Důkaz 111 je unikátní českou audiohrou, ve které rozhodujete o příběhu

Hry obvykle spojujeme s pojmem videohry. Nicméně studio Play By Ears k tomu video vlastně vůbec nepotřebuje. Stačí vám uši a mobilní telefon.

Je 13. září roku 1989 a nacházíte se ve Fairfield – Maine v USA. Policistka Alice Wellsová má jako každý pátek službu. Noční rutinu přerušuje záhadný telefonát. Tajemný anonym ví o náčelnici něco, o čem se nikdo neměl dozvědět. Co se bude dít dál, to rozhodnete vy.

Důkaz 111 není videohrou, ale audiohrou. Je vytvořený tak, aby ho mohli hrát i nevidomí. Příběh je vyprávěn slavnými dabéry jako Tereza Hofová, Bohdan Tůma, Norbert Lichý, Jan Šťastný, Andrea Elsnerová a další, přičemž o průběhu hry rozhodujete pomocí swipování, tedy pohybem prstu doleva nebo doprava na obrazovce.

Hra se zrodila v hlavě zvukaře Tomáše Oramuse, který se do její tvorby pustil spolu s programátorem Michalem Zátopkem a game designerem Jaroslavem Wagnerem. Významný byl samozřejmě i scénárista Vladimír Mareček. Zahrát si ji můžete již nyní na mobilech s operačním systémem Android a iOS.

Diskuze (1) Další článek: Redakce vybírá: nejlepší hry generace podle Vojty Matušinského

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,