíše o příslib do budoucna, na další výrobky společnosti si rozhodně posvítíme. 

Diskuze (1) Další článek: Dead or Alive 6 omezí bujaré poprsí, soustředí se na kvalitu rvaček

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,