E3 2005, den třetí - Hideo Kojima a budoucnost Metal Gear

Dnešek byl dnem hektickým. A to platí jak v LA, tak i u nás, když jsem pro vás vybírali to nejlepší a nejdůležutější z ohlášených věcí. Pokud jte tu svoji nenašli, nezoufejte, není E3 konec a možná se objeví ještě později. Můžete se mezitím podívat, co jsme nalezli my.
Kapitoly článku

Zprávy:

Hideo Kojima je pro mnohé hráče bohem. Tento tvůrce série Metal Gear nyní dostává od Konami mnohem větší pravomoce, stává se totiž vedoucím nového studia, které je označeno prostě jako Kojima Productions. Herní giganti se třesou, na scéně se objevuje další studio, které nejspíš pozná jen úspěch. Více v naší zprávě. 

Zdálo se vám, že vašemu Simovi něco chybí? Nějaká výrazná část reálného života? Něco, v čem by se mohl povozit, jet do práce, nebo jen tak za zábavou? Serveru Gamespot se podařilo vyzpovídat tvůrce hry a dostali z nich informace o autech v datadisku Nightlife. Nejen že si budete moci auto pořídit, k jeho vlastnictví se budou vázat další věci, jako možnost stavět příjezdové cesty a garáže, stejně tak i větší přitažlivost vašeho Sima s lepšícím se autem. Zatím sice tvůrci neuvažují o žádných úpravách, jenom model a barvu si vyberete. Jak se to vše podaří naroubovat do skvělého konceptu, to si musíme počkat do prvního srpna, kdy datadisk vyjde.

Square Enix ohlásili, že budou pokračovat ve vývoji série Final Fantasy pro Nintendo a udělají speciální Crystal Chronicles sérii pro Nintendo Revolution. Podle Yoichi Wady, prezidenta Square Enix, budou poctěni možností tvořit své hry na tak vyspělý herní systém, jakým bude Nintendo Revolution. Viditelně se máme na co těšit.

Po vydání  Ys: The Ark of Napishtim na PS2 ohlásil distributor Konami, že hra bude převedena i na PSP. Dobrodružství zrzavého mladíka, který se snaží najít tajemství tří bazénů na vířivém ostrově. K tomu všemu bude vyzbrojen třemi magickými meči. Oproti verzi pro PS2 se můžeme dočkat více miniher, stejně jako možnosti přehrát si kompletní soundtrack jen tak do sluchátek. Nechme se překvapit, co se z předělávky vyklube

Systém se zbláznil. Poté byl jeho administrátoru uzavřen a ponechán svému osudu. Jen vy se jej snažíte zastavit. V roli osamělého hackera bojujete proti nástrahám, které vám zvlovolný systém nastraží. Naštěstí máte ve hře Coded Arms po ruce více než třicet zbraní, od lehkých počínaje a raketometem konče. Vaším bojištěm se stane obrazovka PSP a budete zápasit buď jen sami, nebo až ve čtyřech hráčích. Jak se uchytí žánr stříleček na PSP zjistíme už 26. června.

V sérii Castlevania už tradičně hrajete za padouchy, místo hrdinů. Tentokrát se Konami vás v díle nazvaném Castlevania: Curse of Darkness rozhodli usadit vás do role ďáblova falzifikátora, který bude moci mít hromady pohůnků. Hlavním překvapením je přechod do třetího rozměru, uvidíme, zda sérii prospěje. Temnou atmosféru, stejně jako spoustu tajných vychytávek, můžeme čekat pro PS2 tento podzim.

Donatelo, Leonardo, Michelangelo, Rafaelo, čtveřice želvích bojovníků se chystá na konzole ve hře Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare. Zatímco Xbox, Gamecube a PS2 budou zasaženy 3D mlátičkou, Nintendo DS dostane darem pouze rozměry dva. Každopádně, bez ohledu na počet rozměrů, bude hra zaměřena hlavně na spolupráci vašich želvích svěřenců, kteří budou ve svižném rytmu likvidovat protivníky. Navíc, pokud se spojíte s kamarádem, můžete tvořit masivní komba, kterými svět zachráníte mnohem rychleji. Počet želv také omezuje množství hráčů, kteří najednou budou moci hrát, takže více než čtveřice na podzim nechystejte.

Série Dance Dance Revolution pro konzole si získala velkou oblibu u hráčů, protože po nich vyžaduje nějaký reálný pohyb. Na speciální desce tančíte do rytmu nových hitů a ještě přitom získáváte body. Kdo viděl Snowboarďáky, tak ví, o čem mluvím. Konami teď připravuje Dance Dance Revolution Extreme 2 pro PS2 a Dance Dance Revolution Ultramix 3 pro Xbox. Obojí by mělo být zpětně kompatibilní s předchozími verzemi a rozšířitelné novými písničkami. Komu tohle nestačí, může porovnávat své výsledky s ostatními tanečníky po internetu, nebo následně i na soutěžích, které se chystají. Hudební mixy můžeme očekávat na přelomu října a listopadu.

