E3 09: To nejlepší z konference Nintenda – dobří holubi se vracejí

Nintendu zřejmě stačí kvalita Wii, takže vrhlo své síly na E3 do her. A to ne ledasjakých, dvakrát Mario a jeden Metroid o něčem svědčí.

Po bombastické tiskovce v podání Microsoftu, kdy společnost uchvátila mnohé představením projektu Natal, všichni netrpělivě čekali na odezvu od Nintenda. Kupodivu v oblasti hardware nebyla ohlášena téměř žádná novinka, Wii Motion Plus už je známé, takže hlavní váha překvapivých momentů spočívala na bedrech her. A že si jich velké N vzalo na paškál hodně, to se můžete vsadit.

VIDEO: 1753 'Zelda: Spirit Tracks - trailer'

Na konferenci se na chvíli ukázal i Satoru Iwata, ředitel společnosti, aby prezentoval zajímavá čísla. Na světě je podle jeho zprávy téměř tři sta milionů hráčů, ale k tomu je možno časem připočíst ještě další polovinu možných cílů Nintenda. Podle slov Iwaty je pak nutná snaha hrami zaujmout úplně všechny tyto hráče, což na pozadí dokumentuje celá řada lifestyle fotek. Představuje také nové příslušenství, Wii Vitality Sensor – měřič pulzu připojitelný ke všem ovladačům pro Wii. Otázkou stále zůstává, jak tohle zařízení Nintendo využije. V tomhle ohledu nejsou nakonec nápomocny ani ohlášení tituly:

Super Mario Bros.

NovýMario má přinést zajímavou zábavu až pro čtyři hráče současně, kdy soutěžící se mohou mezi sebou pošťuchovat a odhazovat, zatímco se snaží dostat k vlaječce symbolizující konec úrovně. Kdo se dostane do tří vteřin od prvního, má právo na prémii, ostatní mají jedině tak Smolíka. To vše pochopitelně v roztomilé 2D grafice už na letošní Vánoce.

Wii Fit Plus

Rozšířená verze oblíbeného trenažéru má prý přinést nejen nové cviky, ale také třeba optimalizovat výsledky každodenního tréninku. Každý uživatel si bude moct upravit téměř cokoliv, nebo oproti základní verzi vyrazit i do nových miniher. Wii Fit Plus si přitom můžete koupit i bez balance boardu, pokud už jeden vlastníte, peníze do prasátka střádejte na letošní podzim.

VIDEO: 1752 'Wii Fit Plus - trailer'

Wii Motion Plus

Vylepšení ovladače pro Wii, zvyšující jeho přesnost rozeznávání jednotlivých pohybů, s sebou samozřejmě přinese i celou řadu zajímavých her. Většina schopností byla předváděna na Wii Sports Resorts, ale třeba nový Tiger Woods, Virtua Tennis a druhý Red Steel by měli vyjít ještě dříve. Přesnost snímání je až taková, že je možné klidně použít Wii na trénink lukostřelby.

WarioWare Myself

Proč platit drahé vývojáře, když si mohou hráči tvořit své věci sami a pak je sdílet? Komunitní služba WarioWare Myself přitom umožní nejen tvorbu různých drobných hříček, ale třeba i komunikaci prostřednictvím Facebooku, třeba i díky obrázků nafoceným s NDSi a následně prostřednictvím Wii upravených.Anebo je spíš libo klasické DSi Ware, kde od pondělka naleznete i Mario vs Donkey Kong (kde opět můžete navrhovat aspoň vlastní úrovně pro hru)

Super Mario Galaxy 2

Mario se konečně plnohodnotně dostává zpět na Wii, kde po vzoru předchozího dílu představuje různé trable s Yoshim, zábavu na malinkatých planetkách a hromadu zajímavých nápadů.

Metroid Other M

Nový Metroid rozhodně nezůstane v kolejích svého předchůdce, ale podle upoutávky bude nejspíš výrazně akčnější. Navíc ve hře potkáte hlavní hrdinku i mimo bojové oblečení, třeba jak zrovna sleduje západ slunce nad vesmírnou stanicí. Stále však v akčnosti nebude zdaleka dosahovat na on rail střílečky typu Resident Evil: The Darkside Chronicles a Dead Space: Extraction, na něž můžete sledovat dvojici upoutávek.

VIDEO: 1747 'Resident Evil: Darkside Chronicles - trailer'

VIDEO: 1742 'Dead Space: Extraction - trailer'

Váš názor Další článek: Castlevania dorazí na PSP v listopadu

Témata článku: , , , , , , ,