Dungeon Lords - další epické fantasy RPG

Nevyhnutelný konec klasických izometrických 2D RPG se stále více přibližuje. Odhaduji, že do méně než pěti let si už nikdo podobnou hru pro komerční využití vyrábět nedovolí. Na jejich místo nastoupí hry v plně 3D provedení. A nejinak je tomu i u RPGčka Dungeon Lords z dílen zkušených vývojářů Heuristic Park.

Příběh titulu Dungeon Lords vypráví příběh pohádkové země, které vládne velký kouzelník Galdryn. Ten byl však zavražděn konspirátory z Kruhu mágů a jeho vrchní spojenec Lord Davenmor má nyní co dělat, aby se i on vyhnul zradě a uchránil své království od temných armád Lorda Barrowgrima. Proto mu zaslíbí ruku své dcery, jejíž srdce ale patří úplně jinému nápadníkovi. Jakmile se o svém závazku dozví, rozhodne se utéct. Lord Barrowgrim vycítí zradu a znovu posílá své armády, aby vyplenily Davenmorovu zemi. A právě tehdy se do příběhu připlétá hráč.

 

 

Dungeon Lords je hrou o lásce, nenávisti, zradě, pomstě, cti a samozřejmě také zlu. To jsou všechno naprosto klasické elementy každého správného fantasy, takže v tomto ohledu hráči rozhodně nebudou zklamáni. Na vývoji se podílí známý herní vývojář D.W. Bradley, jenž spolupracoval například také na hře Wizards & Warriors.

Čeká na vás množství různorodých 3D prostředí ve skutečně velice rozsáhlém fantasy světě, podíváte se do hlubokých temných lesů, jeskynních labyrintů, hradů, měst i zapadlých vesniček. V boji proti nemalému množství různorodých nepřátel využijete jak klasické zbraně, tak i kouzla a zvláštní artefakty. Navíc také dostanete do vínku zvláštní komba, vše samozřejmě probíhá v reálném čase. Čekají na vás desítky NPC postav - s některými budete obchodovat, jiní se stanou vašimi spojenci a další zase zarputilými protivníky.

 

Jak už to tak v žánru RPG bývá, máte na počátku hry možnost vytvořit si vlastní typ charakteru - dostanete na výběr z několika různých ras, tříd, specializací, atd. Postupem hry pak budete vylepšovat své schopnosti a dovednosti, případně i různé zvláštní vlastnosti. Do vašeho inventáře se mohou dostat jak běžné předměty "každodenní potřeby", tak i některé velmi vzácné položky.

Hlavní rysy hry:

  • rozsáhlý, interaktivní 3D fantasy svět
  • příběh epických rozměrů, přesně tak, jak to má u správného fantasy RPG být
  • 3rd person provedení hodné současné technické úrovně her

Vydání hry Dungeon Lords je připravováno na první čtvrtletí roku 2004 pro platformy PC a Xbox.

Oficiální stránky: http://www.heuristicpark.com/home.htm
Výrobce: Heuristic Park (http://www.heuristicpark.com/)
Vydavatel: Schanz International Consultants (http://www.schanzgames.com/)

Diskuze (3) Další článek: V přípravě nová strategie Empires: Dawn of the Modern World

Témata článku: , , , , , , , ,