E3 2014: zajímavosti z konference Microsoftu

Letos máme úvod do konferencí od společnosti Microsoft, která dlouho slibovala exkluzivní herní projekty a novinky pro své konzole.

Letošní výstavu nastartuje se svou konferencí Xbox: Game On právě Microsoft. Major Nelson už se na svém blogu podělil, že se chystá celá řada nových záběrů z her připravovaných, stejně jako první ochutnávky projektů dosud neodhalených.

Ostatně Halo 5: Guardians a Sunset Overdrive jsou jen špičkou ledovce a nás zajímá především to, zda se objeví nějaká další exkluzivita, o které zatím nemáme ani potuchy. Co takhle Gears of War 4? Nový Fable? A prozatím tajemný Quantum Break? Uvidíme. Konference startuje už od půl sedmé!

Stream s českým komentářem

Stream v angličtině

Konferenci můžete také sledovat na Twitchi, oficiálním webu a webu Gamespot. V případě komplikací budou streamy průběžně aktualizovány o nové zdroje.

Nezapomeňte se vrátit k deváté hodině večer, kdy začínáme přenos konference Electronic Arts!

Zajímavosti konference

- A konference startuje. Na pódiu je Phil Spencer, který slibuje, že celá konference bude jen a jen o hrách.

- První hrou nemůže být nic jiného, než Call of Duty. Advanced Warfare. V ukázce jsme se prošli víceméně nezáživnou sekcí a samozřejmě došlo na potvrzení exkluzivních DLC balíčků.

- Přichází jedna z exkluzivit platformy Xbox One - Forza Motorsport 5. Majitelé hry mohou ode dneška stahovat ikonický okruh Nurburgring zcela zdarma.

- Dočkali jsme se očekávaného pokračování Forza Horizon. Tvůrci hru ukázali v pohybu a špatně rozhodně nevypadá. FullHD grafika, dynamické počasí a nové evropské prostředí. Hra vychází v září letošního roku.

- Další hrou pódia je kooperativní sci-fi střílečka Evolve od tvůrců Left 4 Dead.

- překvapivě se objevuje nová generace série Assassin's Creed s podtitulem Unity. Jak napovídá název, hra nabídne kooperativní hru až pro 4 hráče. Gameplay vypadá skvěle.

- objevuje se Dragon Age: Inquisition, jistota RPG žánru letošního roku.

- samozřejmostí je exkluzivita Sunset Overdrive, která se představuje v novém vtipném traileru. Nechybí ani ukázka přímo ze hry.

- oznámena ultra edice Dead Rising 3 s arkádovým módem a celou škálou bonusů k 31. narozeninám Capcomu.

- na Xboxu samozřejmě nesmí chybět Fable Legends, který dorazil na výstavu v herní ukázce kooperace čtyř hráčů, na čemž si bude novinka zakládat.

- připomíná se sandboxová hříčka Spark, ve které budete tvořit své vlastní herní zážitky. Další trailer, který poukazuje na bohaté možnosti tvorby vlastní hry.

- Microsoft konečně pochopil, jak důležité jsou indie hry pro novou generaci konzolí. Představila se nová indie hra Ori and the Blind Forest s nesmírně působivým vizuálem.

- přichází další připravovaný exkluzivní hit - Halo - v parádním CGI traileru. Jedná se o novou Master Chief sbírku pro Xbox One, díky které si budete moci zahrát všechny 4 díly série v jednom balíčku.

- byla potvrzena beta nového dílu Halo: Guardians, které se dočkáme v prosinci letošního roku.

- představena byla další exkluzivita Inside, která si bere inspiraci z indie hry Limbo.

- dočkali jsme se představení pokračování znovuzrozené série Tomb Raider.

- překvapuje Zaklínač 3, který se představil v nádherné ukázce ze hry.

- z prvního Xboxu se vrací kultovní titul Phantom Dust, kompletně přepracován pro Xbox One.

- odložený a veleočekávaný titul The Division přichází na scénu s nádhernou ukázkou ze hry z nové oblasti v New Yorku.

- dorazil zajímavý a akční trailer z titulu Scalebound.

- konečně jsme se dočkali dlouho umlčovaného pokračování komiksové městské akce Crackdown. Exkluzivně pro Xbox One, čímž Phil také uzavřel konferenci.

Váš názor Další článek: Válečná střílečka Enemy Front vás zve do akce ve startovním traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,