Společnost Microsoft se dohodla s Pepsi na společné kampani, kde můžete každých deset minut vyhrát konzoli Xbox 360. Stačí jen pít nápoje společnosti Pepsi a pod jejich víčky nalézat speciální kódy. Ty pak zadáte na stránce every10minutes.com a vyberete si slosování, které probíhá každých deset minut. Můžete buď použít všechny kódy najednou, nebo postupně, to už závisí jen na vás. Ale aby měli šanci i jedinci neplývající takovým štěstím, za každý kód získáte body, které na konci můžete vyměnit za různé výrobky.
Microsoft stejně oznámil, že do svých systémů zabuduje Media Center Extender, stejný jako bude obsahovat Xbox 360, aby se mohli uživatelé připravit.

Ježek Sonic patří k nejznámějším herním postavám vůbec. Bohužel mu zatím moc neprospěly pokusy o převod do třetího rozměru a tak se Sonic Team rozhodli, že ve verzi pro Nintendo DS zůstanou pouze u rozměrů dvou. Klasická rychlá akce, plná skákání a kutálení se, prsty míhající se po ovladači, to vše by měl Sonic Rush přinést. Budete moci hrát jak za Sonica, tak i za kočku Blaze, obě postavy se občas ve hře potkají, i když jejich příběh bude pokaždé jiný. A k čemu že budou využity obě obrazovky? Pouze k lepšímu přehledu ve skocích a pádech, jinak nejspíš nebude využita ani možnost použít spodní obrazovku k dotykovému ovládání. Však uvidíme na podzim.

Společnost Sony Computer Entertainment Europe potají oznámila evropským novinářům, že chystá GTA: Liberty City Stories pro PSP. Potvrdila tak drby, které se začaly šířit po zaregistrování domény libertycitystories.com. Měli bychom se ocitnout ve městě podobném tomu z počítačového GTA3, čili jakýsi hybrid mezi Chicagem a NY. V Evropě by hra měla vyjít 1. září, hned chvíli po příchodu PSP, zatím co v Americe si budou muset tentokrát počkat.

Ukázka z hororové střílečky F.E.A.R. patří k nejpovedenějším na E3. Monolith si dali záležet a demoverze, kterou předvádějí, je sestříhaná tak, aby ukázala velkou sílu hry. Víme tak, že ve hře bude nepřeberné množství zbraní, stejně tak jako spousta podnětů, kde je zbytečně použijete. Strach vás občas donutí vyprázdnit zásobník, nebo raději dva, do prázdné místnosti. Nikdy si nemůžete být jisti, kdo na vás číhá za rohem, protože inteligence nepřátel se zdá být na velmi vysoké úrovni. Dokáží nejen uhýbat střelám a granátům, ale dokonce i spolupracovat a snažit se vás napadnout ze zálohy. Přičtěme k tomu nějaké nevysvětlitelné efekty a hned máme základ paranoie. Objednejte se raději ke svému psychologovi co nejdříve po začátku srpna, kdy má hra vyjít.

Přehled všech Downloadů:

StarCraft Ghost - E3 trailer
velikost: 10,1 MB
 
25 to Life - E3 trailer
velikost: 7,8 MB
 
Metal Gear Solid 4 - nejgeniálnější trailer, jaký jse kdy viděli
velikost: 22,9 MB

Sims 2 Nightlife - E3 trailer
velikost: 4,1 MB
 
Nintendo E3 2005 conference - plný záznam
velikost: 59,8 MB
 
True Crime 2 - E3 teaser
velikost: 2,6 MB

Delta Force eXtreme - E3 demo
velikost: 288,8 MB
 
GTA: San Andreas - E3 trailer z Xbox verze
velikost: 59,2 MB
 
Zelda: Twilight Princess - E3 trailer
velikost: 18,7 MB

Nintendo na E3 - sestřih představení Nintendo Revolution
velikost: 16,2 MB
 
Microsoft na E3 - sestřih představení Xbox 360
velikost: 20,6 MB
 
Sony na E3 - sestřih představení PS3
velikost: 17,2 MB

Pokémon XD - E3 trailer
velikost: 6,3 MB

Call of Duty 2 - druhý E3 trailer
velikost: 12,4 MB

Dead or Alive 4 - E3 trailer
velikost: 41,5 MB

Quake 4 - druhý E3 trailer
velikost: 53,4 MB

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,