E3 | Sony

E3 2015: zajímavosti z konference Sony

Dorazili jsme k další velké tiskové konferenci, která si tentokrát vezme na paškál univerzum Playstationu.

Půlnoc je za námi a konferenční den výstavy pomalu ale jistě končí. Před sebou máme jednu z posledních velkých konferencí, která tentokrát patří Sony. 

Jde pravděpodobně o jednu z nejočekávanějších akcí, jelikož se tu dozvíme nejen o budoucnosti konzole PS4, ale také více o službě PS Now, exkluzivitách a možná i zcela nových herních IP. 

Konference startuje 16. června ve 03:00 ráno našeho času. Sledovat můžete jak anglický, tak český přenos.

Záznam

Zajímavosti konference

- začala poslední dnešní konference před zaslouženým spánkem a Sony rozjelo velkou show. A hned z kraje se rozhodlo spustit bombu - dlouho očekávanou a dlouhou odkládanou hru The Last Guardian, která popíše přátelský vztah malého kluka a obřího tvora. Titul dorazí na PS4 v příštím roce.

- pokračujeme zbrusu novou herní značkou Horizon: Zero Dawn na platformě Playstation 4 od mistrů ze studia Guerrilla Games. Jde o post-apokalyptickou sci-fi akci z pohledu třetí osoby, která se soustředí na dalekou budoucnost, kdy se lidstvo vrátilo do doby kamenné a vzdoruje smrtícím strojům. 

- Sony nehodlá zastavovat a jdeme na návrat legendárního Hitmana. Čeká nás reboot série a pověst o začátcích našeho oblíbeného Agenta 47. Vrací se všechny klíčové prvky série - otevřený svět, různorodé úkoly a kontrakty, které budou hráči plnit podle uvážení.

- připomíná se exkluzivní bojovka Street Fighter V, která se kromě PS4 objeví už jen na PC. Majitelé konzole se mohou těšit na betatest, který odstartuje 23. července.

- nechybí velmi očekávaná, procedurálně generovaná indie hříčka No Man's Sky, kde tentokrát vidíme i nějaké ty vesmírné souboje a mapu sluneční soustavy včetně množství planet a hvězd, každá z nichž je unikátní a pravděpodobně nikdy nenavštívená. 

- Sony tlačí na exkluzivní tituly a na pódiu je studio Media Molecule, tvůrci LittleBigPlanet. Představen byl zbrusu nový projekt - Dreams, jehož podstata se točí kolem snů, které můžete také tvořit a navštěvovat sny ostatních. Vše je navíc podáno jako živá kresba. 

- následuje další očekávaná indie hříčka Firewatch, která se v mnohém soustředí na komunikaci skrze vysílačku, která je vaším jediným spojením s ženou na druhé straně. 

- samozřejmě nesmí chybět Destiny, jedna z nových značek, aktivně hraných od vydání. Tvůrci odhalili dlouho spekulovaný datadisk, který přinese mnoho nového obsahu do hry - The Taken King. K mání bude již 15. září letošního roku. 

- od Ubisoftu sem zaskočili noví asasíni s novými záběry ze hry, tentokrát jsme se konečně podívali na to, jak se hraje za ženskou postavu - Evie. A rozhodně nebude křehkou ženštinou.

- také Sony má v rukávu menší překvapení - remake Final Fantasy VII dorazí na PS4 jako první.

- a další překvapení: dlouho spící série Shenmue, na jejíž návrat čekají fanoušci celá léta, se vrátí. Shenmue III dorazilo na Kickstarter právě teď!

- s parádním gameplay trailerem dorazila na konferenci také akce Batman: Arkham Knight. 

- dočkali jsme se další velké novinky pro konzoli PS4 - brýlí virtuální reality Project Morpheus. Hrát budeme moci s kamarády pro společné zážitky, připravuje se celá řada speciálně navaržených her, virtuální hraní bude integrováno i do dalších AAA her na trhu. 

- Sony postupně rozšiřuje i další služby konzole. Playstation Vue s filmovou knihovnou se postupně rozroste do dalších světových zemí ještě do konce letošního roku. 

- podle očekávání dorazilo Call of Duty: Black Ops 3, které se na konferenci odhaluje v premiérových záběrech z hraní. 

- také k Sony zavítaly světelné meče a hrdinové se Silou, nikoliv však z Battlefrontu, nýbrž z postavičkové arkády Disney Infinity 3.0. Nezapomnělo se ani ne očekávaný SW: Battlefront, který předvedl na konferenci čerstvé záběry z tzv. Misí. 

- závěr tiskovky patří zcela pochopitelně studiu Naughty Dog a novému traileru na Uncharted 4: A Thief's End. Co říkáte na nášup Sony? Spokojenost?

Diskuze (3) Další článek: Kompletně remasterovaný Final Fantasy 7 se možná podívá na PS4

Témata článku: , , , , , ,