Nová generace Xboxu dorazí koncem příštího roku společně s Halo | E3

Project Scarlett konečně dostává reálné obrysy a datum uvedení na trh.

Microsoft na svojí konferenci E3 chce z neúčasti Sony opravdu dostat všechno, co jenom může a představuje jednu herní pecku za druhou. Záři reflektorů si pro sebe však nakonec získalo především oficiální představení projektu Scarlett. Nové generace konzole Xbox, která má na trh dorazit společně s čerstvým znovuzrozením série Halo -  Infinite.

Nová konzole má dorazit na trh koncem příštího roku, tedy kolem Vánoc, a její tvůrci přišli s příslibem, že dosáhne až 120FPS, rozlišení 8K a stejně jako v případě nového PlayStationu se mají stát načítací obrazovky minulostí díky využití SSD disku. Celkově má nová generace překonat výkon současného Xbox One X zhruba čtyřnásobně. To je bohužel zatím vše, co o hardwaru novinky víme, detaily ale budou přibývat v nadcházející době.

K tomu všemu navíc přidal Microsoft prvních pár slov o projektu xCloud. Vaše konzole Xbox One se stane vaším vlastní streamovacím xCloud serverem. Můžete pak hrát všechny hry ze své knihovny i ze služby Xbox Game Pass kdekoliv jenom budete chtít, a na jakémkoliv zařízení. Více bychom se měli dozvědět v říjnu, je ale jasné, že i Microsoft se přidává do rozjetého vlaku cloud gamingu.

Diskuze (3) Další článek: Cyberpunk 2077 má datum vydání a přihodil i Keanu Reevese | E3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,