E3 2005, den druhý - Oblivion ukazuje své možnosti

Ani druhým dnem přítok informací na E3 nepolevil, ba přímo naopak. Square Enix se pěkně roztočili a vychrlili tolik informací, že by je normálně člověk ani nestíhal zpracovat, Naštěstí náš speciálně školený tým vybral pro vás to nejdůležitější. Podařilo se nám třeba zachytit i upoutávku na Oblivion. Vzhůru do čtení, zatímco naše jednotka řádí přímo na místě.
Kapitoly článku

Zprávy:

Zatímco v České republice se úterý chýlí ke svému závěru, v Los Angeles den teprve začal a s ním i první konference a finální přípravy E3. Protože je většina akcí a prezentací prozatím soustředěna mimo prostor Convetion Center, výstaviště je relativně prázdné. Není konec konců divu. Většina pavilónů je prozatím střežena jako oko v hlavě a mimo pořadatelů do nich nikdo nemá přístup. Podle toho také vypadá situace na místě. Stánky jsou rozestavené a nedokončené, a věhlasná E3 tak mnohdy spíše připomíná staveniště než místo, kde budou k vidění nejočekávanější hry i nová generace herních konzolí. Více vám prozradí fotografie přímo z místa. Těšte se na další zajímavé informace přímo z LA!

  

  

  

Team Ninja vytvořili už několik dílů mlátičky Dead or Alive a hodlají nyní pokračovat i na Xboxu 360. Tento díl ponese označení Dead or Alive 4 a můžeme se v něm opět dočkat několika nových postav, stejně jako bojů v arénách s více úrovněmi. Jednotlivé výškové úrovně sice budou odděleny pevnou překážkou, kterou nebude možné někoho jen tak prohodit, ale zase bude moci po pádu spadnout ještě jakoby bokem, takže výsledek je v podstatě stejný, jen vypadá lépe.

Rocksatr Games se rozhodli rozšířit svoji sérii GTA i na konzoli Xbox a začít rovnou od posledního počinu - San Andreas. Podle veškerých zpráv bude hra velmi podobná verzi pro PS2 s tím, že ji rozšíří možnost tvorby vlastní stanice rádia. A to nejen nahráním písniček, ale i určením skladby programu, jaké budou reklamy a podobné vychytávky. Když k tomu připočteme vylepšenou grafiku a téměř nulové časy nahrávání, musíme se těšit na 7. června, kdy má hra vyjít.

Nintendo na dnešní tiskové konferenci představilo svůj nový výrobek - Nintendo Micro. Tento handheld se velikostí klidně vyrovná větším MP3 přehrávačům, vždyť má hloubku 2 cm a šířku 7 cm. Přitom vám má tento trpaslík sloužit jako obyčejný handheld se vším všudy. A to kolovaly po internetu úvahy, že Nintendo nový handheld ještě dlouho neudělá.

Představovat hráčům Quake je nošením dříví do lesa. O to větší rozruch je kolem chystaného Quake 4, protože jej nebudou připravovat mágové z id Software, ale "jen" Raven Software. I když i tak je poměrně jasné, že hra bude naprostý nářez, havrani totiž nejednou ukázali, že s nástroji id Softu umějí často lépe, než jejich výrobce. Tentokrát bude Quake orientován spíše na hru pro jednoho hráče s tím, že multiplayer bude alespoň tak dobrý, jako v Q3: Arena. Pro více informací stačí shlédnout naši novinku.

Chtěli jste se stát hvězdou stříbrného plátna? Nebo stát alespoň za ním a všem poroučet, jak film udělat a nakonec shrábnout Oscara za režii? Tohle a mnohé další bude možné ve hře The Movies, kterou chystá Lionhead Studios. Tahle hra je sice na E3 evergreenem, ale i tak se objevují stále nové informace. Víme třeba, že Lionhead si zachovali svůj božský komplex a tak bude možné místo složitého klikání osobu do potřebné funkce a pozice prostě přetáhnout za límec (nebo libovolnou jinou část). Stejně tak je zjištěno, že hra neponese v podstatě žádný příběh ani cíle, jen volné hraní, kde záleží čistě na hráči co bude tvořit a jak to dopadne. Ale všichni jsme netrpělivě čekali na datum vydání, které je stanoveno na 4. 10. 2005.

Electronic Arts jsou známí díky sportovním sériím, ale Fight Night je poměrně novinka. Po dvou dílech se série přesunuje na PS3, kde vyspělá grafika bude využita pro model zranění, které bude v reálném čase generováno. Můžeme se tak těšit na otoky, jizvy, krev z rozbitého nosu a další efekty, pokud se vám tedy v tomto rychlém sportu podaří protivníka vůbec zasáhnout. Jak se hře povede ve vývoji, to si musíme ještě počkat, neboť datum vydání není zatím známo.

