E3: Devil May Cry 5 bude nejlepší díl série, tvrdí vývojáři

I když nic nebylo oficiální, o Devil May Cry 5 se vědělo už nějakou dobu před E3. I přes to se podařilo Capcomu nechat Nera publikum pobláznit a rozjásat. Pokud se i vy nemůžete téhle pecky dočkat, podívejte se s námi na obrázky a také informace, které k démonické řežbě zatím máme.

Devil May Cry 5 se bude odehrávat v Red Grave City. Strom, který svými kořeny vysává krev se zde náhle objevil a Nero jakožto hubitel démonů spěchá ve své obytné Devil May Cry dodávce městu na pomoc. Společnost mu dělá Nico, která sebe sama nazývá umělkyní se zbraněmi.

Příběh se bude odehrávat pár let po Devil May Cry 4 a ve hře najdeme všechno, co na sérii tak milujeme. Intenzivní akci, skvělou grafiku, kterou si místy budete plést se CGI filmečky, a doposud nejrychlejší hratelnost ze všech dílů. No, jestli tvůrci počítají i rebootem DmC, máme se na co těšit.

Fotorealistický styl tentokrát tvůrci prý zvolili proto, aby ukázali své kvality i v oblasti grafického zpracování. Série neměla kromě rebootu nový díl už deset let a dá se očekávat, že fanouškovská základna tak trochu ochabla. Devil May Cry tedy bude muset být opravdu špičkové, aby se dostalo zpět na vrchol.

Již tradičně se můžete snažit o fantastická komba, která vám vynesou stylové hodnocení SSS. A právě jejich možnosti by se měly rozšířit do doposud nevídaných rozměrů. Chytejte nepřátele, přitahujte si je, likvidujte je pistolí nebo mečem. Od stylového ničení démonů se prý nebudete moci odtrhnout.

Nero

Mladý lovec démonů, který ztratí svoji démonickou ruku Devil Bringer. Jeho parťačka Nico mu ale vyrobí náhradu, která vám bude při prořezávání cesty houštím démonů doslova k ruce.

Nico

Nico bude novou postavou v sérii, která se označuje za umělkyni se zbraněmi a jak se zdá, tak zcela opravněně. Její babička je prvotřídní puškařka Nell Goldstein. Je to právě ona, kdo Nerovi pomůže nahradit Devil Bringer. I když ji to stálo hodně síly, je pyšná na to, že mechanizmus dokázala zprovoznit. Její pohled na vlastní dílo, který nepřipouští žádné chyby a oplývá sebevědomím je jasným pozůstatkem jejího otce, který byl šílený vědec.

V Devil May Cry 5 na nás čekají tři hratelné postavy s unikátními pohyby a svým vlastním stylem. S Nerem a Dantem se dá počítat minimálně na devadesát procent, ale kdo bude třetí postavou, to se nechme překvapit. Hideaki Itsuno, který je se sérií od jejího vzniku ale tvrdí, že je to to nejlepší, co zatím Devil May Cry nabídlo. Doufejme, že má pravdu.

Devil May Cry vychází na jaře roku 2019 na PC, Xbox One i PS4.

Speciál: výstava E3 ze všech stran

E3, nebo také Electronic Entertainment Expo, je jedna z největších multimediálních výstav na světě. Koná se ve městě Los Angeles a nabízí pohled na nejočekávanějších herní projekty, technologie a přidružené zábavní trhy. 

Úvodem se konají konference největších světových vydavatelů: Electronic ArtsMicrosoftBethesdaUbisoft a Playstation.

 

Váš názor Další článek: Sbohem, Williame. V Nioh 2 budeme hrát za vlastní postavu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,