Dying Light: The Following - když DLC vydá za hru

Zombie her je sice už více než dost, ale v Techlandu se rozhodli to vzít z trochu jiného konce. A ono to kupodivu funguje.

Ještě předtím, než vůbec Dying Light vyšel, vypadal jako další zombie hra, kde je navíc parkour. Ve skutečnosti je to ale mnohem lepší hra, než na první pohled vypadá, A rozhodně to není “jen“ další hra se zombíky.

Dying Light byla jednou z očekávanějších her loňského začátku roku, stejně jako třeba Evolve. Ale povedlo se jí něco, co se právě hře od 2K nepovedlo. Přežít. Evolve je v této době už prakticky mrtvá hra. Je opravdu smutné, že hru po celém světě hraje už jen cca 200 lidí. Dying Light se tohle naštěstí nestalo. Hlavním důvodem je především neustálá podpora Techlandu. Po celý rok existence hry jí dodávali nový obsah zahrnující jak menší úpravy, tak větší události.

dying_light_the_following (1).jpg

Dokonce se jí povedlo vyvarovat i takovým případům jako je třeba Destiny. Kdo se neorientuje kolem Destiny, tak tam právě tragicky chybí obsah. U Dying Light to začalo už při vydání hard módem a pokračovalo to vesele dál. Stále nové zbraně, jejich počet už je někde u 50, nové módy nebo třeba příběhové DLC přídavky. Některé přídavky už ale nějakou zlatku stály. V průběhu roku se také pořádaly různé speciální eventy. A na PC navíc můžete najít spousty modifikací prodlužujících herní dobu. A pozor! Už brzy i na vašich konzolích.

 

Díky podpoře vývojářů se na konci minulého roku prodeje přehouply přes 5 milionů kopií

 

Díky podpoře vývojářů se na konci minulého roku prodeje přehouply přes 5 milionů kopií. A nyní přichází něco extra. Něco tak velkého, že to přesahuje samotnou původní hru. Přichází The Following, rozšíření, které prostě chcete.

22710_dying-light-the-following-5-1280x720-1452541545.jpg

A co že je na The Following tak extra? No, třeba že lokace, ve které se odehrává, je větší než celá základní hra. Přesuneme se z městské části na venkov. Tady ale celkem ztrácí smysl parkour, když není na polích po čem šplhat. I na to vývojáři mysleli. Můžete zasednout za volant buginy. Pohyb přes volná prostranství se tak výrazně urychlí a k tomu můžete cestou rozšmelcovat nějaké potvoráky.

Celé rozšíření se samozřejmě neobejde bez pořádné dávky misí, vedlejších úkolů, zbraní a spousty dalších věcí. A když si hru chcete užít ještě víc, přizvěte nějaké kamarády a budete se královsky bavit. A pokud je vám i tohle málo, opět by měly přijít různé eventy a menší přídavky zdarma.

dying_light_the_following_02.jpg

Přesně takhle se to má dělat. Nějaké ty menší věcičky zdarma, sem tam nějaká ta událost a po delší době obří datadisk, který odpovídá své ceně. Snad jen ten Season Pass si mohli vývojáři nechat od cesty. Ne jako dříve zmiňovaný Evolve, který to začal s jedním Season Passem, pak pokračoval ještě s jedním a spolu s různými balíčky se cena všech přídavků šplhá někam ke 200 euro. Říkejte si, co chcete, ale tohle prostě není dobrá strategie.

 

V následujících dnech zmizí z digitálních obchodů základní verze Dying Light. Pak se vrátí s podtitulem The Following

 

A ještě jedna maličkost. Před pár dny zmizela z digitálních obchodů základní verze Dying Light. Brzy se vrátí s podtitulem The Following – Enhanced Edition. Bude obsahovat jak původní hru s DLC, tak datadisk a navíc novou obtížnost Nightmare, menší úpravy, nové zbraně, Bounty mise a úpravy se dočká i umělá inteligence nepřátel. Majitelé původní hry dostanou vylepšení základu a Following si budou muset dokoupit samostatně, za necelou pětistovku. Co k tomu dodat? Takhle nějak by mělo vypadat pořádné rozšíření.

Diskuze (6) Další článek: Známe minimální a doporučené systémové požadavky nového Hitmana

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,