E3 2015: zajímavosti z konference Square Enix

Microsoft a Sony už své zásobníky vystřílely a přichází druhý den výstavy. Po Nintendu jdeme do konkrétního vydavatele.

Druhý den konferencí kromě Nintenda přináší především Square Enix, který má dostatek svých vlastních zajímavých herních značek. Hitman, Deus Ex či Tomb Raider jsou pouze špičkou ledovce, takže rozhodně bude o co stát. 

Konference začíná 16. června v 19:00 hodin našeho času. K dispozici jsou opět dva streamy. 

Anglický přenos

Český přenos

Zajímavosti z konference

- Square Enix startuje svou konferenci, která se opře o nejočekávanější hry vydavatele - Tomb Raider, Deus Ex, Hitman a další. 

- začínáme, jak jinak, bláznivou akcí od Avalanche - Just Cuase 3, která se prezentovala parádní ukázkou. Rico se vrací, aby osvobodil ostrov od zlého diktátora a zachránil svět od jeho megalomanských plánů. Zkrátka chutné akční klišé jako vyšité. Vrací se vylepšený vystřelovací hák, přidán byl wingsuit a tuna zbraní. 

- následuje oznámení zbrusu nového herního projektu, který je zatím v rané fázi vývoje. Vrací se populární RPG série Nier pro PS4, více informací se dozvíme v nadcházejících měsících. 

- pokračujeme epickým dobrodružstvím Rise of the Tomb Raider. Vývojáři ukázali deníček, který nám přiblížil zákulisí vývoje a úskalí tvorby tak velké hry. 

- přesunuli jsme se na mobilní trh, kde nám připomenuli tituly Hitman GO a Hitman Sniper, které jsou ke stažení na mobilních zařízeních a nabízí strategický a taktický žánr pod vašimi prsty. Odhalena byla také zbrusu nová mobilní hra s Larou - Lara Croft GO, která naláká příjemným komiksovým stylem a taktickým dobrodružstvím. 

- připomenul se i remaster Final Fantasy VII, který byl odhalen už na konferenci Sony. Více se o hře dozvíme koncem roku.

- velkým potěšením je pro fanoušky nový díl fantasy RPG arkády Kingdom Hearts, který se odhalil v novém traileru.

- konečně jsme se dočkali dalšího představení rebootu série Hitman, který nás vezme na zcela novou a revoluční cestu společně s populárním zabijákem, Agentem 47. Titul vyjde na PC, PS4 a Xbox One už 8. listopadu letošního roku a vypadá výborně. 

- na pódiu se objevil Eidos a všichni ví, co to znamená. Deus Ex: Mankind Divided, nová kapitola dystopické budoucnosti z oblíbeného univerza. Dočkali jsme se premiérového in-game traileru, který představil nový grafický engine a graficky vymakaný vizuál. Hra vyjde začátkem příštího roku.

- ke konci konference jsme se dočkali oznámení nového fantasy RPG projektu od Square Enixu a nového studia Tokyo RPG Faktory. Titul nese název Project Setsuna a půjde o nové IP. 

- a jsme u konce. Square Enix rozhodně soustředil velkou pozornost na fanoušky z japonského trhu, dočkali jsme se však i ukázet z toužebně očekávaného návratu oblíbených značek. Takže spokojenost. 

Váš názor Další článek: E3 2015: konference Nintenda

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,