E3

E3 bez velké trojky. Veletrh letos vynechá Sony, Microsoft i Nintendo

Přes nástupem covidu byla E3 největším veletrhem herního světa. V posledních letech už ale svoji prestiž ztrácí. Společnosti pořádají vlastní prezentace a letní prázdnotu vyplňuje Summer Game Fest Geoffa Keighleyho. Ani letos to nevypadá, že by se E3 měla vyšvihnout zpět tam, kde byla před pandemií. Letošní ročník totiž podle zprávy IGN mají vynechat Sony, Microsoft a Nintendo, což byly jedny z hlavních lákadel E3.

Je to zklamání mimo jiné proto, že se letos E3 bude opět konat fyzicky po 4 letech online show. Vracíme se do Convention Center v Los Angeles. Prostor ale nejspíš bude patřit hlavně menším vydavatelstvím a studiím. Microsoft se nicméně nechal slyšet, že svoji letní prezentaci plánují na stejný časový úsek, ve kterém bude probíhat E3, aby tím vyšli vstříc novinářům i fanouškům. 

Sony se ke své absenci nijak nevyjádřilo. Na E3 chybí už od roku 2019. Od té doby se o jejich novinkách dozvídáme skrz předpřipravená videa State of Play, kterými se inspirovali u Nintenda. To také na letošní E3 neuvidíme. Očividně si i tato společnost dokáže vystačit se svými Directy, kterými se v posledních letech inspiruje konkurence. 

Neúčast trojice velikánů neznamená, že na E3 nebude na co koukat. Je tady řada dalších společností, od kterých očekáváme velké novinky. Ty největší se nicméně nejspíš dozvíme až na samostatných prezentacích, které nás bezesporu v létě čekají jako každý rok. E3 proběhne od 13. do 16. června, takže okolo tohoto období očekáváme i další akce.

Váš názor Další článek: Jaké hry vyjdou v únoru 2023: Hogwarts Legacy, Atomic Heart, Company of Heroes 3 a další

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,