E3 - První obrázek zázraku Nintendo DS!

Jednou z nejsledovanějších událostí výstavy E3 se měla stát také očekávaná prezentace handheldu DS japonského Nintendo. Tvůrce ze země vycházejícího slunce svůj slib samozřejmě dodržel a vy tak máte nyní vůbec poprvé možnost prohlédnout si novou ruční konzoli na prvním zveřejněném obrázku (bohužel prťavém, snad se již brzy dočkáme lepšího). Mimo něj jsme se dočkali také několika nových informací. Tak předně - Nintendo DS je oficiální název nového zařízení, přestože mnozí hovořili o zkratce DS coby kódovém označení nového přístroje.

Jak je z obrázku patrné, nové Nintendo nám skutečně nabídne dva displeje. Spodní obrazovka navíc bude citlivá na dotek, s čímž souvisí také přibalené pero. Na displeji budeme moci nejen kreslit, ale jak ukázala také jedna z prezentovaných her, jeho výhod půjde využít také v klasických herních titulech. Ovládání nepřineslo žádné výraznější novinky - na pravé straně přístroje najdeme klasický D-pad a na druhé čtyři tlačítka. Nintendo DS se mimo toho pyšní dvěma sloty - jedním pro GBA hry a druhým pro malé karty s hrami vytvořenými na míru nové konzoli. Nový přístroj mimo to také podporuje technologii Bluetooth a bude jej tak možné snadno propojit s dalším bratříčkem.

Nejpodstatnější informace jsme se však nedočkali - datum vydání ani cenová politika Nintendo v případě handheldu DS není známa, dalších oznámení bychom se snad měli dočkat v následujících hodinách.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: E3 - Doom III vyjde v létě!

Témata článku: , , , , , , , ,