Téma | E3

E3 2017: nejžhavější hry a nejlákavější sliby výstavy

Nedávno jste si u nás mohli přečíst článek o letošních konferencích a o tom, co na nich pravděpodobně uvidíme. Co ale ostatní vývojáři a vydavatelé, kteří nemají vlastní konferenci? Nebojte, ani na ně jsme nezapomněli. Pojďme se tedy podívat, co od nich uvidíme.

V této kapitole najdete tituly, které se s největší pravděpodobností objeví na jedné z konferencí těchto velikánů. Který z nich to bude nám ale stále zůstává záhadou. 

Middle-Earth: Shadow of War

I přes to, že Shadow of Mordor vypadal jako docela obyčejný akční titul s otevřeným světem a la Assassin’s Creed, vysloužil si velkou oblibu. Bylo to hlavně kvůli nezapomenutelnému Nemesis systému, který jsme ještě nikdy předtím neviděli a pravděpodobně nejlépe využité licenci ve hrách vůbec. Ani ve druhém díle nebude chybět, navíc bude dosti vylepšený a tentokrát se nebude týkat jen samotných velitelů.

middle_earth_shadow_of_war_reveal_art_crop_no_logo_1.jpg3.jpg4.jpg5.JPG

Krom toho se můžeme těšit na novinky jako správa armády, obsazování pevností a jejich následná obrana před případnými nájezdy. Jinak se od Shadow of War očekává to samé, jako od předchozího dílu, jen ve větší míře. A není to vůbec špatně. Navíc nás čeká nový příběh Taliona, který spolu s Celebrimborem získá nový prsten moci.

Před pár dny bylo oznámeno, že se vydání Shadow of War o chvíli opozdí. Vyjde tedy až v říjnu. Na E3 ale určitě bude a pravděpodobně bude i součástí některé z konferencí. Ještě se přesně neví, která to bude, ale jinde, než u Microsoftu nebo Sony bychom ji nečekali.

Marvel vs. Capcom: Infinite

Zdá se mi to, nebo v posledních měsících vyšlo víc bojovek, než za poslední rok? Aby toho nebylo málo, ještě se jich několik chystá. Mimo jiné je to také Marvel vs. Capcom: Infinite. Kolem jejího vydání panují obavy kvůli tomu, jak při vydání vypadal Street Fighter V. Obě hry má totiž pod palcem Capcom, ale v tomhle případě už si snad dají pozor a poučí se ze svých chyb.

mc.jpgmc2.jpgmc3.pngmc4.jpg

Před několika měsíci unikla soupiska bojovníků, které bychom měli v novém díle MVC potkat. Bohužel tentokrát nedošlo na nikoho z univerza X-Menů. Je to velká škoda, protože Wolverine dlouhou dobu působil jako maskot celé série. Z repertoáru Capcomu se tedy potkáme s postavami jako je Dante z Devil May Cry, Mega Man nebo Ryu. Od Marvelu uvidíme populární hrdiny jako Iron Man, Kapitán Amerika nebo Rocketa s Grootem ze Strážců galaxie, kteří budou fungovat jako jedna hratelná postava.

Marvel vs Capcom: Infinite vychází v září, takže se na E3 jistě bude chtít připomenout. Opět není jisté, jestli se na nějaké konferenci ukáže, ale když už, tak to bude Sony. Přeci jen jsou to obě japonské firmy, takže k sobě mají blíže. Navíc vylepšená edice třetího dílu měla na PS4 časovou exkluzivitu, takže nějaké konexe tam budou.

Destiny 2

I když to může vypadat divně, že se v tomto článku vyskytuje i tak velký titul jako Destiny 2, tak sem bezpochyby patří. Ani Activision totiž nepořádá žádnou svoji konferenci, takže se jako každý rok musí přifařit k některému z velkých hráčů herní scény.

cover.jpg5.jpg7.png8.png

Většina informací sice byla již před nedávnem odhalena a můžete si je přečíst v našem preview, ale Bungie si podle všeho stále nechává nějaké eso v rukávu. Navíc bychom se měli dozvědět dvě zásadní data. Prvním je datum vydání PC verze, která se oproti těm konzolovým o nějaký čas opozdí. Druhým datem je start betatestu, do kterého budou mít přístup hráči s předobjednávkou.

