E3 | EA

E3 2015: zajímavosti z konference Electronic Arts

Po Microsoftu máme na pořadu dne (nebo spíše večera) vydavatele a herní studia. Začínáme u Electronic Arts.

EA se poslední pár let na výstavách vůbec nepředvedlo v dobrém, letos ale čekáme od konference hodně. Především tedy díky slušnému nášupu očekávaných her včetně Battlefrontu, Mirror's Edge či nových Need for Speed. To prostě nemůže dopadnout špatně. 

Konference startuje 15. června ve 22:00 hodin našeho času. Níže naleznete anglický i český přenos. 

Záznam

Zajímavosti konference

- startovali jsme opět stylově, rovnou krátkým trailerem na očekávaný Mass Effect pro novou generaci konzolí. Ten ponese podtitul Andromeda. 

- EA začalo konferenci opravdu stylově. Po Mass Effectu se odhaluje návrat série Need for Speed ke kořenům. Vrací se pouliční závody, noc a tuning. Nechybí první záběry ze hry s nádhernou grafikou a datum vydání. hry se dočkáme 3. listopadu letošního roku na PC, PS4 a Xbox One.

- po tak úderném úvodu se vracíme ke starší hře, Star Wars: The Old Republic. Tam se dočkáme nového rozšíření Knights of the Fallen Empire, které vyjde 27. října letošního roku a soustředí se na filmově pojatý příběh ve stylu BioWare. Pro předplatitele původní hry navíc zcela zdarma.

- přesouváme se k novým IP od nezávislých studií. První hrou je umělecká hříčka Unravel, která klade velký důraz na výtvarný styl a atmosféru.

- samozřejmě nesmí chybět parodická sranda Plants vs Zombies: Garden Warfare 2, do které se oproti předchůdci přidají nové postavy a herní světy. Hra se objeví na pultech na jaře příštího roku. 

- nyní skáčeme do sportovní oblasti vydavatele a jako první se představuje nový ročník NHL s pořadovým číslem 16. Ten nabídne novou generaci enginu, realistické podání přenosů a návrat legendárních módů. 

- dalším je populární golf, který se dočká ochutnávky z nové generace, vylepšení se dočká také služba Ultimate napříč sporty od EA. 

- po dlouhé odmlce se konečně vrací také NBA Live, které letos bude konkurovat skvělé sérii od 2K. Zahrajete si ještě letos na podzim a těšit se můžete na přepracované animace, zbrusu nový systém ovládání a novinky takřka v každé oblasti. 

- přesouváme se na mobilní trh, který je jedním z největších a nejdůležitějších v herním průmyslu. EA nám přibližuje, na co se můžeme na mobilech a tabletech těšit, ať už z hlediska her, aplikací či služeb, spojujících platformy. Odhalena byla i zbrusu nová mobilní hra - Star Wars: Galaxy of Heroes. 

- na pódium se nyní dostal legendární fotbalista - Pelé, který nám samozřejmě přibližuje novou FIFU pro PC a konzole nové generace. 

- konečně se dostavil další očekávaný hit - Mirror's Edge Catalyst, který se představil v prvních záběrech ze hry samotné. Opět nás čeká nádherný a stylizovaný vizuál, svoboda pohybu a poutavý příběh o zkorumpované vládě a volnosti lidské mysli. Hru si budete moci koupit 23. února příštího roku. 

- a zpět ke sportům, tentokrát k americkému fotbalu a hře Madden NFL 16. Ten se pochlubí novým fyzikálním enginem, celou řadu nových animací a stylů hraní, díky kterým bude vypadat každá hra věrohodně a realisticky. Hra vychází 25. srpna letošního roku. 

- na závěr konference si pro nás EA připravila, zcela očekávaně, Star Wars: Battlefront, který běží na nejnovější verzi Frostbite enginu, díky čemu se dočkáme neuvěřitelně realistického vizuálu. Nové záběry to jasně dokazují, máme se na co těšit. 

Battlefrontem také končí konference EA. With big bang, jak se říká..

Váš názor Další článek: E3 2015: zajímavosti z konference Microsoftu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,