E3: FIFA 20 chystá mnoho změn, lepší bránění a novou umělou inteligenci

FIFA odjakživa patřila mezi nejoblíbenější sportovní série ve světě. Těď by semohla vrátit ke krásným časům FIFA Street. A to vše navíc jenom jako režim FIFA 20.

FIFA Street ve svých nejlepších časech platila za jednu z nejzábavnějších sportovních her světa a představila svým hráčům jednoduchý systém triků a nelítostných pastí na soupeře. Mohli jste zde dělat tolik šíleností, že si nejeden fanoušek fotbalu klepal na čelo s tím, co vlastně v této hře zažívá. Hlavní ale bylo, že i při této otázce se hráč neskutečně bavil. 

Ve streamu s Rio Ferdinandem představilo EA svoji novou součást hry FIFA 20, kterou je právě pouliční verze virtuálního fotbálku. Upřímně zatím nemůžeme tušit, jak bude nový režim vypadat a co všechno přinese. Z hlediska hratelnosti ale podle dostupných záběrů vypadá hodně slušně a mohli bychom se dočkat částečného návratu oblíbené FIFA STREET, která hlavně v prvních dvou dílech uchvátila většinu milovníků kulatého nesmyslu. Návrat do ulic tentokrát obstará režim Volta Football, který nám dovolí bojovat v zápasech 3v3, 4v4 či 5v5 a to vše buď s gólmanem, nebo bez něj. Tento režim má nahradit příběhovku "Cesta", kterou loni EA uzavřelo. Začutat si budete moci samozřejmě i s kamarády online.

Z hlediska samotného hraní FIFA 20 se vývojáři zaměřili na jednu z nejdiskutovanějších věcí z minulého ročníku. A tím je bezesporu bránění počítačem ovládaných hráčů. V novém ročníku to bude mnohem více fungovat tak, že se budou hráči často dostávat do situací jeden na jednoho s obráncem. Právě v posledním roce byli automaticky ovládaní hráči až příliš  šikovní z hlediska koordinovaného bránění a v podstatě za vás oddřeli většinu těžké práce. Čeká nás také další revoluce v kopání standardních situací, které opět zcela změní svoji podobu. Budete mít například plně pod kontrolou rotaci, kterou míči dáte s novým designem ukazatelů a signalizací.

Z hlediska obrany to také vypadá, že se můžeme těšit na důležitou změnu, která umožní hráčům při zákrocích svých hráčů lépe kontrolovat míč a tím častěji ho po obranném zákroku získat do své moci. Očekávejte tak méně nepříjemných odrazů a průchodů soupeře vaší obranou i po tom, co jste na něj udělali už tři zákroky. Dočkáme se i přepracované fyziky míče, takže opět uvidíme realističtější odrazy míče a to, jak jeho trajektorii ovlivňuje rotace. 

Loňský ročník FIFA 19 přinesl hromadu nedoladěných a nedokonalých mechanik, technik a fint, které často působily až příliš silně. V letošním ročníku tak můžeme jenom doufat, že se podaří konečně napravit chyby, které jsme zaznamenali v posledním dílu. Chystáte se zamířit i tentokrát na virtuální zelený pažit? FIFA 20 dorazí v novém ročníku už 27. září na PC, Xbox One a PS4. I tentokrát také dostane svoji Switch verzi.

Váš názor Další článek: E3: Pátá kapitola z válečné akce Battlefield 5 nás zavede do Tichomoří

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,