E3 dojmy: Lost Planet – zamrzlí vetřelci

Jedním z nadějných projektů pro nové konzole je titul od Capcomu, jenž nám v minulosti nadělil série Resident Evil nebo Onimusha. Nová značka inspirovaná filmy Věc a Vetřelci staví na intenzivní akci a špičkových speciálních efektech.

Platforma: Xbox 360
Žánr: akce
Výrobce: Capcom (
www.capcom.com)
Vydavatel: MS Game Studios (
http://www.microsoft.com/games)
Homepage:
http://www.capcom.co.jp/lostplanet/
Předpokládané datum vydání: zima 2006 Japonsko

 

Nová generace konzolí vyvolává velké očekávání u hráčů i vydavatelů. Je potřeba přinést lepší grafiku, bohatší hratelnost, větší herní světy… v ideálním případě zcela novou úroveň herního zážitku. Toho se nejlépe dosahuje se zcela novou hrou, která není jen nablýskanějším pokračováním něčeho, co už všichni dobře znají. Příchod nové generace konzolí je pokaždé nejlepší příležitostí pro všechny vývojáře her, aby nechali zrodit zcela nová jména a značky. Zdá se, že Capcom vsadil největší část svých next-gen konzolových snah na kartu jménem Lost Planet. Pěkně podle tradic tohoto veleúspěšného japonského vývojáře jde o akční horor z pohledu třetí osoby, novinkou je ovšem zasazení do budoucnosti - a na cizí planetu. V roli hrdiny jménem Wayne se budete snažit pomstít nelítostné rase mimozemských kreatur, přezývaných Akridové, za zmasakrování vašeho otce. V boji s hmyzoidními příšerami a vražedným mrazem planety vám budou pomáhat vyděděnci známí jako sněžní piráti... a také sestava pořádných kráčejících tanků – mechů.

  

Obří exploze * Roje vetřelců * A ničiví mechové

  

Capcom má reputaci jednoho z nejlepších studií na světě, pokud jde o design postav a filmové animace

  

Děsivé podzemní hnízdo * Budete potřebovat pořádné zbraně... * ...a teplé oblečení

  

Trojice atmosférických koncepčních nákresů ke hře

Na E3 byla k dispozici na mnoha stylových stojanech dvojice hratelných ukázek, kterou si nyní můžete vyzkoušet také v pohodlí svého domova, jelikož byla uvolněna pro službu Xbox Live. První hratelná ukázka vás provede po vlastních skrz ruiny zasněžených budov, které zamořily nádorovitá hnízda pavoukoidních vetřelců, abyste si  následně nasedli do mecha a zlikvidovali prvního vetřeleckého bosse, probourávajícího se skrz zemi a samozřejmě několikrát většího než jste vy. Následuje strašidelná cesta do jeskyně, která je vetřelci přímo zamořena a na jejímž konci čeká ještě větší, překvapivě náročný boss. Druhá hratelná ukázka vás staví proti lidským protivníkům, vyzbrojených samopaly, ostřelovačkami, raketomety i mechy. Proč bojujete proti lidem není zatím tak docela jasné, ale zdá se že sněžní piráti vedou záškodnický boj s ostatními kolonisty. Příběh by měl být přinejmenším výborně podaný (kvalita CG animací Capcomu je pověstná), na místě jsou ale obavy z příliš mnoha klišé.

Těšíme se
  • Výborná atmosféra
  • Špičkový design
  • Svižná hratelnost
Bojíme se
  • Demo bez příběhu
  • Hrozba jménem klišé
  • Vysoká obtížnost

Intenzivní akce je místy až příliš obtížná, ale kvůli nádherné grafice sněhových bouří a obrovských explozí se s ní jistě všichni fanoušci žánru rádi poperou. Hra by měla dorazit koncem roku do Japonska, u nás by snad měla být k dispozici začátkem příštího roku. Že to s ní vydavatel myslí vážně je zřejmé i z nákladných prezentačních akcí pro novináře, kde rozdává zimní oblečení s logy hry a následně nechá na novináře během prezentace v průmyslové hale sněžit umělý sníh.

Jak se těšíme: 93%

Diskuze (2) Další článek: Superman zamíří také na PC

Témata článku: , , , , , , , , ,