E3 konference Sony – to nejzajímavější

Co přinesla E3 konference Sony? Dočkali jsme se oficiálního ohlášení God of War 3, dvou nových onlinovek, projektu PS3 Home a dalších. Čtěte to nejzajímavější.

Jedno ze zlatých pozlátek na letošní E3, hrdě nesoucí vizitku „Sony“, se nakonec neztratilo mezi velikány typu Microsoft a Nintendo. Svojí pestrostí sice konference nenadchla, na všechny přihlížející ale přesto vytasila několik trumfů, jejichž nejzajímavější výběr pozornost zaslouží.

God of War 3

V úvodu začněme God of War 3. Bude – nebude? Jasně, že bude. Ale na jeho adresu toho více Jack Tretton neprozradil. Na konkrétnější informace byl skoupý, pomineme-li launchovní trailer, který se nese ve stejném duchu. Na úvod působivá animace moře, bičujícího skaliska rozpáleného ostrova, navnadí jen proto, aby následně zklamala délkou i obsahem. Musíte si holt ještě nějaký ten úterek počkat, ale již tento rok by si jej všichni majitelé PS3 mohli zahrát.


 

Gran Turismo TV

Gran Turismo bylo vždy synonymem pro neuvěřitelně detailní grafiku. A každým novým dílem je tento závodní titul realitě blíže a blíže, o čemž ostatně svědčí i Gran Turismo s přídomkem Prologue. Už jen proto byla v prezentaci zmíněna speciální Gran Turismo TV, o jejíž dostupnosti a ceně zatím nepadla zmínka, přesto se ale podobný nápad jeví zajímavě. Především pak na samém vrcholu televizního obsahu trůní britský motoristický pořad Top Gear, o kterém padla na konferenci nejedna zmínka.

gt01.jpg gt02.jpg

Massive Action Game

Happy Endové překvapení se neslo ve stínu dvou nových onlinovek. Ta nejpůsobivější se pyšní prostým názvem a především masivními bitvami ve válečné vřavě, která pojme najednou až 256 předplacených nebožtíků. V podstatě by nemělo jít o nic tak ultra-revolučního, jako spíše mega-zábavného. Nechme se ale překvapit, s čím Massive Action Game - neboli MAG - nakonec přijde. Ostatně příslib tvůrců značky SOCOM nemusí být v současném online-konzolovém hraní planým výkřikem do tmy.


 


D.C. Universe Online

Na konferenci E3 působila zajímavě i DC Universe Online, jakožto další MMO novinka. Doprovod byl samozřejmě v podobě videa, které zobrazuje pár typických super hrdinů, kultovních postav (i Robin Hood), zapálené tvůrce a v neposlední řadě jejich puntičkářsky navržené skici. Těžko však říci, zda-li se podobný projekt opravdu ujme. Stylové zpracování sice znát je, ale u kvality zevnějšku by v Sony ještě měli pár masařek pochytat.


 

LittleBigPlanet


Jako neuvěřitelně nápaditá, ne-li přímo průkopnická se jeví hra LittleBigPlanet. Její představení nenechalo nikoho na pochybách, že půjde o titul, jenž zaujme jak mainstream, tak i sváteční odnož hráčů, kteří svůj volný čas zrovna netráví sezením před počítačem, respektive PS3.

V podstatě se LittleBigPlanet řídí mottem „kdo si hraje, nezlobí“, takže můžete dělat prakticky cokoliv

 

A o co že vlastně půjde? V podstatě se LittleBigPlanet řídí mottem „kdo si hraje, nezlobí“, takže můžete dělat prakticky cokoliv – autoři hru přirovnávají k jakémusi editoru úrovní, jejichž tvorba a následné využívání se jeví jako nesmírně zábavná činnost. Ostatně podívejte se na níže uvedené video, to vám napoví daleko více.


 


A další střípky informací?

Kromě samotných her padla mimo jiné řeč na projekt PlayStation Home, jenž se vydává do přímého boje s Xboxovou konkurencí. Propojení hudby, videa a her v jeden ucelený trojrozměrný svět můžete shlédnout v prvním oficiálním videu, které je přiloženo níže.

home01.jpg home02.jpg

Do jisté míry s tím souvisí také budovaná síť online obchodů, jež se během následujících let stane pro PSP jednou z prioritních záležitostí. V současné době přitom dochází k jejímu základnímu  formování.



Poukázáno bylo i na zastavení výroby PS3 se 40 GB velkým harddiskem, kterou nahradí o dalších 40 GB velký kousek. Cena přitom zůstane stejná, což není tak velkým, překvapením. Nutno ale dodat, že pozornosti neunikl ani starší bratříček, tedy PlayStation 2. Leč se může po všech těch letech jevit lesk této herní konzole jako matný, její sláva do dnešních dnů nepominula.

Nutno ale dodat, že pozornosti neunikl ani starší bratříček, tedy PlayStation 2

Sony totiž hodlá nadále udržovat PS2 v prodeji a připravovat pro ni další úspěšné tituly (následující rok jich bude více jak sto), a to do úplného převzetí žezla moci samotnou PS3. Sony má zkrátka zaděláno na slibnou budoucnost.
 

Diskuze (1) Další článek: Secret Agent Clank - bez Ratcheta poloviční

Témata článku: , , , , ,