E3: Formula One 06 – s Ferrari v zrcátku

V rámci prezentace společnosti Sony se lehce mihla závodní hra Formula One 06 pro PS2, PSP a dokonce i next-gen koznoli PS3. Protože měli kolegové z Gamespotu možnost si zahrát a vyzpovídat autory, přetlumočím vám zde jejich dojmy.

Hlavními dvěma vlastnostmi hry by měla být vysoká míra reálnosti a přitom i hratelnosti. Pokdu vám přijde, že se tyto dvě vlastnosti do značné míry vylučují, přinese vám odpověď Formula One 06 s různými pomůckami. Ty jsou sice známy již nějakou tu dobu, ale podle všeho by měly být dostatečně nastavitelné pro všechny hráče. Zjednoduší se vám tak cesta v kariéře závodního jezdce, kdy se vypracováváte z testovacího pilota až na post světové jedničky. Velkou výzvou by přitom měly být předjížděcí manévry, při kterých musíte zaútočit ve správný čas, jinak vás nezachrání ani všechny možné pomoci.

  
Obrázky pocházejí ze hry, ne ze skutečnosti

Zajímavá by měla být možnost využít handheldu PSP ve spojení s konzolí PS3, kdy vám bude handheld nahrazovat boční zrcátka. Pokud máte handheldy dva, můžete si okolo televize udělat skoro dokonalý kokpit, s trojicí PSP pak získáte ještě informace o telemetrii, normálně dostupné na volantu formule. Vypadá to zajímavě, popůjčovat si PSP z širokého okolí jen kvůli jedné hře. Přitom i na PSP a PS2 bude možno Formula One 06 hrát, dokonce údajně i proti hráčům na PS3. Ti sice budou nejspíš v tu chvíli ošizeni o některé vlastnosti jejich verze, ale lákadlo dvaadvaceti hráčů na reálném okruhu, který se může měnit podle informací z opravdového závodu, stojí za nějaké to nepohodlí.

Související informace (Formula One 06)
Platforma
: PS3, PS2, PSP
Žánr: Závodní
Výrobce: Liverpool Studios
Vydavatel: Sony
Homepage: Zatím není
Předpokládané datum vydání: Bude oznámeno

Zdroj: Gamespot

Diskuze (1) Další článek: Jak vypadají hry na Wii?

Témata článku: , , , , , ,