S největší pravděpodobností Destiny 2 uvidíme na konferenci Sony. Bylo to tak i u prvního dílu a myslím, že se dá očekávat i časová exkluzivita na Playstation 4 pro některá DLC.

Call of Duty WWII

Nové Call of Duty je podobný případ jako Destiny 2. Loni se CoD ukázalo na konferenci Sony a stejně tak měla DLC časovou exkluzivitu na PS4. Na druhou stranu ale dlouhá léta značka Call of Duty figurovala na předváděčkách Microsoftu. Je tady také šance, že o novém díle uslyšíme i ve spojitosti s Nintendem, protože se šušká o verzi pro Switch.

5.jpg3.jpg4.jpg6.jpg

Po celé řadě dílů se tato FPS série vrací tam, kde začala. Do historie. Konkrétně do druhé světové války. Dle informací týkajících se příběhu si opět prožijeme slavné okamžiky a události, jako je vylodění v Normandii.

Od E3 se očekává, že tam uvidíme více z multiplayeru nového CoD. Přeci jen tam už nemohou naházet supermoderní obleky a podobné serepetičky, které udělají hru neskutečně rychlou. Budou muset pěkně zpomalit, pokud nechtějí čelit fiasku. DICE to s Battlefield 1 v tomto ohledu zvládli bez problému, tak uvidíme, jak to bude vypadat v podání Sledgehammer Games.

Resident Evil VII DLC

Sedmý díl série Resident Evil se na E3 ukázal loni, a pravděpodobně tomu tak bude i letos. Tentokrát přijde řada na DLC s názvem Not a Hero, ve kterém je hlavní postavou Christ Redfield.

r3.pngre.jpgre2.jpgre3.jpg

Tento titul si pravděpodobně uzme Sony na svoji konferenci. Poslední roky bývá tradicí, že jedna z oznámených věcí je okamžitě k dispozici, a to by právě letos mohlo být toto DLC. Podle všeho má být navíc zcela zdarma, takže by to určitě potěšilo nejednoho hráče.

Už před nějakou dobou bylo oznámeno, že je vydání tohoto DLC plánované na léto. Proč tedy nevyužít tu největší událost v herním světě, jaká jen může být? Krom těchto věcí se také mluví o dalším oznámení ve spojitosti se značkou Resident Evil, pravděpodobně se jedná o další přídavek pro sedmý díl.

Red Dead Redemption 2

V tomhle případě si moc nejsme jisti. Na jednu stranu, pokud se Sony nebo Microsoftu podaří na konferenci RDR dostat, bude to pro danou společnosti hodně velké plus. Na tu druhou ale bylo datum vydání posunuto a odhalování nových informací by tak mělo zpomalit a Rockstar jako takový se na E3 nijak extra nepodílel ani v minulosti.

r.jpgr2.pngr3.pngr4.png

Je to z toho důvodu, že nemají potřebu znovu ukazovat své hry, protože už tak mají dostatečnou popularitu. Stejně tomu bylo i s pátým GTA. Ukázali trailer a dlouhou dobu nemuseli nic jiného říkat. Fanouškům to zkrátka stačilo.

I tak ale doufáme, že se nový Red Dead ukáže. Podle všeho jsme ho měli vidět už loni na konferenci Sony jako překvapení na závěr, ale na poslední chvíli bylo rozhodnuto jinak. Navíc si nemyslíme, že si Rockstar nechá ujít největší herní událost roku a budeme opravdu překvapeni, jestli se Red Dead Redemption 2 objeví jinde, než u Sony.

A nyní se pojďme podívat do druhé kapitoly, kde jsme si pro vás připravili hry, jež bychom opravdu chtěli vidět a o kterých se nějakou tu dobu už šušká.

Váš názor Další článek: Destiny 2: znovu, lépe, radostněji (preview)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,