E3: Dle Microsoftu nemá 3D budoucnost

Zatímco Sony i Nintendo na třetím rozměru založily své konference, Microsoft zůstává k této technologii stále skeptický. Podle Neila Thompsona, šéfa britské pobočky, nemá 3D v herním průmyslu tak růžovou budoucnost, jak se nás snažily japonské firmy přesvědčit.

Jako hlavní problém Thompson uvádí skutečnost, že masivní výroba s 3D operujících přístrojů by byla velice nákladná záležitost a drtivá většina hráčů by si tak dané zařízení stejně nemohla pořídit. Místo toho Neil znovu vychválil "domácí" Kinect, v němž prý dříme mnohem větší potenciál.

Otázkou zůstává, zda-li se Thompson nesnaží jen vyžehlit fakt, že Microsoft 3D podcenil a narozdíl od svých konkurentů ho odsunul na druhou, možná až třetí kolej. Hodně v tomto směru napoví Nintendo až prozradí finální cenu 3DS, podle čehož se bude dát usuzovat, zda-li jediný argument Microsoftu, proč nejít cestou třetího rozměru, není trochu mimo mísu.

Tak jako tak ale bude ještě hezkých pár let trvat, než se 3D stane běžnou součástí našich domácností. A jak už naznačilo Nintendo, aby se mohlo vyrazit tímto směrem, v prvé řadě bude muset někdo vymyslet 3D zobrazování, bez nutnosti nošení speciálních brýlí.

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (13) Další článek: LBP 2 se na trhu objeví v listopadu

Témata článku: , ,