Her s pravěkou tématikou je jako šafránu. Když k tomu ještě přidáme, že hra bude adventura, můžeme se zase těšit na něco netypického. Echo: Secrets of the Lost Cavern je nový projekt Kheops Studios, který vás právě formou adventury do pravěku zavede. Budete klasickým lovcem-sběračem, primitivním člověkem, který chce prostě přežít. Problém vám bude dělat nejen shánění obživy, ale i různé logické puzzle, kterými by měla být hra protkána. Vývoj už je skoro hotov, však datum vydání je také stanoveno už na červen tohoto roku.

Velkým překvapením bylo prohlášení Capcomu, že vývojáři ze studií Circle dělají na taktické střílečce Without Warning pro PS2 a Xbox. Bude to jejich vůbec první větší titul a už mají velké ambice. Vašim úkolem bude postupně v roli jedné z šesti postav zachránit chemickou továrnu. Tři z postav patří k zásahové jednotce, zbylé tři jsou civilisté - sekretářka, pracovník ochranky a přehnaně zvědavý novinář, kterému teroristé sestřelili helikoptéru. Hra bude unikátní díky možnosti vidět děj z více perspektiv, nejspíše postupně. Nejdříve rozdělíte skupinu, vydáte se někam s jejím vůdcem, a potom budete hrát za zbylé členy a může se stát, že vašemu kapitánovi zachráníte v nouzi život. Jak se tohle povede do hry dostat, to si počkáme nejspíš na Vánoce.

Pamětníci konzole SNES teď jistě nadšeně větří, vždyť předělávka slavného hitu Romancing SaGa pro ně znamená tolik, jako předělávka třeba Dooma pro počítače. V originálu se podařilo porazit zloducha Saruina, který byl pak uvržen do vězení. Zcela nečekaně okovy časem povolují a tak se nad celou zemí zase vznáší jeho zloba. A ještě více překvapivé je, že záchrana světa leží právě na vás. Jako u každé hry od Square Enix, i zde vás potáhne silný příběh, který však můžete ignorovat a dělat si věci dle vašeho uvážení. No, počkáme na podzim a uvidíme.

Square Enix. Tato dvě slůvka vyvolají v každém RPG pozitivním hráči mražení. Takové to příjemné zamrazení v zádech, opojný pocit dokonalé zábavy. A právě toto studio se pokusí vytvořit nový svět, svět Code Age Commanders. Ne, že by jich již nevytvořilo dost, ale tento bude zase jedinečný. Každých deset tisíc let totiž zanikne a znovu se zrodí. Jediný problém je, že na to přišli lidé a tak se rozhodli postavit archu, ve které kataklyzma překonají. Oproti jiným sériím se můžeme údajně těšit na nový soubojový systém, nechme se překvapit co to bude, stejně jako kdy, protože tuto informaci Square Enix ještě nevypustili.

Capcom dnes představil první ze svých her pro konzole příští generace. Dead Rising bude, jak je z názvu patrné, survival horor, ve kterém se ocitnete v kůži přehnaně vlezlého reportéra, který se snaží přežít v zástupech zombií. Zárukou kvality by měl být Keiji Inafune, kterého hráči znají zejména pro sérii Onimusha. Můžeme tedy předpokládat, že tento horor bude patřit k povedeným.

Přehled všech Downloadů:

The Elder Scrool 4: Oblivion (13,1 MB) - stáhnout

Final Fantasy 7: Advent Children (5,2 MB) - stáhnout
Final Fantasy 12 (6,7 MB) - stáhnout

E3 trailer z dosud blíže nespecifikovaného westernu pro PS3 (8,0 MB) - stáhnout
NioH - E3 trailer na skvělé akční advetuře (11,5 MB) - stáhnout
Motorstorm (11,0 MB) - stáhnout
E3 trailer na úžasně vypadající projekt Eyedentify (4,4 MB) - stáhnout
Fight Night Round 3 (5,1 MB) - stáhnout
Devil May Cry 4 (4,9 MB) - stáhnout
Final Fantasy 7 PS3 technology demo (3,6 MB) - stáhnout
Gran Turismo Vision (17,0 MB) - stáhnout
Formula 1 (7,0 MB) - stáhnout
Mobile Suit Gundam (4,6 MB) - stáhnout
Fifth Phantom Saga (4,4 MB) - stáhnout
Heavenly Sword (11,5 MB) - stáhnout
Killing Day (4,6 MB) - stáhnout
FPS I8 pro PS3 (8,7 MB) - stáhnout
Killzone 2 (16,1 MB) - stáhnout
Matrix: Path of Neo (89,9 MB) - stáhnout
Prince of Persia 3 (25,3 MB) - stáhnout
Commandos: Strike Force (9,7 MB) - stáhnout
Commandos: Strike Force (11,7 MB) - stáhnout
Tekken 6 (PS3) (1,2 MB) - stáhnout

 V následující kapitole naleznete výběr všech zajímavých screenshotů vydaných během druhého dne výstavy...

Témata článku: , , , , , , ,