E3: Dying Light 2 ukazuje dalekosáhlé následky vašich rozhodnutí

Další z E3 ukázek, které jsme se od Microsoftu dočkali je Dying Light 2. V této zombie akci budete muset přemýšlet hodně dopředu, protože každé vaše rozhodnutí bude moci změnit budoucnost vašeho města.

Dying Light hlásí pokračování a jeho potenciál se zdá být obrovský. Vývojáři se totiž rozhodli vydat novou cestou a přidat v žánru doposud nevídaný prvek. Každé vaše rozhodnutí může mít fatální následky a podle vývojářů nás jich čekají stovky.

Na konferenci se nám ukázal trailer a také krátké demo, které nám předvádí fungování systému rozhodnutí. Pokud opravdu budou tak propracovaná, jak se zatím jeví, máme se opravdu na co těšit. Jako velké plus se zatím zdá, že přes den následky nebudou předvídatelné a jejich důležitost se bude lišit.

Hra se bude odehrávat ve zničeném světě, který je rozdělený do několika frakcí. Každá z nich se snaží dostat k různým zdrojům, které jsou ve světě dostupné a záleží jen na hráči, která frakce získá kontrolu nad důležitými zdroji a která padne. Kromě rozhodnutí vás stále čekají i taktické a náročné souboje z pohledu první osoby a hodně, hodně, hodně utíkání. 

V demu nám Microsoft ukázal jeden příklad toho, jak budou rozhodnutí vypadat. Vydáte se vyjednávat se dvěma přeživšími, kteří mají pod kontrolou zdroje vody. V prvním případě se rozhodnete, že dva přeživší zabijete. Po svém rozhodnutí uvidíte velké změny v celém městě. Zdroje vody vám umožní rozvoj města a vše je zdánlivě na dobré cestě. Zpočátku budou mít lidé dokonce i tekoucí vodu a zvýší se jejich morálka. Jenže věci se vyvinou dobře jenom pro stranu, která má pod kontrolou zdroje. A pokud se potom ocitnete na špatné straně barikády, budete potřebovat hodně štěstí.

Ve druhém případě se rozhodnete, že se se dvěma přeživšími spojíte a voda půjde na černý trh. Sice tímhle způsobem získáte vodu, která funguje jako drahocenné platidlo, ale cenná platidla s sebou nesou také to, že se o ně zajímají individua, která nejsou zrovna přátelská.

Další informace se dozvíme v průběhu týdne, ale už podle prvních záběrů je jasné, že jde přinejmenším o velmi ambiciozní projekt. Přežijete do rána?

Speciál: výstava E3 ze všech stran

E3, nebo také Electronic Entertainment Expo, je jedna z největších multimediálních výstav na světě. Koná se ve městě Los Angeles a nabízí pohled na nejočekávanějších herní projekty, technologie a přidružené zábavní trhy. 

Úvodem se konají konference největších světových vydavatelů: Electronic ArtsMicrosoftBethesdaUbisoft a Playstation.

 

Váš názor Další článek: E3: Assassin's Creed Odyssey bude mít pět různých edicí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,