E3: Online přenos konference Nintenda

Vítáme vás u online přenosu letošní E3 konference Nintenda, která začne během pár okamžiků. Přinese ohlášení Wii 720 nebo nového DS? Dočkáme se nové Zeldy či snad Maria? Doufejme. Pro zobrazení nových příspěvků mačkejte F5. Přejeme příjemný zážitek

18:04 Konference právě začala, na pódium vešla Cammie Dunaway, kterou známe již z loňské konference.

18:06 Na plátně je spousta obrázků nehráčů, jako dědečkové, děti atd. Cammie mluví o novém systému ovládání, bude sa hrát nový Mario.

18:10 Nový Super Mario Bros půjde hrát zárioveň až ve 4 hráčích. Impresivní. Cílová konzole je Wii. Grafika je klasicky roztomilá 2D.

18:11 Postavy se mohou navzájem chytat a házet. Jakmile se jeden hráč dotkne vlajky na konci úrovně, ostatní mají tři sekundy na to, aby se taky chytli, pokud chtějí bonus. Na závěr se porovnají výsledky všech

18:13 K dostání na Vánoce 2009. Hra je na E3 k vyzkoušení. Dále se bude mluvit o Wii.

18:15 Wii Fit Plus - snaha zpříjemnit jej pro každodenní používání. Důraz je kladen na upravení si všeho každému uživateli na míru. Budou nové cviky, nové minihry. Na trh se Wii Fit Plus dostane na podzim. K dostání s Balance Boardem i bez.

18:17 Krátký sestřih her jako Mario Kart, Wii Fit atd. Na pódium přisel Reggie. Mluví o evoluci ovládačů. Mluví o Wii Motion Plus.

18:20 Video v klasickém Nintendo stylu, spousta lidí předvádějících reálné pohyby, které jsou následně převedeny do hry - golf, šerm, kanoe, frisbee, basketball... Byl to trailer na Wii Sports Resorts. Vypadal trochu jak reklama od Adidasu či Nike. :)

18:24 Předvádí se seskok padákem, první aktivita v Resorts. Ovládání opravdu odpovídá pohybům ve hře, hezké.

18:25 Šlo vlastně o takový nenásilný tutoriál, který seznámí hráče s ovládáním. Dál je tu lukostřelba. Nunchakem se natahuje tětiva.

18:26 Moc extra mu to nejde. Bude se soutěžit se Reggiem, hraje se basketball, hází se trojky.

18:30 Tiger Woods 10, Virtua Tennis 2009 budou využívat Motion Plus ještě před vydáním Resorts, které vyjde v US 26. července. Reggie mluví i o Red Steel 2.

18:33 Final Fantasy Crystal Chronicles: Crystal Bearers, běží trailer. Kingdom Hearts na DS má další trailer, hra se dostane na trh 29. září. Ukázka byla plně dabovaná, jestli se dočkáme i ve hře?

18:36 Mario nad Luigi: Bowsers Inside Story vypadá hodně dobře, oba hrdinové jsou uvnitř těla Bowsera a ovlivňují jej, aby překonali překážky.

18:38 Wow! Golden Sun DS, plně 3D grafika, ovšem vypadá stejně sympaticky jako hry na GBA. Bohužel hra vyjde až v roce 2010.

18:39 Detektivní hra Womans Murder Club pro DS podle knih od Jamese Pattersona -  trochu jako CSI, hledání důkazů, výslechy... Dočkáme se 18. října.

18:40 Další trailery, další DS hra. COP: The Recruit má být pro fanoušky drsnější, open world zábavy. V ukázce bylo vidět poněkud zběsilé jezdění, trochu jako v Crazy Taxi. Hrajete za policistu v utajení, bývalého závodníka. Style Savvy je naopak mířeno přímo na děvčata, hadříky, módní přehlídky...více než 10 000 kusů oblečení.

18:45 Nový Mario vs Donkey Kong vás nechá navrhovat vlastní levely a sdílet je s ostatními. Opět to vypadá jako pokročilí Lemmings. Jsou hratelní na E3 a budou k dispozici pouze na DSi Ware už teď v pondělí.

18:48 User generated content je hlavní mantrou, což dokazuje WarioWare Myself, kde si budete tvořit vlastní minihry, i možnost upravování fotek na DSi a uplouadování je na Facebook.

18:51 Zelda Spirit Tracks je prý super a je hratelná na E3. Další lifestyle montáž s ukázkami, kdo všechno může hrát. Na scénu přišel sám CEO Satoru Iwata.

18:52 A přišel čas na žonglování s čísly: je prý více než 295 milionů aktivních hráčů v US, Evropě a Japonsku, ale prý je další 149 milionů potenciálních hráčů.

18:55 Dle Iwaty se jejich novým cílem je vytvořit hry, které uspokojí úplně každého hráče. Všechno to doprovázejí záplavy lifestyle fotek.

18:56 Konečně něco zajímavého - Wii Vitality Sensor, připojíte jej k Wiimotu, strčíte do něj prst a a senzor změří váš pulz. K čemu to bude dobré mi není moc jasné. Spousta dalších nudných řečí, pak Iwata odchází.

19:00 Mario pro Wii trailer! Pokračuje se v trendu nastaveném Galaxy, opět malé planetky, na scénu se dostává Yoshi, spousta zajímavých nápadů, prostě Mario ve své nejlepší formě. Je to Super Mario Galaxy 2.

19:04 Reggie zdůrazňuje důležitiost third party vývojářů. Mluví o The Conduit, novém IP od Segy. Trailer je dechberoucí, grafika vypadá na poměry Wii špičkově. Resident Evil The Darkside Chronicles, neboli další on rail střílečka. Účinkují Leon Kenedy, Clair Redfield a spousta zombíků.  

19:06 A další střílečka - Dead Space Extraction. Trailer vypadá dobře.

19:08 Copak kutí Team Ninja společne s Nintendem? Metroid!

19:10 Metroid Other M, hodně akční, klipový trailer, spousta výbuchů, vypadá to na odsun od klasiky. Ale těším se! Podle potlesku rozhodně nejsem sám.

19:12 A je konec. Dvakrát nový Mario, nový Metroid, to nejsou špatné karty. Ale kde je zatraceně nová Zelda pro Wii? Díky za pozornost a nashle za pár desítek minut u konference Sony.

Diskuze (1) Další článek: V Japonsku se nesmí v erotických hrách znásilňovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,