E3 2015: zajímavosti z konference Microsoftu

Druhá v pořadí konference, která startuje celou zbylou sérii, patří Microsoftu.

Bethesdu máme za sebou a nyní, po denní odmelce, nám startují všechny zbylé konference, které už si budete moci vychutnat v relativně únosnou dobu. Až na konferenci Sony tedy. 

Druhý v pořadí je Microsoft, který nám má odhalit budoucnost konzole Xbox One a herní náplň operačního systému Windows 10. Konference startuje 15. června od 18:30 hodin našeho času. Níže můžete klasicky sledovat originální nebo český přenos.

Záznam

Zajímavosti konference

- a začali jsme hned pořádnou bombou - sci-fi peckou Halo 5: Guardians a ukázkou ze hry

- Halo 5 bylo vytvořeno od základů pro kooperaci. Hráči se budou moci ujmout dvou týmů s drop in/drop out kooperací, jak je tomu zvykem u moderních titulů. To samé platí pro multiplayer.

- následuje jedna z nových exkluzivit konzole Xbox One, která se na E3 odhaluje poprvé. Nádherně vypadající sci-fi dobrodružství ReCore, kterého se dočkáme na jaře příštího roku.

- na pódiu se objevil Phil Spencer, který letos slibuje jeden z nejlepších herních nášupů za celou existenci konzole. Jen aby...

- Phil potvrzuje zpětnou kompatibilitu se všemi hrami konzole Xbox360 pro Xbox One. Velmi důležitý krok ve válce konzolí. 

- představuje se nový ovladač pro konzoli Xbox One s přezdívkou Elite, který nabídne dodatečné funkce, upravitelné ovládání a mnohé další

- od Bethesdy k Microsoftu naskočil Fallout 4, který se představil v další dnešní ukázce přímo ze hry, samozřejmě ve verzi pro Xbox One.

- tvůrci oznámili, že veškeré módy z PC verze Falloutu budou zcela zdarma převeditelné na XOne verzi hry. 

- po Bethesdě přichází Peter Moore, který samozřejmě připomíná, co si na konzoli Xbox One užijí fanoušci EA. Dočkali jsme se pochopitelného oznámení, že se na EA Access dočkáme možnosti jako první si zahrát většinu nadcházejících titulů vydavatele

- následuje exkluzivní pohled na druhé pokračování populární blbůstky Plants vs Zombies: Garden Warfare.

- přichází další očekávaná exkluzivita pro konzoli Xbox One - závodní simulátor Forza Motorsport 6, který má posunout věrohodnost závodů na další úroveň. Titul je doprovázen ukázkou nového modelu Fordu GT. 

- Forza Motorsport 6 vyjde 15. září letošního roku.

- nikdo se nezdržuje a je tu další světová premiéra, jejíž odhalení uniklo už před několika dny. Třetí díl hardcore rubačky Dark Souls, který dorazí na jaře příštího roku.

- Microsoft nám připomíná další veleočekávaný titul příštího roku - online akci Tom Clancy's The Division. Nechybí nové záběry ze hry, ze kterých je vidět downgrade oproti předchozím ukázkám. Majitelé konzole Xbox One si budou moci užít exkluzivní betu už v prosinci letošního roku. 

- přichází další hra Ubisoftu - taktická akce Rainbow Six: Siege, která s sebou přinese i dva díly RS: Vegas zcela zdrama. 

- přesouváme se do komiksově pojatých indie vod. Byla odhalena další exkluzivita platformy - týmová F2P akce Gigantic a celá řada dalších indie hříček.

- a konečně jsme se dočkali pořádného odhalení další exkluzivity - Rise of the Tomb Raider, která vypadá fantasticky a bude důstojně konkurovat Uncharted 4. Hry se dočkáme 10. listopadu letošního roku.

- a bez zdržovačky se jede dál. Na pódiu je studio Rare, které představuje svou novou sci-fi hru pro masy. 

- připomíná se týmová arkádová hra Fable Legends, kde budou hráči vzdorovat generovaným úrovním, tvořeným dalším hráčem. 

- obejít bychom nemohli ani témata virtuální a rozšířené reality. Xbox One bude spolupracovat s brýlemi Oculus Rift skrze WIndows 10 a samozřejmě brýlemi HoloLens pro ještě lepší zážitky z her. Následuje velmi působivá podívaná, ukazující holografický Minecraft. 

- vrací se oblíbená série Gearsů, která se v Ultimátní edici dostane na konzoli Xbox One s lepší grafikou a vylepšeními obsahu. Samozřejmě byl odhalen i zbrusu nový díl série, exkluzivně pro Xbox One. Ukázka se nesla v duchu hutné atmosféry a pěkného grafického kabátku.

Tím Microsoft ukončuje velmi povedenou konferenci, která slibuje majitelům nového Xboxu světlé zítřky. Co na to Sony? To se dozvíme už brzy.

Diskuze (1) Další článek: Devil May Cry 4 Special Edition v čerstvých záběrech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,