Téma | E3

E3 2018: drby a klepy aneb co čekat na největším herním veletrhu

Letošní E3 bude velké. A bude stát za to.

Hráči a hráčky, jako každý rok nás na začátku června čeká největší herní svátek v podobě veletrhu Electronic Entertainment Expo, tedy E3. Klasicky jsme si pro vás připravili přehled toho, na co všechno se můžete těšit a o čem se horlivě spekuluje po všech internetech.  

Veletrh oficiálně začíná 12. června a potrvá tradičně do 14. června. Jako každý rok nás ale budou zajímat především konference velkých vydavatelů, jako je Sony nebo Microsoft. Samozřejmě mezi nimi nesmí chybět další velcí hráči jako tradiční Ubisoft, Bethesda a v neposlední řadě Nintendo. Vypadá to, že na letošní E3 uvidíme velké množství dosud neoznámených titulů. Pojďme na to pěkně od začátku.  

EA Play – 9. června ve 20:00 

Poslední roky už se tak nějak stalo tradicí, že Electronic Arts se přímo neúčastní veletrhu, ale pořádá si vlastní akci jménem EA Play. Náhodou se ta akce koná ve stejnou dobu a na stejném místě. Nebudeme si nic nalhávat, EA je na tom v ohledu konferencí snad nejhůře. Tedy, když zrovna nemá konferenci třeba Square Enix. Podle prozatímních informací to vypadá, že letošní EA Play se ponese v podobném duchu, jako tomu bylo v předchozích letech.  

eaplay.jpg

Nějakých zajímavých odhalení bychom se přece jenom dočkat mohli. Nový Battlefield již byl oficiálně oznámen a podíváme se v něm do druhé světové války. Na E3 můžeme čekat určitě spoustu záběrů přímo ze hry a nových informací, které nám snad osvětlí některá prázdná místa po krátké premiéře hry samotné.

Trochu blíže by se měla ukázat nová IP od Bioware – Anthem. Trailer z loňského roku vypadal dobře. Až tak dobře, že se trochu bojím, aby se nedostavil nějaký ten tradiční downgrade co se grafického zpracování týče. Z dostupných informací z Anthemu mám zatím pocit, jako by se spojilo Destiny s Mass Effectem a k tomu se přidalo trochu přírodních živlů. Doufám, že po letošní EA Play už bude mít Anthem výraznější tvář.  

Samozřejmě nebude chybět sekce věnovaná sportům. Tituly jako FIFA 19, NHL 19, Madden 19 a tak dále, se na plátně jistě objeví. Tento rok měl být příznivý zejména pro hokejové fanoušky, protože by na NHL konečně měla přijít řada v přechodu na nový engine.  

bf.jpg

Také by se mohl objevit nový projekt z ansámblu EA Originals, ze kterého začátkem roku vzešla 3D skákačka Fe a kooperativní akce A Way Out. V tomhle případě opravdu těžko odhadovat, jaký projekt si EA vezme pod svá křídla.  

Obecně od EA neočekávám žádné velké věci. Vypadá to, že se spíše snaží sázet na jistotu, a ani se nedivím. V poslední době si kazí pověst, jak jen mohou, a tak zkrátka nechtějí dál přikládat pod kotel negativních ohlasů.  

Diskuze (12) Další článek: Zmrtvýchvstání serverů pro Skate 3 dává naději na čtvrtý díl

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,