E3 09: To nej z konference Microsoftu – zapomeňte na Wii

Letošní E3 konference Microsoftu a přinesla spoustu zajímavostí. Alan Wake, Left 4 Dead 2, Forza 3, Facebook a Twitter na Xboxu a hlavně - revoluční ovládání.
Kapitoly článku

Konference největšího tria Microsoft, Nintendo a Sony patří mezi největší taháky výstavy E3, protože tady se vytahují ty největší trumfy definující konzolovou a handheldovou zábavu na další rok. Microsoft své karty na stůl už vyložil a rozhodně nezklamal. Pravda, pokud jste sledovali podrobně všechny předE3 drby, prakticky jen máloco vás mohlo překvapit. Ovšem to rozhodně neznamená, že nebylo nic zajímavého k vidění. Přesně naopak. Spousta věcí dostala reálné obrysy a dokázala nám slušně poklesnout čelist.

xbox 09 e3 01.jpg

Letošní show prováděl John Schappert, což je vice prezident pro Live, na scéně se objevil i jeho nadřízený Don Mattrick.

Došlo i na celebrity, jako je Paul McCartney, Ringo Starr, Tony Hawk či Steven Spielberg

Došlo i na celebrity, jako je Paul McCartney, Ringo Starr, Tony Hawk či Steven Spielberg. Ovšem nejzajímavější na celé konferenci byl fakt, že nedošlo na žádné poplácávání po ramenou v podobě prodejních tabulek, grafů a dalšího čarování s čísly. Hlavní a jediné slovo měly hry, služby a produkty pro Xbox 360.

Multiplaformové hry


The Beatles: Rock Band

Další z neustále se rozšiřujícího se portfolia hudebních her, které nenechají plastové kytary a bicí v klidu. Hra vsází na stylovou kreslenou grafiku a pochopitelně na hudbu slavných Brouků. Poslední dva z nich: Paul McCartney a Ringo Starr vystoupili na pár okamžiků na podiu. 

 xbox 09 e3 18.jpg

Oznámeno bylo 10 písní z tracklistu: “I Saw Her Standing There,” “I Want To Hold Your Hand,” “I Feel Fine,” “Day Tripper,” “Taxman,” “I Am the Walrus,” “Back in the USSR,” “Octopus’ Garden,” “Here Comes the Sun,” “Get Back.” Počítá se i se stahovatelnými alby, píseň “All You Need Is Love” bude exkluzivně jen pro Xbox a výtěžek z jejího prodeje půjde na charitu.

VIDEO: 1720 'Beatles Rock Band - trailer'

Tony Hawk Ride

Sám mistr okolečkovaného prkna přišel představit novou hru s jeho jménem v názvu. Předchozí díl v porovnání s konkurencí v podobě novinky Skate propadl a následovník se tak musel vytasit s něčím opravdu extra. Tím je ovladač – plastová napodobenina skutečného skateboardu, která slibuje přivést ten nejvěrnější zážitek ze skutečného ježdění, aniž byste si natloukli kolena. Grafická stránka vsází na cartoonový styl a vypadá hodně stylově. Co jsem měl možnost vidět před pár týdny ukázku na preE3 akci Activisionu v Londýně, hra je zatím ve velmi rozpracované fází, ovšem potenciál tu je obrovský.

VIDEO: 1680 'Tony Hawk: Ride - trailer'

Modern Warfare 2

Neustále se spekuluje, zda se vrátí do názvu i spojení Call of Duty, což však nebude mít žádný vliv na fakt, že to vypadá na opravdu našlapanou hru. Po vzoru předchozího dílu se připravte na těžce skriptovanou, ovšem adrenalinem burácející válečnou střílečku. Představovaná mise se jmenovala Cliffhanger a po vzoru filmu se Slyem nabídla i legendární scénu s přeskakováním ze skály na skálu s cepíny v ruce. Sníh hrál hlavní roli, viditelnost mizivá, atmosféra obrovská. Na Xbox Live se dočkáme premiéry dvou map.

xbox 09 e3 03.jpgxbox 09 e3 07.jpg

Final Fantasy XIII

xbox 09 e3 15.jpgLoni vývojáři ze Square Enix „šokovali“ herní svět ohlášením Final Fantasy XIII i pro Xbox 360, letos si přivezli premiéru anglické verze hry, předváděné pochopitelně na Xboxu. Ukázán byl krátký fragment prvního boje s bossem (v podstatě zřejmě úplný začátek hry), který byl k vidění v japonském demu. Na rozdíl od něj však zde bylo k vidění i vyvolání klasického espera (eidolona? summona?) Odina. Ten po vzoru FF X a XII nahradí zbylé postavy v partě a zůstává na scéně. Hra by se měla objevit na jaře 2010.

Xbox 360 exkluzivní hry

xbox 09 e3 04.jpgShadow Complex je hra pro Xbox Live Arcade, na které podílejí i tvůrci Gear of War (Epic) a je to na ní hodně znát. V podstatě jde o pseudo 3D sci-fi střílečku. Tvůrce prohlásil Castlevanii a Metroid za jejich vzor, takže cíle mají nemalé. Příběh je posazený do světa románu Orsona Scotta Carda „Empire“.  Otevřený rozsáhlý svět, 10 hodin zábavy, datum vydání léto 2009. Těším se.

 

Joyride má být ztřeštěnou závodní hříčkou. Využije Avatarů, k dostání bude zcela zdarma v zimě. Trailer neukázal kromě sympatické grafiky prakticky nic, takže uvidíme.

Crackdown 2

O pokračování sandboxové městské akce se párkrát spekulovalo, ovšem ohlášení na E3 platilo docela za překvapení. K vidění byl pouze trailer, který sliboval větší porci zábavy z jedničky – supermanské skákání z mrakodrapu na mrakodrap a brutální masakr nepřátel. Velkou roli bude bezesporu hrát i multiplayer. Grafika vypadala daleko temněji než pastelový cel-shadeový originál.

VIDEO: 1726 'Crackdown 2 - trailer'

Left 4 Dead 2

Sympatická multiplayerová zombie-survival akce se dočká pokračování a to už dokonce 17. listopadu. Jedná se sice o Xbox 360 exkluzivní hru, ale to platí jen pro konzole – na PC se objeví též. Hlavní znaky? Prosluněné počasí, prostředí podobné New Orleans a motorové pily a sekery v pohotovosti. Vypadá to slibně, však se podívejte na trailer.

VIDEO: 1718 'Left 4 Dead 2 - trailer'

 

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,